pko hastası olduğumu öğrendim

havvam87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
229
1
66
İstanbul
daha önce de yazmıştım,kasık ağrısıyla doktora gittim,folikül kisti var adetle kontrole gel demişti falan filan.bikaç gün geçti,ben adeti beklemeden iyi olduğunu bildiğim op. dr. filiz ak a gittim,şişli özel osmanoğlu hastanesine.adetime 2 gün var (aradan sadece 3 gün geçti diğer muayeneyle)kist falan yok,hiçbişey yok o konuda amaaaa,polikistik overin var dedi bana yaher iki overin de dolu dedi,muhtemelen yılda 3-4 den fazla da yumurtlayamıyosundur dedi,rahim adete hazır,sen hemen bi 5 kilo verip,adetinle östrojen,prolaktin,lh ,fsh testlerini yaptır,adetin 3. günü gel hafif bi indüksiyonla yumurta takibi yaparız dedi.şok oldum şimdi,ben ilk defa pco olduğumu öğrendim,glifor 1000 mg verdi,iç dedi,hapla korunmayı bırakalı daha 3 ay olmuştu,napsam ya,bu durumları yaşayıp hamile kalan var mı?

Neden bu doktorlar bu kadar vurdum duymaz ben anlamıyorm ya.. Bende gittim doktora testlerim yapıldı bakıldı bir hormonum yani gebe kalmayı ciddi engelleyen bir hormon yüksek çıktı sorun olmaz dedi. Başka bir doktora gittim üstten ultrasonla baktı pko war dedi test yaptırdı sonra aaaa bişey yok sorun olmaz dedi. proklatin hormonum için ilaç verdi.. Arkadaş nedir bu anladım ya

Canım sende üzülme ben bana pko war diyince internetten araştırdm cokta kolay tedavisi varmış. istersen soğan kürü falan da dene... Acil şifalar

soğan kürünü bana anlatırmısın canım

Havvam üzülme tanıdıklarımdan bu forumdan pco olup hamile kalan çok insan var,pko birçok kadında görülüyor,ben de pko yum.Doğum sonrası aldığım kilolar neden olmuş.Kilo verdim ve sorunlarım oldukça azaldı.Bence sen adetinin başladığı birinci günü sayarak 21.gün doktora git ve yumurtan oluşmuş mu bunun takibini yaptır.Kilon fazlaysa doktorun kilo ver demesi çok doğdu çünkü pko hem troidi,hem şeker metabolizmasını bozan bir hastalık.

bende bekarlığımdan beri pko luyum maalesef 2 yıldırda bebek için uğraşıyorum.inşallah senin böyle bir sorunun olmaz hemen hamile kalırsın...

bende pkoluyum. eğer bebek istiyorsan doktor takibinde olman şart. kendiliğinden hamile kalan çok pkolu var ama bazı pkolarda geçerli değil bu durum. mesela ben 1 yıldır bebek için tedavi görüyorum. 1 aşılama yaptırdım tutmadı. biraz zor olacak galiba benim hamile kalmam. gliforu mutlaka kullan çok işe yarıyor hem kilo da verdiriyor.. bebek istiyorsan tedavini aksatma.

kilo konusuna gelince 69 kiloyum,1.64 boyum var,hiç tüylenme problemim olmadı,adetim çok ama çok düzenli,ama ailede şeker olduğu için mutlaka şeker dengesi şart.ama evet hayatımda ilk kez bu kilolara çıktım,benim ayağım 4 ay önce kırıldı,büyük bi ameliyat geçirdim,2 ay yatalak yattım,hep o yüzden bu kilolarım.hayırlısı bakalım,60 kiloya düşücem Allahın izniyle,ama hsg veya eşime spermiyogram için bence çok erken çünkü 3 ay oldu korunmayalı daha.üfff çok stresli bi olaymış bu yaaaa

soğan kürünü bana anlatırmısın canım

Tatlım internette yazıyor ama ben sana yinede benim yaptığım gibi anlatim;

bir bardak klorsuz suyu kaynatıyorsn,içine orta boy kabuklarını soyduğun ve dörde böldüğünü soğanı atıyorsun bir beş dakikada öyle kkaynatıp süzdürüp,ılık olncada içiyorsn.. Tadı güzel değil lakin çok iyi geliyormuş hemde yumurtalamayı artırıyormuş umarım sanada iyi gelir ..

cnm üzülme bende pkoluydum eşimdede sorun vardı hatta.2.aşılamamda hamile kaldım yaklaşık 4-5 haftalık hamileyim moralini bozma.inş seninde olur

canım bende 3,5 senedır bebek ıcın ugrasıyordum en son 1 sene once pko oldugunu ogrendım ıkı kez catlatma ıgnesı yapıldı ama o zaman da hamıle kalamadım,bir sene doktora gıtmeye ara verdım gecen ay hastalanmayı beklıyordum doktora yıne baslıycaktım kı bır mucıze oldu hamıle kaldıgımı ogrendım,kendı kendıne hamıle kalmısım.doktorum pko olupda kendı kendıne hamıle kalman cok buyuk bır sans dedı banada suan 8+3 hamıleyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…