canım geçmiş olsun. ben de pkoluyum ve benim de cildim berbattı.daha yeni yeni düzeldim sayılır. facebookta 'pcos diet support' diye bir grup var.pkolu bir bayan neler yememiz gerektiğini falan anlatıyo. daha demin bu sivilcelerle ilgili bi makalesini okudum.özetle şöyle: bu kadın ergenliğinden beri yüzünün her yeri sivilceli hatta kistik sivilceli olduğu için asosyal olmuş.5 yıl falan doğum kontrol hapı ve akne ilaçları kullanmış. ama bırakınca yenileniyomuş. bir gün birisi 'acaba gluten alerjisi olabilir mi' diye sorunca test yaptırmış ve gerçekten de alerjisi varmış. glutensiz ürünler yemeye başlayınca geçmiş sivilceleri. şu an tertemiz.ben de 1 yıldır dikkat ediyorum artık beslememe ve yüzümde bi tane bile sivilce yk çok şükür. polikistiklerin zaten bilirsin basit karbonhidratlardan uzak durması gerekir. umarım yardımcı olabilmişimdir.Birkac yildir pko hastasiyim.
Cene bolgemde gecmryen sivilcelerden anlasildi rahatsizligim.
Gecen sene 6 ay yazz kullandim, cildim puruzsuzdu. Sonra ara vermek zorunda kaldim.
Simdi uc aydir yine yazz kullaniyorum ama yuzume pek etkisi olmadi. Agrili buyuk sivilce cikmiyor ama hala yimurtlama zamanlarimda cenemde sivilceler cikiyor.
Doktorum tum haplarin ayni oldugunu hangisini istersem onu kullanabilecegimi soyluyor. Bayramdan sonra kontrolum var ama o arada hapim bitecek. Ben baska bir hapa gecmek istiyorum.
Sivilceler uzernde etkili bildiginiz dogum kontrol hapi var mi?
Lutfen yardim edin biktim artik, yasim 30, hala sivilce derdi.
Bir tek dpgum kontrol hapi duzwltiyordu simdi o da iyi gelmedi
aslında gluten değil;basit karbonhidratlar diyelim. pkolulara çok daha fazla zarar veriyo bu karbnhidratlar ve hepsinin içinde de gluten var ne yazık kitosbiii , cok tesekkur ederim. Hic duymamistim pkolularin guluten alerjisine yatkin oldugunu. Hemen arastiriyorum
Bahsettigin gruba uye oldum ama ingilizcem tamamini anlamaya yetmiyor malesef. Sen tam olarak nasil besleniyorsun biraz bajsedebilir misin zahmet olmazsa? Karbonhidrat ne kadar tuketiyorsun mesela, tamamen mi cikardin hayatindan ? Peki seker?aslında gluten değil;basit karbonhidratlar diyelim. pkolulara çok daha fazla zarar veriyo bu karbnhidratlar ve hepsinin içinde de gluten var ne yazık ki