pko lu olupta vücut tipi değişenler,saçları dökülenler...

able210

düşmez kalkmaz bir allah.
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
2.628
9
66
Diğer
kızlar pko olunca erkeksi kilolar başlıyor ve erkeksi saç dökülmeleri de oluyor
peki yıllardır pkoluyum saçlarım dökülmedi hiç, erkeksi kilo da almadım diyen varmı aranızda?
pkonun en kötü yanıda bu hergün saçlarımı kontrol ediyorum önlerde dökülme oluyormu diye ve biraz olmuş daha yaşım 21 ilerde hep kelmi kalıcam...off kızlar saçım dökülmedi erkeksi kilo almadım diyen varmı bana ümit olucak yazdıklarınız..bu yaşta kafaya çok taktım bunları ama saçlarım gözgöre göre gidiyor napıcam ben tedavi olmuyorum buarada

valla ben karın bölgemde manyak gibi kilo aldım. saçlarım deli gibi dökülüyor. teşhis konualı 5 kg verdim ve saç dökülmesi için doktorum B12 verdi. Ayrıca Metformin kullanıyorum, adetlerimi süper düzenledi. savaşıyorum bu hastalığa karşı! tedavi olman ŞART....Jinekolog+Endokrin

off öylemii saç dökülmen durdumu peki metformini bırakınca adetlerin bozluyormu yine....tedvi den korkuyorum

bendede kilo değil sivilce yapıyo
ayrıcada son zamanlarda saç dökülmesi başladı pko danmı mevsimselmi bilemiycem ama çok fazlada göze batıcak bi durumum yok saçla alakalı dökülme hemen hemen herkesin sorunu

ayrca her 10 kadından 4 ü pko binlerce pko lu var ama herkesin hayatı yaşamaya devam ediyor
kiminin çocuğu olmuyo kiminin kilo problemi herkesin farklı işte
ama şu varki kimse pkodan ölmemiş ve pko olup doğum yapan binlerce bayan var

bende 21 yaşındayım inş.allah herkesin şifasını verir

iyi bi kadın doktoruna git derim benim kistlerim şuan yok başkada sorunum yok
her ay düzenli adette oluyorum

bende 21 yaşındayım canım saçlarının önünde azalma oldumu ....adetlerin tedavi sonrasımı düzeldi

bende 21 yaşındayım canım saçlarının önünde azalma oldumu ....adetlerin tedavi sonrasımı düzeldi

canım zaten bnm saçlarımın doğuştan seyrektir ama şu son 4-5 aydır sanki daha çok dökülüyor
önceden dökülmeyoktu elimi attığımda saç gelmezdi
ama dökülme hemen hemen herkesin ortak problemi
adetlerimde çok düzensizlik yoktu heray oluyodum son2 ay geç olmaya başlayınca doktora gitti
pko olduğumu öğrendim
2 ay ilaç kullandım adetim yine düzene girdi kistlerimde yok olmuş

inşallah kurtuluruz canım

adet için mi hormon içinmi kullanılıyor
jinokologmu verdi
yan etkisi varmı cnm

şimdi pko bir metabolik hastalık. sadece kistler değil olay. metformin metabolizmanı dengeliyor, ve bir çok şeyi daha. hormonları pek dengelemiyor ama vücutta yarattığı iyi şeylerden hormonlar ancak o zaman akabinde düzeliyor. pko hastalarının kilo vermesi ve karbonhidrattan uzak durması gerekiyor. mesela sadece bu şekilde LH düşüyor. yan etkileri ilk 10 gün falan var. aşırı bulantı, bazılarında ishal....
bazılarında kilo vermeye çok yardımcı oluyor. ama öyle 1-2 ay kullanımla olmuyor. ben 6 aydır 2000 mg/günde kullanıyorum ve devam edicem. adetimi acaip düzenledi. her 29 günde...artı her öğle bebe aspirini

bebe aspirini niye onuda doktormu önerdi

bebe aspirini niye onuda doktormu önerdi

evet canım. aspirin kanı sulandırır/inceltir. mesela kalp rahatsızlığı olanlara da verir doktorlar hergün. ben her öğlen içiyorum. sadece adet olduğum zaman içmiyorum çünkü öncesinden içtiğim için ona göre yoğun oluyor adetim. kanı inceltir ve kan pıhtılaşmasını önler....

normal zamanlarda da illaki içiyosunyani..ay bende alayım içeyim ozaman zaten tadı çok güzel..bide kansızım ben belki onada fayda sağlar geçen ay çok düzenli adet oldum canım hani koyu değildi bu ayda çok karnım ağrıyo inşallah olurum...genelde karnım ağrıyınca adetim çok düzenli oluyoda karnım ağrımassa zaten o ay olmuyorum yada sadece kahferengi akıntı gelio kalıo öle...

Merhaba able210, kendinizi hemen üzüp de yıpratmanıza gerek yok.Tabi ki en doğru bilgiyi ve tedavi yöntemini doktorunuzdan öğrenirsin.Ben sadece bir PKO'lu olarak kendi yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.24 yaşındayım.Yaklaşık 7 yıl önce teşhis kondu. Alında sivilce problemi yüzünden gitmiştim, bu hastalık ortaya çıktı.O zamanlar yaklaşık 1 yıl kadar Diane 35 hapı kullandım ama kistler yok olduğu için ve adetim de düzen girdiği için doktor tavsiyesiyle bırakmıştım. Bir 3 4 yıl sonra tekrar sivilce problemim ortaya çıktığı için doktora gittim ama hapla tedaviye başlamadım.Aslında ben çok iyi bir doktor bulmadım bu konuda o yüzden tedavi olamıyorum.Her gittiğim doktor başka bir şey söylüyor, başka bir hap öneriyor.Neticede bu genetik bi hastalık ve genleri tedavi edemedikleri için tam olarak iyileşme gerçekleşmeyeceğini söylüyorlar.Hapları kullanmayı ben de yan etkileri yüzünden pek kabul etmedim.Doktorlar biraz bana da bıraktılar.Muhtemelen diğer hastalara da öyle yapıyorlardır.Bu hafta tekrar bir kontrole gideceğim.Doktora biraz daha detaylı soracağım, sizlerle de sonuçları paylaşırım.
Aslında benim görünürdeki belirtilerim sivilcelenme ve tüylenme,tabi bunlar da bir bayan olarak çok sinir bozucu olabiliyor.Onun dışında adetlerim çok düzenli, hatta gününü hiç şaşmaz; saçlarım ilk başlarda dökülürdü yani 7 sene öncesinde ama 6 senedir falan öyle belirgin bi dökülme yok, hatta az dökülür.Çok obur bir insanım ama yememe göre kilom gayet normal , çok çabuk kilo veririm.Yani belirtiler herkese göre farklılık gösteriyor.Sizin saç dökülme sorunuz da geçecektir hiç merak etmeyin.
Son olarak, PKO'lularda şeker hastası olma ve ilerleyen yaşlarda kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon hastalığı hatta rahim kanseri riski yüksek olduğu söyleniyor.Bu yüzden kontrollere gidip tedavi olmak önemli bence.Ve tüm bu risklerden korunmak için çok düzenli yaşamak ve bir diyet uygulamak gerektiğini okudum.Ben bunu pek başaramıyorum ama umarım başaranlar vardır.Düzenli spor yapmak, ve oldukça az şeker tüketmek gerekiyormuş.Hatta sabah kahvaltılarında şekerli bir şeyler yemememiz daha iyi olabilirmiş.Kilomuza da dikkat etmeliymişiz.Vücut ağırlığımız %5-10 'unu bile kaybetmek tedavide etkili olabilirmiş.
Yani tabi yaygın bir hastalık olduğu için internette çok fazla bilgi var,hangisi doğru hangisi yanlış anlamak zor.Dediğim gibi bu hafta yine doktora gidip konuşacağım,hatta bu sefer bir diyetisyenle de görüşmeyi planlıyorum.Sizinle paylaşırım.
Görüşmek üzeree

çok teşekkür ederim cannım istediğim herşeyi yazmışsın...ben pko olan herkezin saçlarının önünün döküleceğini tüylerinin gitgide artacağaını kalçalarının küçülüp belinin kalınlaşacağını çocuğunun olmayacağını bir müdeet tabi,tüyleneceğini sivilceleneceğini sanıyorum gün geçtikçe bunların çoğalacağını sanıyorum inşallah hiç biri olmaz ne diyeyim...ama içimi rahatlattın demekki illede bunlar olucak diye bişey yok öylemi...evet doktorlar tedavi olmayı biraz bize bırakıyola bu hastalıkta bende olmuyorum ilaçlardan korkuyom çünkü ama ara ara kullanılması gerektiğini de b,iliyorum cesaretimi toplayıp gitmem lazım çünkü 1-2 yıldır düzene girmişti şimdi yine bozuldu tam gitme zamanı ama gidemiyorum korkuyorum

