• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pkos'lular hamile kalmak için glukofen.....

xelyum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
96
0
0
43
Balıkesir
arkadaşlar bu ay aşılama yaptırdım ve hamile kaldım.fakat bebek bana tutunamadı ve düştü...
başka bir doktor araştırma yaptı ve benim pko.(polikistik over sendromum olduğunu söyledi)
-aşırı tüylenme,saçta dökülmeler,aşırı kilo, sivilce, aylarca hastalanamama,ve yumurta düzeninde bozukluk,hormonal bozuklar ve daha neler neler belirtiler bunlar arkadaşlar ve en önemliside hamile kalamama ve düşük yapma....

doktor bana glukofen verdi...
bu ilacı kullananlar varmı?
ve EN ÖNEMLİSİ SİZE KAÇ MG.'LIK VERDİ...
günde kaç defa içiyorsunuz??

kilo vermekten ziyade her ay hasatalanıp yumurtalarınızı ve hormonlarınız düzenliyormuş.
polikistik over sendromu çok kötü bir kısır döngü.sizi sismanlatır,ve şişmanladıkcada adet kanamalarınız düzensizleşir.adet kanamaları düzensiz oluncada kilo alımınız dahada artar.bu bir kısır döngü.bunu kırmak için doktorlar tedavi yöntemi uygulaması gerek kendi kendine düzelmez

850 mg lık günde iki defa kullanmıştım..adetleri düzenliyor ve dolayısıyla düzenli yumurtlama oluşumuna yardımcı oluyor..iştahı keser ve zayıflamanızı sağlar..faydalı bir ilaç..ama 6 ay falan kullanmak lazım..

850 mg lık günde iki defa kullanmıştım..adetleri düzenliyor ve dolayısıyla düzenli yumurtlama oluşumuna yardımcı oluyor..iştahı keser ve zayıflamanızı sağlar..faydalı bir ilaç..ama 6 ay falan kullanmak lazım..

sanada tahlilsizmi verdi...
bana 1000 mg verdi günde 2 kez sabah akşam

slm kızlar...
ben de bazı doktorlara göre pkoluyum... bazı doktorlara göre değilim...
ama eğer pkoluysam bu ilaç gebe kalmamı kolaylaştırrmı gerçekten...
bende kilo problemi ve ciddi anlamda adet düzensizliği yok...
acaba bu ilaç umutlarıma en kısa zamanda ışık yakar mı?

olabilir canım.konuyu araştırırsan göreceksinki çk arkadaşımız bu ilaçtan sonra hamile kalmış ama.bence sen yinede araştır ve doktoruna sor öyle başla ilaca kendi kendine başlama

Selam kızlar,

Bende pko'luydum ve Glucophage kullandım - günde 2 kere 850 mg. Bende insulin rezistansıda vardı. Bu ilacı kullandım ve adetlerim düzenli olmaya başladı ve 6 ay sonra kendiligimden hamile kaldım..
Spor yapmanızı da öneriyorum.

Allah gönlünüze göre versin

bende glukofen kullanıyorum bu ikinci ayım sonuç ne olacak bilmiyorum.günde 1 tane alıyorum bende ve klomende kullanıyorum..

bende bugune kadar cok dr a gittim ama var demediler bugun her zamanki drum pkoslusun dedi bende sasirdim kilo problemim yok
ama adet duzensizligim var biz direk tup bebek yaptiriyoruz o yuzden galiba gerek gormedi bu ilaca
allah yardimciniz olsun

Bildiğiniz gibi pkos bir kısır döngüdür ve Glucophage/Glukofen ilacları bu durumu düzenliyor. Hamile kalmayı kolaylaştırıyor çünkü kısır döngüyü kırıyor ve hormonlar normal işlevlerine devam ediyor; böylece hamile kalmak mümkün oluyor. Zaten pko kalıcı bir sendrom değildir. asi74 direk tüp bebek yapıyoruz yazmışsın, Allah yardımcınız olsun canım ama pkosun tedavisi de önemli.

Allah yardımcınız ve herşey gönlünüzce olsun kızlar.
ınşallah olumlu sonuç alırsınız. ılaca devam et tabii, faydası yok değil. Hatta ben hamileliğimin 3. ayına kadar kullanmaya devam etmiştim - dr'umun talimatıyla. Doğumdan sonra tekrar başlamama gerek kalır mı bilemem.

ben ilaca cok güveniyorum şuan kullanmaya başlayalı 3 gün oldu tatlı isteğim bitti .karnımdaki şişlikler indi.sakinleştim.iyiyim zaten suanda düşük yapıyorum.ilaç bana iyi geldi

Canım geçmiş olsun, düşük yapıyor olmana üzüldüm ama Allah'tan hayırlısı.. Ne mutlu sana ki gebe kalabiliyorsun, Allah'ın izniyle en kısa zamanda tekrar olucaktır. Kendini fazla yıpratmamaya çalış..

Bende kimyasal geçirmiştim ama 2 ay sonra hamile kalmıştım :)

Güzel haberlerini bekliyoruz :)

ya bakıyorum genelde pco lular hep düşük yapıyor.korkuyorum ben.hamile kalamamk bir der,düşük yapmak bir dert off allahım hepimize yardım et.

Canım, düşük yapanlar sadece pco'lular değil ki. Bu sakın seni korkutmasın, düşük o kadar sık oluyor ki.. Bunu kafana takma bence ve Allah'tan hayırlısını iste. Bende yıkılmıştım kimyasal geçirdiğimde. Aslında hemen test yapmasaymışım (adet geçtikten 5 gün sonra test yaptırmıştım) anlamayacaktım bile, normal adet sanacakmışım ama maalesef tattım bu acı duyguyu. Yine de şükür ettim ki ilerleyen zamanda olmadı diye, kaybının her türlüsü can yakıcıdır ama beterin beteri var arkadaşım. Demek ki Allah'ın bir bildiği varmış..
Çocuk için çalışmalara başlarken, mümkün olduğu kadar rahat ol ve bunu düşünme - çok zor biliyorum ama stres yapıp taktıkca zorlaşıyor.. Bana dr. pco'lu olduğumu söyleyince bebeğim olmayacak diye zırıl zırıl zırlamıştım ama çok şükür hamile kaldım ve bunu başaran öyle çok insan varki.
Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı evlat(lar) nasip etsin (amiin).

Back