Pko tedavisi

pembepatiler

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2019
1.330
1.938
48
Kızlar merhaba 1 seneden fazladır cocuk düşünüyoruz ama olmuyor. Geçen ay doktora gittiğimde doktor pko başlangıcı var dedi ultrasonda bakıp. Adetleri falan aşırı düzenlidir. Yumurtamın çatlama günü de sabittir çok oynamaz. Eşin muayene olsun tedaviye başlayalım dedi doktor. Tedavi olarak ne yapılır acaba bilgisi olan var mı çatlama iğneleri falan mı yoksa ilaç fitil falan mı?

Genelde yumurta gelistirici ve catlatma ignesi size yumurta takibi yapilir ama duzenliyse esiniz muhakkak muayene olmali

Kızlar merhaba 1 seneden fazladır cocuk düşünüyoruz ama olmuyor. Geçen ay doktora gittiğimde doktor pko başlangıcı var dedi ultrasonda bakıp. Adetleri falan aşırı düzenlidir. Yumurtamın çatlama günü de sabittir çok oynamaz. Eşin muayene olsun tedaviye başlayalım dedi doktor. Tedavi olarak ne yapılır acaba bilgisi olan var mı çatlama iğneleri falan mı yoksa ilaç fitil falan mı?
Bende de pko var. Ilk once yumurta gelistirici ilac tedavisi ile baslaniyor.muhtemelen klomen denen ilaci verecektir.ilk ay fayda etmezse dozaji arttiriyor.klomen etkili olmaz ise baska bir ilaca gecilir.o da fayda etmedi igne ile enjekte ediyorlar.surec bu sekilde ilerliyor.ignede olmaSa asilama o da olmadi tup bebek en son.
Surec bu sekilde ilerliyor. Insalllah bu sureclere gelmeden uzamadan bir an once cocuk sahibi olursunuz.

Bende de pko var. Ilk once yumurta gelistirici ilac tedavisi ile baslaniyor.muhtemelen klomen denen ilaci verecektir.ilk ay fayda etmezse dozaji arttiriyor.klomen etkili olmaz ise baska bir ilaca gecilir.o da fayda etmedi igne ile enjekte ediyorlar.surec bu sekilde ilerliyor.ignede olmaSa asilama o da olmadi tup bebek en son.
Surec bu sekilde ilerliyor. Insalllah bu sureclere gelmeden uzamadan bir an once cocuk sahibi olursunuz.
İnşallah canım Allah razı olsun. Durumum netleşse pko muyum değil miyim ona göre yolumu çizeceğim ama küçük bir şehirde yaşadığım için 1 tane hastane var o da sagolsun enfeksiyondan giden hastaya kanser teşhisi koyuyordu

Canim polikistik gorunduyse buyuk ihtimal yatkinlik vardir. Ama hafif evredir.Benm de ilk muayenemde bircoğu birsey gorememisti.ama sol yumurtaliğim polikistik gorunumdeydi.. kan degerlerim normal seviyelerde ama arttigi oldu lh in. Bende hissederdim vs herseyi.
Stres yapmayin hormonlar dahada bozukuyor

Canim polikistik gorunduyse buyuk ihtimal yatkinlik vardir. Ama hafif evredir.Benm de ilk muayenemde bircoğu birsey gorememistm.ama sol yumurtaliğim polikistik gorunumdeydi.. kan degerlerim normal seviyelerde ama arttigi oldu lh in. Bende hissederdim vs herseyi.
Stres yapmayin hormonlar dahada bozukuyor
Tam tanısı koyulsa ona göre araştırmaya gireceğim ama bu belirsizlik yoruyor insanı :KK43:

Tam tanısı koyulsa ona göre araştırmaya gireceğim ama bu belirsizlik yoruyor insanı :KK43:
Tanisini ne yapacaksin ki. Sen stres yapma yumurtlama takibini yaptir denemeye devam et.ben bana bi doktor polikistik gorunum var dedi digerleri hic demedi ama benm kafama takilmadi bosverdim takibimi vs yaptim.
5 senelik evliyim.
Yani sen ona boşa takiliyorsun.
Hala suan doktorlar sendeki hafif evre bisey yok diyor. Hormon tahlillerimi yaptiririm her sene ne durumda diye.
Yani tanisi koncak bisey yokki hastalik degil bu. Sendrom. Ki sendeki direncli degil hafif buyuk ihtimal. Kac tane boyle olan hemen kalan var.
Bizim erkek morfoloji sorunu var oyaliyor ama sizde yokmus bosa takiyorsun kafana.

Toyum bu konularda sanırım ondan gözümde büyütüyorum pik ne ovulasyon ne pko ne hep buradaki kızlardan öğrendim. Yeni evlendiğimde yumurtlama günü diye bişey var sadece o gün ilişkiye girmen lazım diye düşünüp o günü bekleyip 1 gün ilişkiye girdiğimi bilirim sen düşün artık cehaletimi. Cehalet mutluluk değilmiş her zaman demek ki :halay:

Toyum bu konularda sanırım ondan gözümde büyütüyorum pik ne ovulasyon ne pko ne hep buradaki kızlardan öğrendim. Yeni evlendiğimde yumurtlama günü diye bişey var sadece o gün ilişkiye girmen lazım diye düşünüp o günü bekleyip 1 gün ilişkiye girdiğimi bilirim sen düşün artık cehaletimi. Cehalet mutluluk değilmiş her zaman demek ki :halay:
Bazen mutluluk ama..
Birseyleri bilmemek bazen daha iyi oluuor sanki. Bildiklerinde sureci degistirmiyor ama her durum gecerli degil tabiki.
Sana tavsiyem senede 1 kez soğan yap. Baska da kafana takilcak durum yok.

Bazen mutluluk ama..
Birseyleri bilmemek bazen daha iyi oluuor sanki. Bildiklerinde sureci degistirmiyor ama her durum gecerli degil tabiki.
Sana tavsiyem senede 1 kez soğan yap. Baska da kafana takilcak durum yok.
Soğanı yaptım canım hayıtı da yaptım gerisi Allahtan o zaman teşekkür ederim yorumların için

• Beğen
Reactions: H M
Soğanı yaptım canım hayıtı da yaptım gerisi Allahtan o zaman teşekkür ederim yorumların için
Insallah. Benm yeni saglksiz gebeligim oldu bende temizlesin diye yaptim nolur nolmaz diye :) senede 1 kez yap sonucun pozitif olursa yapmassin.

Back