Pko belirtileri ile ilgili yardm ltfen

orchidea

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
4.390
7
0
Diğer
merhabalar ben 21 yaşındayım. ilk adetimi 13 yaşında oldum ve o zamandan bu yana adetlerim düzensiz. genelde geç adet oluyorum ve kanama miktarım da az. daha önce doktora gittim ve kistim olduğunu öğrendim ve tedavi oldum. bu bundan 3 yıl önce oldu.
ama adet düzensizliğim geçmedi. tekrar kadın doğum uzmanına gittim ve 6 ay yasmin kullanımı verdi.hormonlarımın yavaş çalıştığını söyledi. kulanınca adet oluyordum ama ilacı bitirdikten 7-8 gün sonra yine. ayrıca çene altımda ve göğüs uçlarımda tüylenmeler var. biraz araştırdım ve polikistik over belirtilerine de uyuştuğunu gördüm.

şimdi ben kadın doğum uzmanına gidince reglimin 2-3. günü mü gideyim yoksa beklememe gerek yok mu? beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
PKO BELıRTıLERı
PKO'dan şüphelenilmesini sağlayacak en önemli iki belirti kadında gecikmelerle seyreden bir adet düzensizliği ve normaldışı bir tüylenmenin olmasıdır.

Tüylenme "yarım kalan foliküllerden" testosteron ve diğer "erkeklik" hormonlarının fazla miktarlarda üretilmesine bağlıdır.

PKO'lu kadınlarda tüylenme en sık erkeklerde sakal çıkan bölgelerde olur. Daha ileri durumlarda normaldışı tüylenme göğüsler arasında, göğüs uçlarında, göbekte olabilir. Tüylenme hiç ortaya çıkmayabileceği gibi (bu oldukça enderdir, tüylenme PKO'nun "olmazsa olmaz" bir belirtisi kabul edilebilir), yüzde çenede, boyunda, göğüs uçlarında, göğüs arasında, bacakların iç kısımlarında estetik problemlere yol açacak kadar aşırı miktarlarda olabilir.

Androjen (erkeklik) hormonların etkisiyle ortaya çıkan bu tüylenme dışında, yine bu hormonların etkisiyle hassas ciltte akne (sivilceler) ortaya çıkabilir.

PKO bir yumurtlama bozukluğu olduğundan sendromun diğer bir önemli belirtisi de adet düzensizliğidir. Bir kadının yılda bir veya iki kez gecikmeli adet görmesi normal kabul edilirken adet gecikmelerinin sık olması bir yumurtlama bozukluğuna işaret edebileceğinden muhtemel bir PKO açısından inceleme gerekir.

Yumurtlama olmadığından rahim iç tabakası progesteron hormonunun etkilerinden yoksun kalır ve bu yüzden yalnızca östrojen hormonu etkisiyle kalınlaşır. Kalınlaşma belli bir aşamaya geldiğinde tabakanın kan dolaşımı yetersiz kalır ve östrojen hormonu da tabakayı desteklemekte yetersiz hale gelir. Bu durumda genellikle gecikmeli bir süre sonunda kalınlaşan tabaka genellikle normalden fazla bir kanamayla birlikte dökülmeye başlar.

Ender durumlarda PKO'lu bir kadın düzenli olarak adet görebilmesine karşın, genellikle 35 günün üzerinde ve düzensiz aralıklarla adet kanaması görülür.

Yumurtlama olmaması, adet düzensizliğinin yanı sıra gebe kalamama, veya "zor gebe kalma" sorununa da neden olur.

Bazı durumlarda PKO, tekrarlayan düşüklere neden olabilmektedir.

"Şişmanlık" PKO'lu kadınların yarısında vardır. Şişmanlığın hastalığın tam olarak neresinde bulunduğu, yani hastalığı kolaylaştırıcı bir etken mi olduğu veya hastalığın sonucu mu olduğu halen tartışmalıdır.
-alıntı-
Umarım bu yazı size yardımcı olur.

Canım hormon testi yaptıracaksan, adetinin 3. günü gitmen gerekir. Fakat doktor kisti görebilmek için adet döneminde olmadığın bir zamanda gelmeni isteyebilir, bana öyle demişti çünkü. Adet döneminde kistler kaybolabiliyormuş. Benimde tüylenme şikayetim vardı, adetimin 3. günü test yaptırdım birkaç hafta önce. Testesteron yüksek çıktı bana da Yasmin verdi ama kullanmadım. kaydirigubbakcemile3

benzer bilgilere ben de internetten ulaştım ve tüylenmelerim çok aşırı derecede olmasa da var. ayrıca hiç sivilcem olmazdı benim şimdi büyük sivilceler çıkıyor hep yüzümde. regl olur gibiyim bu aralar doktora gideceğim ınşallah...

bencede git doktora arkadaşların da dediği gibi pco belirtileri var gibi geldi bana.ben de pco luyum hem de yıllardır 10 sene olmuştur tedavi göre göre bir hal oldum.kilo problemin de varmı? çünkü ilk istedikleri kilo vermen kıllanmayı ise doğum kontrol haplarıyla minimuma indirmeye çalışıyolar.benim hormonlarım gayet normal çıkıyor.ama ben de de tüylenme ve sivilcelenme hiç eksik olmuyo.hormonların normal olsa bile pco luysan olağan şeyler.ALLAH yardımcımız olsun:teselli:

son 6 ayda 2-3 kilo almışımdır. hiç bununla alakalı görmemiştim açıkçası. ınşallah bi adet olayım gideceğim hemen doktora.

bugün doktora gittim ve pko teşhisi koydu. yani şüphelerim doğru çıktı. şimdilk bana diane 35 die bi ilaç verdiler. 3 ay kullandıktan sonra kontrole gideceğim ama doktorum 2 yıl tedavi süresi belirledi tahminen. ayrıca kilo almamam gerektiğini söyledi...

Adet görmenle ilgili söylediklerin bende senin guatr(nsl yazıldığını bilmiyorum) ile ilgili bi sorun olabileceğini uyandırdı.Tv de izlemiştim.Senin guatr ın yavaş çalışıyor olmalı.Kıllanmalarda hormonal bozukluktur.Hormonlarla zaten guatr ilgilenir.Tüm vücudun hormon düzenini belirler.Bence git bi doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…