• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkos olanlar hangi tedavi uygulanıyor

Esra606060

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2016
30
14
3
34
Arkadaşlar bende pkos var
Bugün doktorum tedaviye başladı
Azitro verdi bunu ayrıca Esim de kullanacak zaten 3 hap.
serophene verdi 5 gün kullanılacak.
birde menopur enjeksiyon .
bunda iki filakon tozu tek ampule çekeceğim iki gün .
sizlere nasıl tedavi verildi.
merak ediyorum.

Gecmis olsun canim ayni sorun bendede var . Ama senin soledigin ilaclari bn hic kullanmadim . Cocuk istedigim icin dogum kntrl hapida vermedi . Bn ilk olarak klomn killandim sonra letu kullandim sonrada hsg cektirdim bu ay da menegon igne kullandim simdide progestan hapi verdi onu kullaniyorum .

İnşallah Rabbim tez zamanda verir canım isteyen herkese.
Bende hsg çektirdim sonuçları daha çıkmadı. Bende daha fazla geç kalmak istemediğimi ilaç tedavisine geçmek istediğimi söyleyince bu ilaçları verdi.
doktorum eğer Tüpler kapalı ise tedaviyi ona göre yönlendiririz dedi.
Senin aşılama mi olacak tüp bebek mi

Bende de maalesef pkos var ve çocuk istediğimden beri ne kadar baş belası bir hastalıkmış anladım.Eşimde herhangi bir sıkıntı yok.Bana önce klomen tedavisi uygulandı.İşe yaramadı.Arkasından Femara kullandım.İşe yaramadı.Diğer ay menogon iğne kullandım.İşe yaramadı.Bu ay başka bir iğne kullanacaktık ama adet dönemim ramazan bayramına denk geldiği için doktora gidemedim.O kadar bu ay da olmamış cevabı aldıktan sonra iyi ki bayrama denk gelmiş dedim.En azından bu ay bir ümidim olmayacak.Yıkılmayacağım.

İnşallah Rabbim tez zamanda verir canım isteyen herkese.
Bende hsg çektirdim sonuçları daha çıkmadı. Bende daha fazla geç kalmak istemediğimi ilaç tedavisine geçmek istediğimi söyleyince bu ilaçları verdi.
doktorum eğer Tüpler kapalı ise tedaviyi ona göre yönlendiririz dedi.
Senin aşılama mi olacak tüp bebek mi
Canim bende yumurtlama sorunu var yani yumurtam belli bi buyukluge gelip catlamiyo . Doktor tup bebege gerek olmadigini soledi bana . Duzenli iliski ve iyi bir tedaviyle hamile kalabilecgimi soledi . Esimde hic bi sorun yok hsg cekildim temiz cikti tupler filan acik . Doktorum yumurtan bi catlarsa hamile kalirsin dedi . Ve gecen ayda kimyasal gebelik gecirdim . Kimyasalida gecirince iyice umitlendim demekki kimyasal bile olsa hamile kalabiliyorum diye . Insallah Rabbim tez zamanda hayirli saglikli nesiller verir bizlere .

Bende de aynı illet var ne yazıkki.. Geçen ay dr a gittim hormon testi vs istedi Bayram'a denk geldi yaptıramadım.. Haftaya pzt. HSG çekileceğim Spermiogram verecek eşimde.. Sonra adetin 2. Gibi hormon testlerimi de alıp dr a tekrar görüneceğim.. Smear testi de verdim bakalım ne verir dr... Nasip kısmet..

Bende de aynı illet var ne yazıkki.. Geçen ay dr a gittim hormon testi vs istedi Bayram'a denk geldi yaptıramadım.. Haftaya pzt. HSG çekileceğim Spermiogram verecek eşimde.. Sonra adetin 2. Gibi hormon testlerimi de alıp dr a tekrar görüneceğim.. Smear testi de verdim bakalım ne verir dr... Nasip kısmet..
Insallah herseyin temiz cikar canim . Haber ver bizede sonuclarini

Canim bende yumurtlama sorunu var yani yumurtam belli bi buyukluge gelip catlamiyo . Doktor tup bebege gerek olmadigini soledi bana . Duzenli iliski ve iyi bir tedaviyle hamile kalabilecgimi soledi . Esimde hic bi sorun yok hsg cekildim temiz cikti tupler filan acik . Doktorum yumurtan bi catlarsa hamile kalirsin dedi . Ve gecen ayda kimyasal gebelik gecirdim . Kimyasalida gecirince iyice umitlendim demekki kimyasal bile olsa hamile kalabiliyorum diye . Insallah Rabbim tez zamanda hayirli saglikli nesiller verir bizlere .
İnşallah Tatlım Rabbim isteyen herkese verir. İnşallah en kısa sürede hayırlı sağlıklı güzel ahlaklı evlat sahibi oluruz

İnşallah sonuçların güzel çıkar canım.
bizimle de paylaş . ..