Ya doktora gitmekten ziyade testlerdi şuydu buydu iş çok uzuyor diye ben de çok heevskar olmuyorum açıkçası,hele kadın doğumcu olunca insanın hiç gidesi gelmiyor ama gidip kurtulmak da var :) ben bu ay randevu alamadım gidemedim, artık önümüzdeki aya kaldı
Buarada hafta içi Ender Saraç'ın programında konusu geçti, PKO'lu hastaların şeker tüketmemesi gerektiğini söyledi Ender Saraç.Şeker kistleri büyütüyormuş çünkü, ben de tam tersi tam bi şeker canavarıydım günde 3-4 öğün yerdim ama 4 gündür meyve hariç hiç şeker tüketmedim , onu da çok fazla yemiyorum,dikakt ediyorum.Size de önerebilirim, bir de böyle deneyelim bakalım ne olacak.Bir de karbonhidratalara dikkat etmek gerekiyormuş beyaz undan kaçınmak lazımmış.Ona ben çok fazla dikkat edemedim ama şeker konusunda iddialıyım :) Zaten Kenan Demirkol'un ayzılarında da okumuştum şekerin çok zararlı olduğunu ve günümüzdeki birçok hastalığın tetikleyicisi olduğunu, bu haberi de duyunca oldukça azalttım.
Velhasıl, tüm ömrümüzü birlikte geçireceğimiz ufak bi rahatsızlığımız var, doktorların da söylediği gibi önemli olan bu rahatsızlıkla dost olabilmek :) Ben bu olaya şu şekilde yaşıyorum, aslında hastalığın tedavisi için önerdikleri şeyler doktorların sürekli söylediği sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken şeyler değil mi?Düzenli bir hayat,düzenli spor, dengeli bir diyet.Aslında hastalığımızı kontrol altına alalım derken diğer bir dolu hastalığa yakalanma riskimizi de oldukça düşürmüş oluyoruz.Belki diğer türlü olsa bu kadar dikkat etmezdik:)
Bir de bana ne kadar katılırsınız bilmiyorum ama ben düşüncenin gücüne inanan bir insanım, hastalığım konusundaki pozitif yaklaşımım ben de gerçekten işe yaradı, sizlere de tavsiye ederim.

benimde pek tatlıyla aram yoktur ama çok nadir olarak bayağa tatlı krizim gelior eskiden hiç böle olmazdım...birde olumlu düşünce tekniğini bende ele alıyorum buaralar...gerçekten çok önemli sanırım...mesela bir arkadaşım bekarken hep dermişki benim hiç çocuğum olmayacak biliyorum diye şimdi evlenmiş ve bikaç yıldır çocuk için uğraşıo...banada tavsiye etti kendini çocuk olmayacak die endeksleme sakın dedi öyle olur yoksa dedi olacak de dedi...bu konuyu araştırıyorum hatta sitede de böle bir link vardı bulamıyorum .....bunu gerçek hayatta da yaşıyorum bazen yaa mesela çok içli bi şarkıyı kendi hayatımdaki gibi hissetip dinliosam bir zaman sonra aynı şeyi yaşıyorum....olumlu olarak düşününce sanki benim hayatımda o şekilde diye düşününce aynı şeylere yakın olaylar yaşıyorum

buarada sen evlimisin arkadaşım çocuğun falan varmı
Yok evli değilim ,çocuk da yok haliyle :)
Ya aynen. Şarkı olayı benim de başıma geldi birkaç kez :))Benim küçüklüğümden beri annem para-psikolojiyle ilgilenirdi,ben de işte annemin kitaplarını okurdum az buçuk bilgim vardı ama o zaman bu kadar iyi kavrayamamışım.Bir de artık çok güncel bir konu haline geldi, bilimsel kanıtlar ortaya kondu daha çok insan kabul etmeye başladı.PKO konusunda geçmişti benim yani çok hafiflemişti, hastayım ben diye diye cidden belirtilerini artırdım bir anda değerlerim yükseldi ama sonra ya ben ne yapıyorum insanlar nasıl hastalıklardan kurtuluyorlar benim hastalığım ne ki dedim, ben bu hastalığı yeneceğim, sağlıklıyım ben dedim o zamandan beri gerçekten adetlerim bir anda düzene girdi.Bir tek sivilce ve tüylerime bir çözüm bulamadım :))Onlardaki hikmeti de bulacağım en kısa zamanda:))) çalışmalarım sürüyor :)))

gerçektende olumlu düşünce tekniği süper bişey yaa biliyomusun benimde olumlu düşünerek adetlerim düzeldi sanki...az bi karnım ağrısa adet olucam dedim durdum ve oldum kaç kere ....evet şuan bende tüylere çare arıyorum aynaya bakıp yok ya ne tüyü falan demeye başladım bakalım ne oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…