Pko olupta hamile kalabilenler nasil bi sure sonunda neler yaparak basardiniz ?

N e v a

Guru
Pro Üye
Emoji Skoru
15.516
Puanlar
498
Selam hanimlar..
Gercekten o kadar ihtiyacim varki morale..
1,5 senelik evliyim.. 1 yili zaten kendimize ayirmistik cocuk dusunmeden (bana kalsa hemen denerdim)
Simdi de 5 aydir cocuk icin ugrasiyoruz. 3 aydir ilac aliyorum ama gebe kalamadim arkadaslar.
Biliyorum kolay degil pco hastasiyim hemen olacagini sanmiyorum ama Allahim buyuk diyorum icimi ferah tutmaya calisiyorum...
Esim her gecen ay umitsizlige kapiliyor..
Daha gecen ay bu yola birlikte ciktik birlikte yuruycez herseyin ustesinden gelicez diyen adam, dun icim kan agliyor cocugum olmuyo herkesin oluyo diyor..
Napicami bilemiyorum. Ustelik kaynanamda dert oldu cocuk da cocuk diyip duruyo. 11 tane torunu var son cocugu da esim..
Ben elimle alipta karnima koyamam ki. Olmuyo gucum yetmiyo iste zahmetsizce hamile kalamiyorum..
Annesi gelmeden once beni open seven adam yatakta bile opmez sevmez oldu.
Napicam ben agliyorum bunu yazarken hic bir destekcinin olmamasi oyle zorki Allahimdan baska kimsem yok bu yolda zaten en buyuk siginagimda O..
Cok ihtiyacim var teselliye umuda yinede.. 5 ayda boyle yaparsa senelerce omazsa naparim ben nasil dayanirim Allahim.
Ne olur biraz moral verin cok mutsuzum..

Pko olupta hamile kalabilenler nasil bi sure sonunda neler yaparak basardiniz ?

Son düzenleme:
bende pkoluyum 9 aydır olmuyo. bu ay aşılamaya geçtik artık. hayırlısı olsun inşallah. sen takma kafana üzülme. sağlıklı bir insanın bile her ay şansı %20.

ay canım ya neden okadar dert ediyosun kendine sen öyle daha kaç ay olmuş insanların yıllarca olmuyo ayrıca pkolu olupta bebeği olan birsürü insan var dert etme kendine bukadar zaten kafaya takarsan olucağı varsada olmaz kolay değil biliyorum ama kafandan silip atıcaksın keyfini çıkarıcaksın ve en beklemediğin anda bebeğin gelicek sana ayrıca insanlarada açıklama yapmak zorunda değilsin düşünmüyorum de geç kimsenin seni yıpratmasına izin verme pkoymuş kistmiş bunlarla hamile kalabilirsin ama esas kafaya takıp piskolojini bozarsan ozaman olmaz bebeğin

bende pkoluyum 9 aydır olmuyo. bu ay aşılamaya geçtik artık. hayırlısı olsun inşallah. sen takma kafana üzülme. sağlıklı bir insanın bile her ay şansı .

Tskler cevabin icin canim. Takmiyorum aslinda ama insanlar zorla taktirtiyor..

ay canım ya neden okadar dert ediyosun kendine sen öyle daha kaç ay olmuş insanların yıllarca olmuyo ayrıca pkolu olupta bebeği olan birsürü insan var dert etme kendine bukadar zaten kafaya takarsan olucağı varsada olmaz kolay değil biliyorum ama kafandan silip atıcaksın keyfini çıkarıcaksın ve en beklemediğin anda bebeğin gelicek sana ayrıca insanlarada açıklama yapmak zorunda değilsin düşünmüyorum de geç kimsenin seni yıpratmasına izin verme pkoymuş kistmiş bunlarla hamile kalabilirsin ama esas kafaya takıp piskolojini bozarsan ozaman olmaz bebeğin

