• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko lular için özel diyet

ozghee

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
13
0
286
Edirne
[/B]herkese merhaba

ben 17 yaşımdan beri pko hastasıyım tedaviye başladığımda 46 kiloydum şu an 27 yaşında ve 85 kiloyum..ilk başladığım yıl 15-20 kilo civarı aldım..bi süre kilo alışım durdu..ama evlendikten sonra hızla kilo almaya başladım...bi çok şey denedim zayıflama hapları korseler kremler v.s.ama geçici sonuçlar aldım hep veridiğim kiloları 2 katıyla geri aldım..artık kilo vermekten iyice ümidimi kesmişken ve hızla kilo almaya devam ederken annemin zoruyla bi diyetisyene gittim...ve bana hastalığımla kolay başaçıkabileceğim bi beslenme programı verdi..başta pek inanmadım açıkçası...ama 12 gün sonra baskülde 3 kg eksik çıktığımda çok şaşırdım ve çok mutlu oldum şu an devam ediyorum..ek olarak glukofen 850 mg kullanıyorum..insülin direnci için...öğün sayısı biraz fazla ama yapılabilirse gerçekten işe yarıyoo..diyet şöyle;

sabah (08:00-08:30
)

2 dilim kepek,çavdar veya light ekmek
1 dilim beyaz peynir
çiğ sebze (domates salatalık)(yağsız-sirke limon serbest)
4-5 zeytin
çay şekersiz

ara öğün (10:00-10:30)

3 kuru kayısı
yarım su bardağı light süt

öğle (12:30-13:00)
1 dilim kepek,çavdar veya light ekmek
1 kase çorba
4-5 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım su bardağı yoğurt

ara öğün (15:00-15:30)

1 fincan yeşil çay
5 adet kepekli bisküvi(şu sunta gibi olanlardan sadece kepekli)
1 porsiyon meyve

ara öğün (17:30)

1 porsiyon meyve (bir önceki ara öğünden farklı olacak)

akşam (19:00-19:30)

2 dilim kepek,çavdar veya light ekmek
3 köfte büyüklüğünden herhangi bir et veya 3 dilim peynir
4-5 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım su bardağı yoğurt

çorba tarifi:herkase için bir tatlı kaşığı sıvıyağ(zeytin,ayçiçek,mısır)koyarak hazırlanacak..

sebze yemeği tarifi:yarım kilo sebze için bir yemek kaşığı sıvıyağ(zeytin,ayçiçek,mısır)koyarak hazırlanacak..

çay kahve serbest ama şekersiz ve sütsüz...

Kolay gelsinn...

canm ben de senle aynı durumdayım
buna benzer bi listem avr benimde ben de insilün direnci için ilaç kullanıyorum
ama çok yavaş kşlo veriyorum
spor yapmıyorum falan..

bende pkoluym herşeyi denedim kilo veremedim. birde bunu yaapıym inşaalh başarırım.teşekkürler paylaşım için.

arkadaşlar bende ilaç kullandığım dönemlerde buna benzer bi sürü diyet listesi denedim...ama kilo veremedim nedense bundaki fark öğünler daha fazla ve daha fazla süt ürünü var...ben eklemeyi unutmuşum..2 öğün daha var:

akşam yemeğinden sonra

21:30

1 porsiyon meyve

22:30

yarım su bardağı yağsız süt

bende böyle beslenıyorum ama halen sonuç yok haftada 3 gün step ve hergün 1 saat yürüyüş yapıyorum

biz pco ve insilün direnci olan arkadaşlar geç kılo verıyoruz am sonuçda verebılıyoruz çabalamak lazım pes etmemeli

insülin direnci için glukofen süper bi çözüm doktorunuza danışıp mutlaka kullanın derim...tatlıyı ağzıma süremiyorum..o hale geldim...ayrıca kilo vermeye yardımcı bi ilaç..

Back