pko hastalığı,kilo ve gebe kalamama sorunu yaşayanlar...

hope79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
26
Puanlar
68
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar.Ben yıllardır pko hastasıyım.16 yaşında adetler başladı ve düzensizliği görüp doktor doktor gezdik.3ayrı doktor dk.hapı verdi ve 6 ay kullan dediler.Biz bu sürelerin sonunda geçeceğini sandık,baktık ki değişmiyor bir prof.dr gittik pko tanısı koydu ve oda diğer 3 dr gibi diane verdi.Evlenip çocuk sahibi olana kadar kullanacaksın dedi.Ben 20 yaşına kadar kullandım ama üni.de baktım 90kg oldum,iştahımı kontrol edemiyorum, bende bıraktım hapı.3ayda 25kg verdim ve 4 yıl korudum kilomu.Zamanla kilo almaya yeniden başladım.Her yıl 10kg'a yakın aldım.Stres,atanmama sorunları,özel sektördeki sorunlar... hırsımı yemekten çıkarttım açıkcası.9yıl aradan sonra yeniden hapa başladım artı glıkofen denilen bir şeker düzenleyicide verildi insülin direncine karşı önleyici olarak ve 3yıldır düzenli olarak kullanıyordum yalnız 110kg a kadar çıktım.Bu 9 yıllık süreçte kıllanma aşırı arttı.Yüz,vücudda:karın,göğüs ve bel bölgeleri siyah kıllarla kaplandı.Kiloyu verememeye başladım.Adetler ilaçla düzenli,ilaç yoksa 6-7 ay olmadığını gördüm.Geçtiğimiz yaz evlendim ve evlilik sonrası hapa 2ay daha devam edip yine bıraktım hamile kalır mıyım denemek istedim 15 günde bir adet oldum 4kere ve 3 aydır yine gelmiyor.Eşim çocuk demeye başladı ve hastalığımın ciddiyetinin farkında değil.Ben anne olamamaktan korkuyorum.Burada pko için açılmış çok topik var ama hastalığı bu derece ilerleyip anne olabilmiş insanlar var mı bunu merak ediyorum.:18::18::18:
En kısa sürede doktora gidip hormon tahlillleri yaptırmam gerekli,bunu biliyorum ama biraz morale ihtiyacım var."Anne olamazsınız" denmesinden korkuyorum açıkcası.Bu sorunu yaşayanlar zaman ayırabilirlserse sevinirim.:42:

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun yaa bu ilaçlar seni mahfetmiş baksana 110 kiloya gelmişsin yaa
bende anlamadım ilaçlar kilo yapıyor kıllanma yapıyor ondan 2 yıldır ilaç kullanmıyorum oluruna bıraktım inşallah tez vakitte bebeğine kavuşursun

canım geçmiş olsun yaa bu ilaçlar seni mahfetmiş baksana 110 kiloya gelmişsin yaa
bende anlamadım ilaçlar kilo yapıyor kıllanma yapıyor ondan 2 yıldır ilaç kullanmıyorum oluruna bıraktım inşallah tez vakitte bebeğine kavuşursun

Sağol canım.Aslına bakarsan kısırdöngü gibi pko belirtisi kıllanma bunun için verilen ilacın yan etkiside kıllanma.Ben 9 yıl ara verdim kullanmadım kıllanma artmaya devam etti.Yeniden başlayacağım zaman bir bayanla tanıştım dr.bekliyordu oda o hiç bırakmamış hap kullanımını onda da kıllanma olmuş.Oda ilacı suçluyordu.Yani bunun kesin bir çözümü yok belliki.Ben bol bol lazer epilasyon araştırdım bu yüzden.Senin durumun ne şu an?

Sağol canım.Aslına bakarsan kısırdöngü gibi pko belirtisi kıllanma bunun için verilen ilacın yan etkiside kıllanma.Ben 9 yıl ara verdim kullanmadım kıllanma artmaya devam etti.Yeniden başlayacağım zaman bir bayanla tanıştım dr.bekliyordu oda o hiç bırakmamış hap kullanımını onda da kıllanma olmuş.Oda ilacı suçluyordu.Yani bunun kesin bir çözümü yok belliki.Ben bol bol lazer epilasyon araştırdım bu yüzden.Senin durumun ne şu an?

canım benim çenemde var hemde bayağa:(
2-3 yıldır doktora bile gitmedim bırtaktım zaten ilaçlarda ii değilmiş ne diye bulaşayım dedim
napim herşey allahtan
ondan şifa istemekten başka yapacağım bişey yok
dahada artmasın da başka bişey istemem
bide bebeğim olsun:(

canım benim çenemde var hemde bayağa:(
2-3 yıldır doktora bile gitmedim bırtaktım zaten ilaçlarda ii değilmiş ne diye bulaşayım dedim
napim herşey allahtan
ondan şifa istemekten başka yapacağım bişey yok
dahada artmasın da başka bişey istemem
bide bebeğim olsun:(

Bende de aynı şekilde başladı kıllanma,zamanla arttı.Bende senin gibi tamamen umursamadım 9 yıl sonunda şeker hastası olabileceğimi,atılamayan yumurtaların zamanla kistte ardındanda kansere yol açabileceğini öğrendim.Doğum kontrol ilacına şüpheyle bakmanı anlarım ama tamamen bırakmakta yanlış.Sigara içmek normal bir bayanda doğurganlığı %50 azaltıyormuş ki ben 18yıldan sonra 3 hafta önce bıraktım bunu duyunca.Sanırım biraz çaba sarfetmemiz lazım bebiş için.Sende oluruna bırakma tatlım.Ne yapalım bizimde kaderimiz buymuş.Uğraşacağız belliki.:49:

Back