Biliyorum dert edince dahada kotu olucak, pko nun cocuk sahibi olmaya engel olmadiginida biliyorum ama iste bu nasip isinemilleti inandirsam bi. Yurtdisinda yasiyorum, nasip kismet Allah ne zaman verirse dedigim zaman diyolarki 30 yasindan sonra ne hayrini goreceksiniz cocugun? Allahim bu nasil bi sozdur ben kendim yaratacak degilim cocugu napabilirim yani. Kaynanam bunu diyen de. Hem dua eder namazlarinda hayirlisini ister hemde boyle soyler soyler 2 hafta icinde huzurum bozuldu. Ben kim ne derse desin Allaha sigindim Allah buyuktur diyorum. Pko olupta basaranlarin hikayesini okudukca umut geliyor. Bu konuyu actigimda o kadar kotuydumki simdi biraz rahatlamis haldeyim dua ettikce insanin icine huzur geliyor. Pko ile 14 yasinda tanistim 21 yasindayim ilk andan beri korkardim cocugum olmaz diye oyle demislerdi cunki evlendigin zaman olmaz diye bende o zamanlar cahilim aklime yer etmis bu cumle. Allah herkesin yardimcisi olsun

Canım ya uzme kendını..bende evlı olmamama ragmen ılerde cocugum olmazsa korkusuyla yasıyoruum ama benım sorunum hormonal,bence senın sansın daha yuksek..sana şöyle örnekler vereyım; benım kuzenımın arkadası PCO hastası, onların 13. Ayda hamılelık gerceklesmıs doğal yolla,dıger bır tanıdıgımın ıse 14. veya 15. Ayda,yıne doğal yolla olmus..ayrıca etraftan duydugum kadarıyla PCO hastalarında 2. Cocuk daha kolay oluyormus,tabıı bılmıyorum ne kadar doğru,ama sen ıcını ferah tut,kendını kasma,hıcbır sorunu olmayan cıftlerın bıle bazen aylarca olmuyor bebeklerı..allahım sıze nasıp etmısse,ol derse,zaten olur..burda o kadar cok hıkaye var kı,hatta bırını okurken aglamıstım..artık bebegınızın olması ımkansız denılen cıftlerın bıle olmus bebeklerı..eşinin de senı anlması lazım,onun bu davranısları senı daha da strese sokar ve bu da olumsuz bır etkı yapar..allahım en yakın zamanda ınsallah verır sana bebegını,ve lutfen bebıs haberını alınca bızler ıcınde dua et..

evet canım haklısın aslında bizi strese sokan etrafımızdaki insanlar bende 3yıllık evliyim çocuk düşünmüyodum ama son 3aydır istiyorum bende biraz kilo alsam çevremdekiler hamilemisin diye soruyolar buda çok sinir bozucu bende daha düşünmüyoruz diyorum kapatıyorum herkezin ağzını asla taviz verme bu kayınvalidende olsa ben kendi anneme dahil düşünmediğimizi söylüyorum bu bi kadın için çok özel bi durumdur ve sadece eşimle paylaşıyorum başka hiçkimseyle asla paylaşmıyorum tabi eşininde anlayışlı olması şart benim eşim bu konuda bana çok fazla anlayış gösteriyo olmazsada olmaz allahın işine karışamayız diyo buda beni rahatlatıyo sende eşinle güzel güzel konuş sürekli sana anlayış göstersin allah nezaman isterse ozaman olucak kendimizide yırtsak bu böyle en güzel şey dua etmek zaten allah geri çevirmez dualarımızı

Canım Allah Herşeyin Hayırlısını Versin,Dualarım Seninle..

sakın moralını bozma zaten kendınıze yeterlı zamanı vermıssınız bu sızın cocuguunuz olmayack anlamına gelmıyor aslaa her seyın bası huzurdur kfanı takma esının anlayıslı olması gerekıyor ınsanlar yıllarca ugrastıklarını hepımız bılıyor duyuyorz kendını sakın sartlandırma sartandırırsan ılla olucak dıye ve cok dusunurse kendını yıpratırsın kendını yıpratma esını al karsına guzlce konus

Canım ya uzme kendını..bende evlı olmamama ragmen ılerde cocugum olmazsa korkusuyla yasıyoruum ama benım sorunum hormonal,bence senın sansın daha yuksek..sana şöyle örnekler vereyım; benım kuzenımın arkadası PCO hastası, onların 13. Ayda hamılelık gerceklesmıs doğal yolla,dıger bır tanıdıgımın ıse 14. veya 15. Ayda,yıne doğal yolla olmus..ayrıca etraftan duydugum kadarıyla PCO hastalarında 2. Cocuk daha kolay oluyormus,tabıı bılmıyorum ne kadar doğru,ama sen ıcını ferah tut,kendını kasma,hıcbır sorunu olmayan cıftlerın bıle bazen aylarca olmuyor bebeklerı..allahım sıze nasıp etmısse,ol derse,zaten olur..burda o kadar cok hıkaye var kı,hatta bırını okurken aglamıstım..artık bebegınızın olması ımkansız denılen cıftlerın bıle olmus bebeklerı..eşinin de senı anlması lazım,onun bu davranısları senı daha da strese sokar ve bu da olumsuz bır etkı yapar..allahım en yakın zamanda ınsallah verır sana bebegını,ve lutfen bebıs haberını alınca bızler ıcınde dua et..

evet canım haklısın aslında bizi strese sokan etrafımızdaki insanlar bende 3yıllık evliyim çocuk düşünmüyodum ama son 3aydır istiyorum bende biraz kilo alsam çevremdekiler hamilemisin diye soruyolar buda çok sinir bozucu bende daha düşünmüyoruz diyorum kapatıyorum herkezin ağzını asla taviz verme bu kayınvalidende olsa ben kendi anneme dahil düşünmediğimizi söylüyorum bu bi kadın için çok özel bi durumdur ve sadece eşimle paylaşıyorum başka hiçkimseyle asla paylaşmıyorum tabi eşininde anlayışlı olması şart benim eşim bu konuda bana çok fazla anlayış gösteriyo olmazsada olmaz allahın işine karışamayız diyo buda beni rahatlatıyo sende eşinle güzel güzel konuş sürekli sana anlayış göstersin allah nezaman isterse ozaman olucak kendimizide yırtsak bu böyle en güzel şey dua etmek zaten allah geri çevirmez dualarımızı

Canım Allah Herşeyin Hayırlısını Versin,Dualarım Seninle..

sakın moralını bozma zaten kendınıze yeterlı zamanı vermıssınız bu sızın cocuguunuz olmayack anlamına gelmıyor aslaa her seyın bası huzurdur kfanı takma esının anlayıslı olması gerekıyor ınsanlar yıllarca ugrastıklarını hepımız bılıyor duyuyorz kendını sakın sartlandırma sartandırırsan ılla olucak dıye ve cok dusunurse kendını yıpratırsın kendını yıpratma esını al karsına guzlce konus

Cvp verdigniz icin cok tsk ederim kizlar. Allah razi olsun guzel dilekleriniz icin. Allaha sigindim dermanim onda,konuyu actigim psikolojimle yazmiyorum bunu. Simdi biraz daha iyiyim. Ayrica bisey daha eklemek istiyorumben 3 ay duphaston kullanicaktim 2 ay kullandim 3. ay kullanmak gecmedi icimden bi tanesini aldim tam agzima attim yutucakken geri cikardim bilmiyorum neden icimden bi ses icmemem gerektigni soyledi..Doktor muane edipte vermedi nasil olsa dedim 3 ay denemem icin verdi adetlerimi duzene sokmak icin. Sogun suyu kùrù uyguladim ve adet tarihlerim soyleydi 30 eylul,27 ekim,25 kasim.. En son 25 ksimda oldum daha olmadim test yaptim 1 hafta once ama negatif cikti bidahada yapmak istemiyorm nasil olsa negatif cikicak diye bilemiyorum belkiler var icimde kan tahlili yaptircam 2 hafta sonra,yurtdisinda oldugum icin ha diyince gidipte kendim yaptiramiyorum esim firsat buldukca zaman ayiriyor. Aslinda oda beni destekliyordu yillarca ugrasanlar var daha yolun basindayiz falan diye ama kaynanam yokmu her lafin basinda cocuk cocuk cocuk. Bide diyoki aslinda diyo ilk gecende olurdu ama niye olmadiysa diyo Allahim yarabbim delirtecek beni. Ilk gecemde cocuk yapacami neresinden cikartiyo anlamadim. Allahim sen sabir ver bana aklima geldikce o bozuyo sinirimi ya :( Ama o gelmeden once esim beni destekliyodu ne zaman iceri gitsem fisir fisir bisi konusuyo insan biraz utanir arkamdan baskasi hakkindada konussa da ayip yani ama nerden bilicek iste.. Kisacasi elalemin lafiyla esim stres yapiyo ben rahatim aslinda ama onun yuzundne bende strese griyorum. Bisey derlerse de diyorum ki Allah ne zmn nasip ettiyse o zaman kisa ve oz..

Cvp verdigniz icin cok tsk ederim kizlar. Allah razi olsun guzel dilekleriniz icin. Allaha sigindim dermanim onda,konuyu actigim psikolojimle yazmiyorum bunu. Simdi biraz daha iyiyim. Ayrica bisey daha eklemek istiyorumben 3 ay duphaston kullanicaktim 2 ay kullandim 3. ay kullanmak gecmedi icimden bi tanesini aldim tam agzima attim yutucakken geri cikardim bilmiyorum neden icimden bi ses icmemem gerektigni soyledi..Doktor muane edipte vermedi nasil olsa dedim 3 ay denemem icin verdi adetlerimi duzene sokmak icin. Sogun suyu kùrù uyguladim ve adet tarihlerim soyleydi 30 eylul,27 ekim,25 kasim.. En son 25 ksimda oldum daha olmadim test yaptim 1 hafta once ama negatif cikti bidahada yapmak istemiyorm nasil olsa negatif cikicak diye bilemiyorum belkiler var icimde kan tahlili yaptircam 2 hafta sonra,yurtdisinda oldugum icin ha diyince gidipte kendim yaptiramiyorum esim firsat buldukca zaman ayiriyor. Aslinda oda beni destekliyordu yillarca ugrasanlar var daha yolun basindayiz falan diye ama kaynanam yokmu her lafin basinda cocuk cocuk cocuk. Bide diyoki aslinda diyo ilk gecende olurdu ama niye olmadiysa diyo Allahim yarabbim delirtecek beni. Ilk gecemde cocuk yapacami neresinden cikartiyo anlamadim. Allahim sen sabir ver bana aklima geldikce o bozuyo sinirimi ya :( Ama o gelmeden once esim beni destekliyodu ne zaman iceri gitsem fisir fisir bisi konusuyo insan biraz utanir arkamdan baskasi hakkindada konussa da ayip yani ama nerden bilicek iste.. Kisacasi elalemin lafiyla esim stres yapiyo ben rahatim aslinda ama onun yuzundne bende strese griyorum. Bisey derlerse de diyorum ki Allah ne zmn nasip ettiyse o zaman kisa ve oz..

aynen öyle canım salla gitsin kaynananıda sen eşinle mutlu olmaya çalış gerisi boş faso fiso sen böyle piskolojini rahat tutarsan bak görüceksin bebeişin tez zamanda gelicek sana inşallah allah isteyen herkeze nasip etsin buraya bebiş haberlerini yazarsın tez zamanda bizde mutlu oluruz :49:

Bende pcoluydum 7 sene tedavi olmama ragmen kalamdım sogan kürü yaptım hamile kaldım deneyinde görün sumakta bol tüketin sperm eksikligi varsa eşlere keçi boynuzu pekmeziyle havuç suyu içirin birebirdir yardım ettiysem ne mutlu bana :16::16::16::16: Maydonoz kürüde yamtım o ay eme gümeciyle ısırganı ayrı kaynatıp içtim suyunu denemedigim şey kalmadı hamile kalabiliyorum ama gerisini malesef getiremiyor öylesi dahada zor allahım kimseyi evladıyla sınamasın dile kolay 3 tane evladımı kaybettim :14::14::14::14:

Canım hemen umutsuzluğa kapılma bence. Henüz çok erken derim. Gülümsemeye devam et.

