Merhaba arkadaşlar.Ben yıllardır pko hastasıyım.16 yaşında adetler başladı ve düzensizliği görüp doktor doktor gezdik.3ayrı doktor dk.hapı verdi ve 6 ay kullan dediler.Biz bu sürelerin sonunda geçeceğini sandık,baktık ki değişmiyor bir prof.dr gittik pko tanısı koydu ve oda diğer 3 dr gibi diane verdi.Evlenip çocuk sahibi olana kadar kullanacaksın dedi.Ben 20 yaşına kadar kullandım ama üni.de baktım 90kg oldum,iştahımı kontrol edemiyorum, bende bıraktım hapı.3ayda 25kg verdim ve 4 yıl korudum kilomu.Zamanla kilo almaya yeniden başladım.Her yıl 10kg'a yakın aldım.Stres,atanmama sorunları,özel sektördeki sorunlar... hırsımı yemekten çıkarttım açıkcası.9yıl aradan sonra yeniden hapa başladım artı glıkofen denilen bir şeker düzenleyicide verildi insülin direncine karşı önleyici olarak ve 3yıldır düzenli olarak kullanıyordum yalnız 110kg a kadar çıktım.Bu 9 yıllık süreçte kıllanma aşırı arttı.Yüz,vücudda:karın,göğüs ve bel bölgeleri siyah kıllarla kaplandı.Kiloyu verememeye başladım.Adetler ilaçla düzenli,ilaç yoksa 6-7 ay olmadığını gördüm.Geçtiğimiz yaz evlendim ve evlilik sonrası hapa 2ay daha devam edip yine bıraktım hamile kalır mıyım denemek istedim 15 günde bir adet oldum 4kere ve 3 aydır yine gelmiyor.Eşim çocuk demeye başladı ve hastalığımın ciddiyetinin farkında değil.Ben anne olamamaktan korkuyorum.Burada pko için açılmış çok topik var ama hastalığı bu derece ilerleyip anne olabilmiş insanlar var mı bunu merak ediyorum.:18::18::18:
En kısa sürede doktora gidip hormon tahlillleri yaptırmam gerekli,bunu biliyorum ama biraz morale ihtiyacım var."Anne olamazsınız" denmesinden korkuyorum açıkcası.Bu sorunu yaşayanlar zaman ayırabilirlserse sevinirim.
En kısa sürede doktora gidip hormon tahlillleri yaptırmam gerekli,bunu biliyorum ama biraz morale ihtiyacım var."Anne olamazsınız" denmesinden korkuyorum açıkcası.Bu sorunu yaşayanlar zaman ayırabilirlserse sevinirim.
Son düzenleme: