merhaba hanimlar
yaklasik 6-7 senedir pko dan cekiyorum.ne zaman doktora gitsem diane 35 kullanmami soylediler.su an 25 yasinda evli degilim ama uzun sureli diane kullaniminin ilerde hamile kalma konusunda sorun olucagini ogrendim.1 hafta once yeniden farkli bi doktora gittim ve bu sefer de insulun direnci oldugunu ogrendim.matofin isimli bi hap verdi doktor ve kilo vermemi soyledi.
diane kullanmadan once kilo sorunum da yoktu ama hic ara vermeden senelerce bu ilaci kullaninca cok kilo aldim.
bi ara ilaci birakip doktor kontrolunde diyete basladim 2 ayda 12 kilyoya kadar verdim ama yeniden dianeye baslayinca verdiklerimin daha fazlasini geri aldim
su an kullandigim ilac matofin kilo vermeme yardimci olur mu yada adetlerimi duzenler mi tek basina kullanirsam
ilacin yaninda yeniden diyete de basladim.ama bilmiyorum sonuc ne olucak
hem adet olamama hem de kilo yedi bitirdi beni.
daha once kullanmis olan varsa deneyimlerini paylasabilir mi benimle?
bu hastalıkta genelde ya yasmin ya diane veriliyor yasminin yan etkileri daha az dıye biliyorum o yüzden çoğu doktor yasmin verip gönderiyor doğru olan omu biemiyorum ama uzun yıllardır bu ılacı kullanıyorum 1 yıl geciyor tertemizsin kurtuldun diyorlar amaaa malesef 4 ay sonra daha aşırı şekilde başlıyor hapa baslamadan önce tek yumurtalıgımda 14 kist vardı hap bitti 4 ay gectı 28 tane oldular asla tamam ben iyileştim deyip bırakılmaması gerekiyor en önemli şey ise doktorun her doktor bu hastalıktan anlamıyor emin olun
anlamadiklari gibi isi daha da kotulestiriyolar
yasmin kullanmadim hic diane gibi yan etkileri var mi bilmiyorum.ama bahsettigim gibi diane kullanarak kac senemi heba ettim.
su an kullandigim ilac matofine baslayali 2-3 hafta oldu ama bununda mide bulantisindan baska hic bir etkisini gormedim
ne kilo vermeme yardimci oldu ne de vakti geldigi halde adetimi oldum.bilmiyorum daha fazla ne kadar basa cikabilicem bunlarla