• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko-klomen-çoğul yumurta

banii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
2
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar; aranıza bu gün katıldım. hemen bir soru ile merakımı gidereyim dedim...

şöyle ki; 1 yıllık evliyim ve pko luyum. ancak kilo fazlam, tüylenmem, diyabetim falan yok. ara ara adet düzensizliklerim oluyor ve yumurtalıklarımda pko görüntüsü oluşuyor. doktorlar tam olarak pko sendromu olmadığımı, görüntü olarak pko nun olduğunu söylediler (ne demekse) neyse bebek düşünmediğimiz 1 yıl boyunca adetlerim gayet düzenliydi. ancak 1 ay önce gebelik öncesi testler için doktoruma gittik yavaş yavaş bebek istiyoruz çünkü. adetim de birkaç gün gecikmişti. doktorum yine pko olduğunu söyledi. bana 21 gün boyunca kullanmam için doğum kontrol hapı verdi, ki normalde doğum kontrol hapı kullanmıyordum baş agrısı yaptıgı için. adet gördükten sonra 5. gün de klomene başladım ve 5 gün içtim. 14. günde kontrole gittigimde birden fazla yumurta geliştiğini ve cogul gebeligin yüksek oldugunu söyledi. eşim de cogul gebelik ihtimalden çekindi. bu sebeple biz yumurtlama dönemimde korunmaya karar verdik bu ay için çünkü zaten daha hiç denemiş değiliz. ilk ayımızdı bu. neyse bu sırada başka bir doktora daha gittik. o da birden fazla yumurta olduğunu doğruladı ancak siz önce klomen kullanmadan kendi kendinize deneyin dedi, olmazsa bikaç ay sonra klomene bakarız dedi. yumoşlarım farklı boylarda ama en büyüğü 15 mm falan. sanırım bu halde çatlama olmuyormuş zaten.

Sonuç itibariyle bir dahaki ay ilaçsız normal süreçte bebek yapmayı deneyeceğiz.

Benim gibi klomenle birden fazla yumurta geliştiren ve yumoşları henüz tam boyutuna gelmediği halde hamile kalan var mı? yumurtlama dönemim dün itibariyle bitti. bu gün adetimin 20. günü ama inanılmaz kasık agrım var. doktor yumoşlarım geliştiği için olabilir dedi ama bu tarihten itibaren gelişmeye devam eder mi onu da bilmiyorum.

of çok zormuş yaaa, ilk aydan kafam karıştı bilmiyorumkismile :çok üzgünüm: bu konularda tecrübeli arkadaşların cevaplarına ihtiyacım var.:1shok:

evet ben de merak ediyorum. benim de ultrasonda pko çıktı ama kilo yok, kan tahlilleri, hormonlar normal, adetler düzenli.

canım merhaba bende 1 yıllık evlıyım.6 aydır bebek istiyoruz ama maalesef olmadı. polıkıstık overım var ve bu ay klomen kullandım dün 13. günümdü doktora gittim ve şokkk.ben kesin yumurtam olusmadı diye düşünürken 20 ye yakın yumurta gelişmiş hatta bazıları çatlamış bile doktor bize de çogul gebelık olabilir dedi ama hiç umrumda değil sağlıklı olsun da.durum böyle yanı doktorun tavsıyesıyle gün asırı calısıyorz artık sonuç ınsaallah ıyı olur.:49:
Allah kimseyi evlatsız bırakmasın.benım durumumda olup gebe kalan var mı bilmiyorum.hayıırlısı Allah tan artık.

selam ben 2 aydır klomen kullanıyorum ılk ay 2 yumurtam olustu ancak gebelik olmadı.tekrar ıkıncı ay klomene basladım 12.gun gittiğimde 6 adet yumurtalığım oluşmuş 4 tanesi 20 mm 2 tanesi 18 mm capında doktorum coğul gebelik olabileceginden korunmamı söyledi napcagımızı bilmiyoruz.ayrıca kanamam var ara ara ve kasıklarımda ara ara ağrı oluyo sizce normalmi bilginiz varmı paylaşırsanız sevinirim

Back
X