• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları plagiosefali

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

miraysu_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2017
518
784
103
38
arkadaşlar sıvı eksikliğinden epey yamuk bir kafayla doğdu yavrum. sağa sola döndüre döndüre biraz düzelttik. ama plagiosefali olduğundan yinede yamukluk var. üniversite hastanesinde hem çocuk doktoru hem çocuk nörolojisi hem de beyin cerrahisi baktı. kafa büyümesinde sıkıntı olmadığından bir şey yok diye eve yolladılar. içim rahat etmedi özele götürdüm. 30 yıllık meslek hayatı olan iyi bi doktor çocukta sıkıntı yok dedi. yine de içim rahat değil. Türkiye de kafa şekli bozuklukları için sadece bir merkez var. kask tedavisi yapılıyor ve kasklar dolar üzerinden. şu an bunu karşılayabilecek durumumda yok. Daha önce bu şekilde olan tanıdığınız biri oldu mu ve çevrenizde bu şekilde kafa yamukluğu olan bebekler varsa büyüdüklerinde nasıl gözüküyorlar. yandımcı olursanız sevinirim.

Çocuk 4ayını geçmeden kasket tedavisiyle sonuç alınan bir rahatsızlık. 4 ayı geçtikten sonra ne yazıkki büyük bir cerrahi müdahale gerekiyor imkanlarınızı zorlayıp kasket almanızı tavsiye ederim geç kalınmış hali ilerde keşke demenize sebep olabilir benim bebeğim 10 aylık ve doğduğundan beri sağ sütur kapalıymış bu sebeple aslında kasketle çok küçük bir müdahale sonucu sağlığına kavuşabilecekken şimdi geç kalındığı için mecbur cerrahi müdahale gerekiyor iyi bir cerrah ve hastane arayışındayız ne yazıkki

Çocuk 4ayını geçmeden kasket tedavisiyle sonuç alınan bir rahatsızlık. 4 ayı geçtikten sonra ne yazıkki büyük bir cerrahi müdahale gerekiyor imkanlarınızı zorlayıp kasket almanızı tavsiye ederim geç kalınmış hali ilerde keşke demenize sebep olabilir benim bebeğim 10 aylık ve doğduğundan beri sağ sütur kapalıymış bu sebeple aslında kasketle çok küçük bir müdahale sonucu sağlığına kavuşabilecekken şimdi geç kalındığı için mecbur cerrahi müdahale gerekiyor iyi bir cerrah ve hastane arayışındayız ne yazıkki

çok geçmiş olsun. emar çekildi sanırım öncesinde bebeğinize. biz çektirmedik süturlar kapalı mı açık mı bilmiyoruz doktor kafa ölçümü istemisti aylık büyümesi normal diye çektirmedik. benimde içime sinmiyor yarın öbürgün çok pişman olurum şimdi elimden gelenin fazlasını yapmazsam. bir tane merkez var zaten türkiye de ona gitmek lazım.

Emar değil tomografide belli oluyor bizim de kafa çevresi ölçülerimiz normaldi hiçbir sorun yoktu bildiğim kadarıyla devlet hastaneleri de kask tedavisi uyguluyor herhangi bir eğitim araştırma hastanesinin beyin cerrahi bölümünden randevu alarak bebeğinizi göstermenizi tavsiye ederim inşallah boşuna kuruntu ettiğiniz çıkar 🙏🏻

arkadaşlar sıvı eksikliğinden epey yamuk bir kafayla doğdu yavrum. sağa sola döndüre döndüre biraz düzelttik. ama plagiosefali olduğundan yinede yamukluk var. üniversite hastanesinde hem çocuk doktoru hem çocuk nörolojisi hem de beyin cerrahisi baktı. kafa büyümesinde sıkıntı olmadığından bir şey yok diye eve yolladılar. içim rahat etmedi özele götürdüm. 30 yıllık meslek hayatı olan iyi bi doktor çocukta sıkıntı yok dedi. yine de içim rahat değil. Türkiye de kafa şekli bozuklukları için sadece bir merkez var. kask tedavisi yapılıyor ve kasklar dolar üzerinden. şu an bunu karşılayabilecek durumumda yok. Daha önce bu şekilde olan tanıdığınız biri oldu mu ve çevrenizde bu şekilde kafa yamukluğu olan bebekler varsa büyüdüklerinde nasıl gözüküyorlar. yandımcı olursanız sevinirim.
Merhaba benim bebeğimin kafası da sola doğru yamuk. İnatla sağ tarafa yatıyor. Sizin bebek nasıl büyüdükçe düzeldi inşallah.

Hayrli akşamlar. . Benim bebeğim de 3 aylık oldu. . Alnı önde. Böyle bir şekil bozukluğu da yazıyor internette. Çok endişeliyim. Hangi dr görmeli.

Hayrli akşamlar. . Benim bebeğim de 3 aylık oldu. . Alnı önde. Böyle bir şekil bozukluğu da yazıyor internette. Çok endişeliyim. Hangi dr görmeli.
Merhaba bebeğinizin kafasi ne durumda acaba benim de Bi tarafı ice dönük alnı da aynı taraftan biraz dışarıda görünüyor :( siz neler yaptınız acaba düzelme var mi

Meehaba hanim efendi cocugunuzun kafasi duzeldi mi acaba?Bebegim 6 aylik kafasinda sola dogru yamulma var ve arkasi duz.Kafa buyumesi normal.

Merhaba ben Hacettepe mezunu 40 yildir cocuk doktorlugu yapan bi uzman ile gorustum. Cocugun bi sikintisi olmadigini soyledi. Su an 3 yasini gectik bakinca bilmeyen anlamaz ama ben cok taktigimdan sanirim anliyorum. Yani normale donmuyor ama bakinca da anlasilmiyor oyle.

Meehaba hanim efendi cocugunuzun kafasi duzeldi mi acaba?Bebegim 6 aylik kafasinda sola dogru yamulma var ve arkasi duz.Kafa buyumesi normal.
Bebeğinizin kafa yamukluğu düzeliyor mu benim oğlum 3 yaşına girecek maalesef sola doğru yamuk kaldı kafası hep sağa yatmış 😔

Back