Bende pcoluydum 7 sene tedavi olmama ragmen kalamdım sogan kürü yaptım hamile kaldım deneyinde görün sumakta bol tüketin sperm eksikligi varsa eşlere keçi boynuzu pekmeziyle havuç suyu içirin birebirdir yardım ettiysem ne mutlu bana :16::16::16::16: Maydonoz kürüde yamtım o ay eme gümeciyle ısırganı ayrı kaynatıp içtim suyunu denemedigim şey kalmadı hamile kalabiliyorum ama gerisini malesef getiremiyor öylesi dahada zor allahım kimseyi evladıyla sınamasın dile kolay 3 tane evladımı kaybettim :14::14::14::14:

Allah yardimcin olsun canim, Bebegine kavstursun seni hayirli bir zamanda INSALLAH.. ISte hepimizin bir zamani var Rabbim o zamana kadar sabir versin..

bende pcoluydum yani oyle demisti doktor henuz bekarım ve ozaman psikolojim oyle bozulmustuki cocugum olmazsa diye aglıyordum surekli anlayabiliyorum seni yasamadan kimse bilemez ustelik sen evlisin cok zordur insanlar surekli sanki sen sucluymussun gibi sana yuklenirler birde..diane35 kullandım ben sonra baska bir doktora gittim ve doktor ultrasonda baktı sorun yok dedi kendini sıkma sen iyisin bir sorunun olmayacak hapı kullanmanada gerek yok dedi yaklasık 4-5 aydırda adetlerim cok duzenli birazda psikolojik sanırım bu tarz olaylar moralini yuksek tut zaten pcluda olsan bebegin olur imkansız degil benim kuzenimde de bu hastalık vardı evlendi 5-6 ay sonra hamile kaldı suan 2 aylık hamile umarım sende en kısa zamanda hamile kalırsın

Allah yardimcin olsun canim, Bebegine kavstursun seni hayirli bir zamanda INSALLAH.. ISte hepimizin bir zamani var Rabbim o zamana kadar sabir versin..

Allah doğru zamanda bebekleri veriyor dua edin ve hayırlısını dileyin yeter ki. Ablamda pko hastası ve doktorlar pko ve ayrıca kilolu olmasından dolayı hamile kalman zor demişlerdi ama hiçbir tedavi görmeden hamile kaldı sadece biraz süre gerekti. Sizde inanın ve aklınıza takmayın sürekli onu düşününce de olmadığına inanıyorum şahsen.

canım öncelikle geçmiş olsun.allahım şifa versin. hiç üzülme herşeyin bir vaktı ve zamanı vardır. benım pkolu arkadsın bebeği oldu.olmayacak diye birsey yok.moralini yüksek tut. benim yengenım 7 sene çocugu olmadı.çok aglamıştı o zamanlar.allaha yalvarırdı hep.sonra kızı oldu.sonrada oğlu oldu.:):) sen hiç üzülme.allahın izniyle bebegın olur :)

canım öncelikle geçmiş olsun.allahım şifa versin. hiç üzülme herşeyin bir vaktı ve zamanı vardır. benım pkolu arkadsın bebeği oldu.olmayacak diye birsey yok.moralini yüksek tut. benim yengenım 7 sene çocugu olmadı.çok aglamıştı o zamanlar.allaha yalvarırdı hep.sonra kızı oldu.sonrada oğlu oldu.:):) sen hiç üzülme.allahın izniyle bebegın olur :)

Tsk ederim Allah razi olsun. Hayirli olana gonlumuzu razi eylesin Rabbim hayir ve dua ile...

Inşallah da geçer. Pco ile aynı şeymi inan bilmiyorum ama benimde 5 cm çikolata kistim var.tedavisini falan olmadım kafaya da takmadım. çok rahat davrandım normalde de ilişkide de unuttum yani kisti ve 2 aylık denemeden sonra şimdi 3 aylık hamileyim. Kistte hala orada bekliyor. Derdimiz aynımı bilmiyorum ama sana tek diyeceğim bu illet kafaya takmayınca unutuluyor ve bakmışsın hamilesin inşallah :))

canım bende pko var hemde 2 gün önce rahmimin ters olduğunu öğrendim bebek konusunda elimden geldiğince yazıyorum çünkü çocuk beklemenin nasıl bişey olduğunu bende ii biliyorum rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin ümidini kesme sabret en önemlisi moralini sakın bozma benim şimdi 2 kızım var 2.sini çok istedim çok bekledim 1.si hemen oldu 17 yaşında anne oldum 2.sinde ise 3 sene bekledim evet birtane varkenbile 2.si olmuyo diye çok üzüldüm inşallah sizinde olur dua ediyorum her zaman

bende pko hastasıyım psikoloji çok önemli ama kafaya takmamak elde değil Allahım hepimize hayırlı zamanda sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah..

Back