• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pko ve doğum kontrol hapı

mormo1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
121
1
48
Edirne
arkadaşlar iki sene önce pko hastası olduğumu öğrendim.ilk gittiğim doktor bana hem diane hem de bi kaç ilaç verdi bi sene sonra tekrar kontrole gittiğimde bi diğer doktor da çocuk sahibi olmak istemediğim için doğum kontrol hapı kullanmamın yeterli olacağını söyledi.devamlı kullan dedi.iki senedir kesintisiz kullandım ama daha çocuk sahibi olmama seneler var ve ben sürekli doğum kontrol hapı kullanırsam bunun bana zararı olacak mıdır?en büyük endişem bu.çünkü kullandığım hap cildime ve saçlarıma çok iyi geldi bu ay bıraktım hersey eskisi gibi sivilceler falan :((bana bi akıl verin çocuk isteyene kadar hep kullanmam mı gerek bu hapı?

ben iki doktora gittim .1.si üniversite hastanesiydi bekar olduğum evliliği düşünmediğim için doktor doğum kontrol hapı verdi.2. gittiğim doktor özeldi o önermedi..kullanmadım 2 sene sonra evlendiğimde düzensiz adet olmama rağmen hamile kaldım..bir tanıdığımda genç kızlığında ve evliliğinin ilk 2 senesinde doğum kontrol hapı kullandı ve hamile kaldı .net bir bilgi yok bence size kesinlikle kullanın ya da kullanmayın diyecek

MERHABA.. bende de pko var ve 2 buçuk yıldır Doğum kontrol hapı kullanıyorum. dr. çocuk yapmaya karar verene kadar kullanmam gerektiğini söyledi. kullanmazsan ilerde başka rahatsızlıkların olacağını söyledi. 6 ayda bir adetliyken mutlaka kotrole gidiyorum. şimdi çocuk istiyoruz ama vermem gereken 20 kilo var beni strese sokuyor.

Back