- 15 Mart 2008
- 3.285
- 9.650
- 683
- Konu Sahibi kosucukaplumbaga
-
insulin direnci ni nerde olctrdn canm hangi doktrMerhaba hanımlar.
3 yıldır bebek istiyoruz, ancak henüz sonuç yok. 1 senedir insülin direnci için ilaç kullanıyorum, i.d. 4.4 ike başladı 3'e kadar düştü. Ancak doktorun söylediği 2.5'un altına inmediği sürece kendiliğinden hamile kalmam çok mümkün değilmiş. Şimdi ilaç dozunu artırdık, 3 ay süre verdi. 3 ayda gebelik olmazsa tüp bebeğe yönlendirileceğiz.
Benzer durumu yaşayan var mı? İnsülin direncinizi düşürüp hamile kaldınız mı? Morale ihtiyacım var sanırım
ben aslında pkosmuyum değil.iyim bilmiyorum 3 çocuğum var 3 yıldır 4. cü için uğraşıyoruz ama olmuyor esimde problem yok bende kist vs sadece lh yuksek diğer hormonlar güzel ultradondada çıkmadı sorun bende her ay adet olurum ama ya 4 gün erken 5 gün geç o şekilde ama bazen çamur gibi gelir ama doktorlar hiçbiri pkosun demediİlk iki ölçümü jinekoloğum yapmıştı, son ölçümü endokrinoloji yaptı. Açıkçası endokrinologun doz ayarına daha çok güveniyorum ama yalnızca insülin direncini düşürerek hamile kalabilen var mı aramızda? Pko problemim çok ağır değil, düzenli adet olurum, gecikme yaşamam. Bu açıdan hamileliğe engelim olmadığını söylemişlerdi.
Merhaba hanımlar.
3 yıldır bebek istiyoruz, ancak henüz sonuç yok. 1 senedir insülin direnci için ilaç kullanıyorum, i.d. 4.4 ike başladı 3'e kadar düştü. Ancak doktorun söylediği 2.5'un altına inmediği sürece kendiliğinden hamile kalmam çok mümkün değilmiş. Şimdi ilaç dozunu artırdık, 3 ay süre verdi. 3 ayda gebelik olmazsa tüp bebeğe yönlendirileceğiz.
Benzer durumu yaşayan var mı? İnsülin direncinizi düşürüp hamile kaldınız mı? Morale ihtiyacım var sanırım
benim kilom var ama benim kilo doğumlardan dolayınızdı gitmedi bi türlü kaldı ama tüm herşey normal sadece lh yuksek fsh tanBende pco değilim . Bir prof bana sen multifolikülersin dedi. Kilom yok, insülin direncim yok ama adetlerim düzensiz. LH'ım da FSH tan bir birim fazla... Bende anlamadım ben neyim neden olmuyor..
canım benimde açlık 4.3 / ama 3-25 arası açlık insülin değeri normal. Prof Osman Müftüoğlu, prof Canan Karatay da bu şekilde diyor. benim tokluk insülinde 20.14 bu da normal.
neden dr un öyle dedi acaba? İnsülin direncini myo inositol de kırıyor. onu da kullanabilirsin belki (İnofolic vb.)
benimde öyle canım lh bir tık yüksek, herşey normal tüpler açık ama olmadı 1 yıldır maalesef .iki aşılama da oldu sonuç alamadımbenim kilom var ama benim kilo doğumlardan dolayınızdı gitmedi bi türlü kaldı ama tüm herşey normal sadece lh yuksek fsh tan
merhaba,Merhaba hanımlar.
Eşim de iki kere test yaptırdı, büyük bi sorun yoktu. Bakalım, bekliyoruzmerhaba,
benimde 3 ay önce inüsilin direncim 4 çıkmıştı şu an 2.3 çıktı. ayrıca pko var. 1 sene çok uzun sürmüş bünye ile mi alakalı bilemedimbana da aynısını söylemişti doktorum 3 ay sonra bakalım tekrar gel diye. bu direnç kırılmadan gebelik olmuyormuş. benim adetlerim çok düzenliydi fazlalık kilomda yok ve ovulasyon testiyle hep değerlendiriyorduk yumurtlama günlerimi.denk getirmeme rağmen olmayınca eşime ısrar ettim doktora gitmesi için sorun direkt sperm kaynaklıymış meğer şu anda tüp bebek tedavisine başladık.
benim değil ama çok yakın arkadaşım hem pko hemde inüsilin direnciyle hamile kaldı aralık ayında. 1,5 sene uğraştı ama ilaç ot çöp ne duyduysa yaptı. rabbim ol deyince oluyor. herşeyin başı moral stres daha çok etkiler yumurtlamanızı.
Eşim de iki kere test yaptırdı, büyük bi sorun yoktu. Bakalım, bekliyoruz
evet doktor çok önemli. ben de 2-3 doktor dolaştım, en son gittiğim pko konusunda uzman bir kadındı. O bana çok moral verdi, insülin direncini düşürüp kilo vermem konusunda anlaştık :) şimdi biraz kilo verdim, 2 ay sonra gideceğim, artık aşılama mı tüp bebek mi ne yapacaksak yapalım.anladım hayırlısı olsun hakkınızda rabbim tez zamanda doldursun kucağınızı inşallah. belki doktoru değiştirebilirsiniz. benim ilk gittiğim doktor pko lu olduğumu söylemedi bana mesela kucak dolusu para verdim bi de oraya. beklemek zor allah yardımcımız olsun hepimizin
İnsülin direncim 6 idi, günde 2 adet 1000 mg diyabet hapı kullanıyordum hamile kaldım. Kaldı ki diyabet hapları yumurtla çatlatıyor hamileliğe destek dolaylı olarak. İlk gebeliğimde yine insülin yükselmişti yine diyabet kullanıyordum tak hamileyim. İnsüline takılma. Önemli olan gebe kaldıktan sonrası ilaç kullanamıyorsunuzMerhaba hanımlar.
6 insülin direnci değerle hamile kaldım cnmMerhaba hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?