[/B]herkese merhaba
ben 17 yaşımdan beri pko hastasıyım tedaviye başladığımda 46 kiloydum şu an 27 yaşında ve 85 kiloyum..ilk başladığım yıl 15-20 kilo civarı aldım..bi süre kilo alışım durdu..ama evlendikten sonra hızla kilo almaya başladım...bi çok şey denedim zayıflama hapları korseler kremler v.s.ama geçici sonuçlar aldım hep veridiğim kiloları 2 katıyla geri aldım..artık kilo vermekten iyice ümidimi kesmişken ve hızla kilo almaya devam ederken annemin zoruyla bi diyetisyene gittim...ve bana hastalığımla kolay başaçıkabileceğim bi beslenme programı verdi..başta pek inanmadım açıkçası...ama 12 gün sonra baskülde 3 kg eksik çıktığımda çok şaşırdım ve çok mutlu oldum şu an devam ediyorum..ek olarak glukofen 850 mg kullanıyorum..insülin direnci için...öğün sayısı biraz fazla ama yapılabilirse gerçekten işe yarıyoo..diyet şöyle;
sabah (08:00-08:30)
2 dilim kepek,çavdar veya light ekmek
1 dilim beyaz peynir
çiğ sebze (domates salatalık)(yağsız-sirke limon serbest)
4-5 zeytin
çay şekersiz
ara öğün (10:00-10:30)
3 kuru kayısı
yarım su bardağı light süt
öğle (12:30-13:00)
1 dilim kepek,çavdar veya light ekmek
1 kase çorba
4-5 yemek kaşığı sebze yemeği
yarım su bardağı yoğurt
ara öğün (15:00-15:30)
1 fincan yeşil çay
5 adet kepekli bisküvi(şu sunta gibi olanlardan sadece kepekli)
1 porsiyon meyve
ara öğün (17:30)
1 porsiyon meyve (bir önceki ara öğünden farklı olacak)
akşam (19:00-19:30)
3 köfte büyüklüğünden herhangi bir et veya 3 dilim peynir
yarım su bardağı yoğurt
çorba tarifi:herkase için bir tatlı kaşığı sıvıyağ(zeytin,ayçiçek,mısır)koyarak hazırlanacak..
sebze yemeği tarifi:yarım kilo sebze için bir yemek kaşığı sıvıyağ(zeytin,ayçiçek,mısır)koyarak hazırlanacak..
çay kahve serbest ama şekersiz ve sütsüz...
Kolay gelsinn...
ben 17 yaşımdan beri pko hastasıyım tedaviye başladığımda 46 kiloydum şu an 27 yaşında ve 85 kiloyum..ilk başladığım yıl 15-20 kilo civarı aldım..bi süre kilo alışım durdu..ama evlendikten sonra hızla kilo almaya başladım...bi çok şey denedim zayıflama hapları korseler kremler v.s.ama geçici sonuçlar aldım hep veridiğim kiloları 2 katıyla geri aldım..artık kilo vermekten iyice ümidimi kesmişken ve hızla kilo almaya devam ederken annemin zoruyla bi diyetisyene gittim...ve bana hastalığımla kolay başaçıkabileceğim bi beslenme programı verdi..başta pek inanmadım açıkçası...ama 12 gün sonra baskülde 3 kg eksik çıktığımda çok şaşırdım ve çok mutlu oldum şu an devam ediyorum..ek olarak glukofen 850 mg kullanıyorum..insülin direnci için...öğün sayısı biraz fazla ama yapılabilirse gerçekten işe yarıyoo..diyet şöyle;
sabah (08:00-08:30)
1 dilim beyaz peynir
4-5 zeytin
çay şekersiz
ara öğün (10:00-10:30)
3 kuru kayısı
yarım su bardağı light süt
öğle (12:30-13:00)
1 dilim kepek,çavdar veya light ekmek
1 kase çorba
yarım su bardağı yoğurt
ara öğün (15:00-15:30)
1 fincan yeşil çay
5 adet kepekli bisküvi(şu sunta gibi olanlardan sadece kepekli)
1 porsiyon meyve
ara öğün (17:30)
1 porsiyon meyve (bir önceki ara öğünden farklı olacak)
akşam (19:00-19:30)
3 köfte büyüklüğünden herhangi bir et veya 3 dilim peynir
yarım su bardağı yoğurt
çorba tarifi:herkase için bir tatlı kaşığı sıvıyağ(zeytin,ayçiçek,mısır)koyarak hazırlanacak..
sebze yemeği tarifi:yarım kilo sebze için bir yemek kaşığı sıvıyağ(zeytin,ayçiçek,mısır)koyarak hazırlanacak..
çay kahve serbest ama şekersiz ve sütsüz...
Kolay gelsinn...