K
Bende de maalesef pkos var ve çocuk istediğimden beri ne kadar baş belası bir hastalıkmış anladım.Eşimde herhangi bir sıkıntı yok.Bana önce klomen tedavisi uygulandı.İşe yaramadı.Arkasından Femara kullandım.İşe yaramadı.Diğer ay menogon iğne kullandım.İşe yaramadı.Bu ay başka bir iğne kullanacaktık ama adet dönemim ramazan bayramına denk geldiği için doktora gidemedim.O kadar bu ay da olmamış cevabı aldıktan sonra iyi ki bayrama denk gelmiş dedim.En azından bu ay bir ümidim olmayacak.Yıkılmayacağım.
Klomen tedavisine biz yeni başladık canım. 1 yldır gitmediğim doktor kalmadı.
Bir kısmı kist yok psikolojik diyo. En sonunda pkos teşhisi konuldu bu seferde tedaviye gerek yok bekleyelim diyorlar. En sonunda kendim istedim.
Bu zaman insanı çok yıpratıyor.
ama inşallah Rabbim bizlere de hayırlı sağlıklı güzel ahlaklı evlatlar nasip eder. İçimizi Ferah tutalım iyi düşünelim iyi olsun

K

Klomen tedavisine biz yeni başladık canım. 1 yldır gitmediğim doktor kalmadı.
Bir kısmı kist yok psikolojik diyo. En sonunda pkos teşhisi konuldu bu seferde tedaviye gerek yok bekleyelim diyorlar. En sonunda kendim istedim.
Bu zaman insanı çok yıpratıyor.
ama inşallah Rabbim bizlere de hayırlı sağlıklı güzel ahlaklı evlatlar nasip eder. İçimizi Ferah tutalım iyi düşünelim iyi olsun

Gerçekten ben de yıprandım.Hep başkalarını çocuklarını seveceğim, gözümde hasretle bakacağım diye korkuyorum.Ümitleniyorum, test yapıyorum, sonuç hüsran.Artık hedefim kilo verip,en azından tüp bebek yaptırmak için uygun kiloya inmek.

Gerçekten ben de yıprandım.Hep başkalarını çocuklarını seveceğim, gözümde hasretle bakacağım diye korkuyorum.Ümitleniyorum, test yapıyorum, sonuç hüsran.Artık hedefim kilo verip,en azından tüp bebek yaptırmak için uygun kiloya inmek.
Tup bebk icin kilo sarti mi var da ?? Yanlis anlamazsaniz kac kilosunuz acaba?

Tüp bebek doktoruyla görüştüm, şu an için tüp bebek yapmayı gerektirecek bir pkos durumu yok ama kilo vermeye bak, kendiliğinden hamile kalsan bile insülin direnci sebebiyle düşük yapabilirsin,daha çok üzülürsün dedi.Kilom 88 .

bende yıllardır pko dan çektim. ve 1 senedir hala çekiyorum. 1 sene boyu klomen 1 kere çatlatma iğnesi 1 kere letrasan sonuç hep negatif. Yanlış yada yetersiz tedavi yüzünden 1 senedir boşa kürek çektim mağdurumda mağdurumm :KK42::KK42:
Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla kucaklarımızı hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun inşallaahhh:dua::dua:

Kiloyu doktorlar yumurtlama daha iyi olsun diye öneriyorlar canım. Bende 60 kg yim
İnşallah istediğin kiloya inersin canım.
kilo vermek yumurtlamayi artırdığı için doktorlar özellikle tavsiye ediyor

bende yıllardır pko dan çektim. ve 1 senedir hala çekiyorum. 1 sene boyu klomen 1 kere çatlatma iğnesi 1 kere letrasan sonuç hep negatif. Yanlış yada yetersiz tedavi yüzünden 1 senedir boşa kürek çektim mağdurumda mağdurumm :KK42::KK42:
Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla kucaklarımızı hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun inşallaahhh:dua::dua:
İnşallah bizlerde evlat sahibi oluruz canım.
Bende şimdi menopur kullanıyorum. İki gündür.
doktordan geliyorum şimdi 3 gün tekrar verdi. Perşembe tekrar kontrol var bakalım. Eğer istediği gibi olursa haftaya pazartesi de aşılama yapılacak.

Yumruklayı artırdığı için öneriliyor canım. Birde özellikle insülin direnci olan hastalara da kilo verilmesi tavsiye ediliyor. Bende evleneli on kilo aldığım için bana da vermen senin için iyi olur dedi. Şuan 60 kg yim

Back