biz 1.5yıldır bebek sahibi olmak istiyorduk eşimle.yapılan tahlillerimde hiçbirşey çıkmıyordu.sadece adetlerim düzensizdi.2-3 ayda oluyordum.eşimin tahlillerindede hiçbirşey çıkmadı.ama hamile kalamıyordum.3 defa klomen tedavisi 2 defada iğne tedavisi gördüm.yumurtalar büyüyor fakat hamilelik olmuyordu.bendeki stres hat safadaydı.küçük bir yerde görev yapıydum.çevremdeki herkesin bebeği oldu.çevremdeki bebekler, bebek düşüncesini kafamdan atıp sters yapmamı kolaylaştırıyordu.sonunda yaz tatilinde memlekette başka bir doktora gittim.sende polistik over var dedi.ama rahim kist yoktu fakat sivilcelenme adet düzensizliği vardı.sen şeker yüklemesi yaptırdınmı dedi.bende hayır dedim.sana glukofen adında bir şeker düzenleyici vercem dedi.bu adetlerini düzene sokacak,hamile kalmanı kolaylaştıracak,kilo verdirecek dedi.ben daha sonra dahileyeye gidip şeker yüklemesi istedim.açlık şekerimde birşey yoktu.yüklemede 3 defa ölçüm yapılıyordu.benim ilk ikisi normal çıkarken sonuncu değerim yüksek çıktı.doktorun söylediği doğru çıkmıştı.o hapı kullandım.başta zor oldu.önce zayıfladım.hemen o ay adetim düzenli oldu.2 aydada hamile kaldım.
o kadar tedavi hepsi boşaymış.en önemliside artık stresi bir kenera bıraktım.kendi kendime allah bana bu duyguyu tattıracaksa olur,ama tattırmayacaksa kaderimde yoksa ben ne yapsamda olmayacak dedim kendi kendime ve o ay ilişkimiz bile düzenli değildi.ama veren allahım verdi.allahım inşalllah bu duyguyu isteyen herkese tattırsın.
özetle size önerim, doktorunuzdan ısrarla şeker yüklemesi testi isteyin.
ayrıca stresi bir kenara bırakın.stres yaparak bebeklerimizin gelmesiniz geciktiriyoruz.
sizler için dua edicem.sizlerde benim için bebeğimi sağlıkla kucağıma almam için dua ederseniz çok sevinirm.