- 13 Temmuz 2009
- 2.280
- 1.822
- 448
- Konu Sahibi November 22
Arkadaşlar bilgisi olan birinin yardımına çok ihtiyacım var.Kısaca özetleyeyim ben 9 aydır gebelik planladım geçen sene şubat ve haziran ayında iki kez kimyasal gebelik geçirdim.Yumurta takibi yaptırdım 35-36 günde bir adet görüyordum yumurtamın geç büyüdüğü ama büyüyüp 22.gün gibi çatladığı söylendi.Sonrasında moral bozukluğuyla ara verdim gerekli olan tahlil ve kontrollerimi yaptırdım (hsg hariç) 3 ay önce yeniden özel bir doktora giderek muayene oldum ultrasonda herşeyin çok iyi olduğunu söyledi 35 gün geç bir zaman adetini düzenleyelim dedi.Duphaston verdi.15.günü başladım 10 gün içtim 28.gün adet oldum bitince kontrole gittim 54mm çatlamamış yumurta kistin var dedi ama 6 ay boyunca bunu duymamıştım. Duphaston mu yaptı dedim hayır dedi kistimin küçülmesi için primolut verdi yine 15.gün başladım günde 3 tane içtim adet olunca gittim kist 10mm olmuştu sevindim...Koruyucu tedavi olarak tekrar duphaston kullan 1 ay sonra yumurta takibine başlayalım dedi sevinçle çıktım.Ve bu ay adet görünce kontrole gittim kistin gitmiş dedi derin bir oh çekecekken 'ama sağda yeni bir kist oluşmuş' dedi 30mm... Pkoslu değilmişim yani çatlamayan bir sürü minik yumurtam yok sadece bir yumurtam gelişiyor ama çatlamıyor.Arkadaşlar bilen varsa nolur söylesin duphaston nedeniyle benzer sorun yaşayan oldu mu? Devlet hatanesinde soru soramadan muayene bitiyor özelde kimse hatasını kabullenmek istemiyor okadar üzgünüm ki 4 aydır kist nedeniyle bebk düşünemiyoruz bile Bilginiz var mı ne yapmam gerek? Doktor mu değiştireyim bitkisel birşeyler mi deneyeyim bilmiyorum...
Son düzenleyen: Moderatör: