1 yıla yakındır çocuk istiyorum ama toplamda 5 kez adet oldum. Hormon değerlerim anormal değil, lh fsh fprolaktin filan normal ama ultrasonda pko görüntüsü var. Eskiden prolaktin yüksekti. Neyse 2 aydır klomen kullanıyorum arkadaşlar, ilkinde yumurta 13 mm filan olmuştu taa 17. günde neyse benim dr izinliydi diğer k. doğumcuya gittim o yumurta burda yok çatlamış olabilir dedi gtti o ay tabi. Neyse diğer ay yumurta 20. günde 16 mm dedi doktor 2 gün sonraya çatlatma iğnesi yazdı, diğer gün gittim yine benim dr yok. Diğeri dedi ki burda en büyük yumurtan 13 mm çatlatma yapmana gerek yok. Belki de çatlamıştır. Dedim çalayan yumurtayı göremiyor musunuz yok gömrünmez dedi. Neyse benim dr u aradım sen kullan dedi. 21. gün de progesteron yaptırdım sonra çatlatma iğnesi. Yumurta var mı yok mu kist onu bile bilmiyorum? Progesteron 1.29 çıktı. Halbuki bu hormon yumurtlamadan sonra yüksek çıkarmış. Her neyse yani sinir oldum arkadaşlar yaa, yumurta oluyor mu olmuyor mu 2 dr farklı bişey söylüyor progesteron testini tekrar etmek mi gerek? Çünkü yumurta çatlamasından sonra bu hormon yükselirmiş. Ne bileyim arkadaşlar ya, kafama takmayacam takmayacam da normal yumurtamın geliştiğini bilsem takmayacam nasip diyecem, ama böyle diyorum belki yumurta bile olmuyor. Ne bileyim, öyle işte. Rabbim hayırlısıyla hepinize güzel sağlıklı evlatlar verip, o güzel emanetleri en güzel şekilde yetiştirmenizi nasip etsin inşallah. Bir de şu var ki bazı insanlar istemeden bu hediye veriliyor ya ne büyük bir mucize olduğunu alamıyorlar..
Anlamadım ki bu nasıl yumurta takibi, üstelik yumurta zannettikleri kist de olabilirmiş. Anlamadığım madem her kadın foliküler fazın süresi farklı neden progesteron 21. gün bakılıyor. İğneden sonra ağrı filan kasıkta hiçbişey olmadı. Zaten her ay olmaz arada olur bende çok az. Adet belirtisi de çok olmaz. Ne bileyim. Ağrı olmayınca yumurtlama olmuyormuş, uleyn takip ettiğimiz halde yumurta olup olmuyor mu anlayamıyoruz bu nasıl işse..