Planlı olanlar? Planlı yaşamak?

womaninlove

Çok aşık bir kadın ❤️
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
281
470
Merhaba😊
Oldum olası planlı insanlara özenmişimdir. Ben de kendimce planlı, düzenli olmaya çalışıyorum ama henüz istediğim gibi olamadım. Bu yüzden planlı olanlara birkaç sorum olacak. İlki günlük/haftalık/aylık planlarınızı nasıl yapıyorsunuz? Bu düzenlemeleri yaparken dikkat ettiğiniz, püf nokta diyeceğiniz durumlar neler? Ajanda veya not defteri kullanıyor musunuz? Telefonds/pc de yani elektronik mi daha pratik yoksa defter ajandalar mı?
Teşekkürler şimdiden 😊🙏

Yeni yeni planli yaşamaya başladım. Sabah uyanıp telefon notlarıma yapacağım işleri listeliyorum. Yaptıkça tik atıyorum. Şu an evdeyim, evde çalışıyorum. Bu nedenle bir ajanda edinmedim ama daha büyük bir işim olsa, dışarıda olsam mutlaka ajanda edinirdim.

Rutin..
Haftalik yapiyorum ben..
Belirli bir saatin disina cikmamaya ozen gosteriyorum.
Sabah 5 gibi kalkarim,evimin karsisinda stadyum var.8 km kadar kosarim..
6 gibi 15 dakikalik yogam var.8 ay kadar ders almistim artik kendim yapiyorum.Cok ileri duzeyde degil ama esnek kalmami sagliyor ve kas agirilarimi azaltiyor.
Sonrasinda is zaten.Yiyecegim yemek de planlidir.1 hafta icinde tuketecegim gida,aldigim kalori,yaktigim miktar bunlari kontrol ederim genelde.
Planim dahilinde o saatim doluysa ; cok acil olmadikca ani bir haber gelse bile aksatmam..Genelde bir defa bozulunca ardi corap sokugu gibi geliyor.
Ayda 1 kitap hedefim var.Eskiden daha cok okurdum ama bilgisayar gozlerimi cok yormaya basladi..
Ev temizligi vs bunlarin gunu belli zaten..Bunlari plan gibi dusunmuyorum acikcasi :)

Yeni yeni planli yaşamaya başladım. Sabah uyanıp telefon notlarıma yapacağım işleri listeliyorum. Yaptıkça tik atıyorum. Şu an evdeyim, evde çalışıyorum. Bu nedenle bir ajanda edinmedim ama daha büyük bir işim olsa, dışarıda olsam mutlaka ajanda edinirdim.
Telefon daha pratik gibi gerçekten. Teşekkür ederim cevabınız için.

Rutin..
Haftalik yapiyorum ben..
Belirli bir saatin disina cikmamaya ozen gosteriyorum.
Sabah 5 gibi kalkarim,evimin karsisinda stadyum var.8 km kadar kosarim..
6 gibi 15 dakikalik yogam var.8 ay kadar ders almistim artik kendim yapiyorum.Cok ileri duzeyde degil ama esnek kalmami sagliyor ve kas agirilarimi azaltiyor.
Sonrasinda is zaten.Yiyecegim yemek de planlidir.1 hafta icinde tuketecegim gida,aldigim kalori,yaktigim miktar bunlari kontrol ederim genelde.
Planim dahilinde o saatim doluysa ; cok acil olmadikca ani bir haber gelse bile aksatmam..Genelde bir defa bozulunca ardi corap sokugu gibi geliyor.
Ayda 1 kitap hedefim var.Eskiden daha cok okurdum ama bilgisayar gozlerimi cok yormaya basladi..
Ev temizligi vs bunlarin gunu belli zaten..Bunlari plan gibi dusunmuyorum acikcasi :)
Rutin bence de çok önemli ve rutin sahibi olmak insanın hayat kalitesini arttıran bir durum bence.
Teşekkürler cevabınız için

Hayatımızdaki hiçbir şey planlı değil asker eşi olmak bunu gerektirir 😂
Asla plan yapamam ne zaman plan yapsak bir aksaklık çıkar yani ya eşim seyire gider ya nöbet olur ya görev, tatbikat vs olur. Plan yapınca ve iptal olunca daha çok üzülürüm. Bu yüzden spontane yaşıyoruz. İkimizde evdeysek temizlik yaparım. Yalnızsam o gün yemek yapmayabilirim. Eğitim için başka şehre gittiysek orda kitap okurum ama sporum aksar anca yürüyüş yaparım. Tatbikat olur eşimle birlikte gideriz tüm rutinlerimiz alt üst olur. Böyle bir yaşam tarzında rutinler imkansız oluyor. Ama bende isterdim eşimle sonsuza dek rutinler içinde yaşayalım hep dipdibe olalım hayatımı planlı programlı yaşayayım. Kısmet artık emekli olduğunda 🤣

Kesinlikle ajanda not defteri tarzı yazılı olarak bunları tutun. Ben günlük ve genel olarak yapacaklarımın listesini tutuyorum. Gün içerisinde ilerde yapmayı planladığım bir şey varsa genele not alıyorum. Belirli bir süreden sonra günlük rutin şeyleri hiç utanmadan not defterine ihtiyaç duymadan hatırlayabiliyorum ama asla yazmaktan not almaktan vazgeçmiyorum :)

X