Pityriasis Rosea Tamamen Geçiren Varmı Lütfen Yardım !!

Aybala38

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2022
49
23
Merhaba arkadaşlar bana 2 ay once pityriasis rosea teşhisi koyuldu gül hastalığı yani ama benimki yuzde cikan akneli roza değil vücutta cikti yuzumde yok. Duyduğum kadarıyla yuzde cikan farklı vücutta cikan farkliymis..Vucutta cikan tamamen gecebiliyormus dediklerine gore. Bu hastaligi tamamen ne gecirir ya da gecermi ? Gecmez diyenler var birde gecip surekli tekrardan cikarmis oylemi gercekten ? Tamamen gecmezmi bu illet ya da kurtulan varmı lütfen fikirlerinize bilgilerinize ihtiyacım var😢

Bende şu anda yaşıyorum cnm çok illet bişey vücüdümda çıktı hala geçmedi hafif kaşınıda yapıyor

Bende şu anda yaşıyorum cnm çok illet bişey vücüdümda çıktı hala geçmedi hafif kaşınıda yapıyor
Geciyormuymus canim bu ya bende 2 ay oldu hafif iyileşir gibi oluyor sonra tekrardan çıkıyor sanirim yediklerimde etkiliyor bunu sende ne zamandır var gittinmi hiç doktora

Bana iki aya geçer dedi doktor ama daha alevlendi vücuduö kaplandı bacaklar ve yüz hariç kaşınıyor ve hafif yanma var

Bana iki aya geçer dedi doktor ama daha alevlendi vücuduö kaplandı bacaklar ve yüz hariç kaşınıyor ve hafif yanma var
Canim benimki 2 ayi gecti sanki biraz geriledi gibi duruyor ama benim asil meselem bu değil artik cok daha fena bir hastalık teşhisi aldim 2 gun once maalesef … brucella hastalığı !! Yani halk arasında peynir hastalığı diye geçiyor ve peynirden etten sütten hayvanlardan vb. Bulasiyor.. benimkinin teşhisi tesadüfen oldu Allahtan..Bu Gül hastalığı ilk ciktiginda doktor doktor dolastim neyden olduğunu bulmaya calistim ve devlet hastanesinde intaniye bolumune gittim enfeksiyon hastalıkları bolumu hastalığımı anlattim ve onlar beni biz bakmiyoruz buna cildiye bakıyor diye bastan atmaya calistilar ben genede kan tahlili vermek istiyorum dedim israrla orda benden 6 tup kan aldilar ve sonucunda brucella pozitif !! Hani tabikide sunu diyemem bu Gül hastalığı brucelladan kaynaklı olmuştur diyemem ama neden olmasın belkide bu hastalik yuzunden oldu Gül hastalığı da çünkü internette araştırdıgimda gül hastalığının neyden olduğunun kesin bir kaniti yok o yüzden bende sebebini bu hastalıga baglamadim degil hani.. neyse Allahtan tesadüfen de olsa tani konulduda tedavime basladim su anda yoksa bu brucella hastaliginin sonuclari cok cok ciddiymis insani tamamen felc edebiliyomus ve yuruyemeyebiliyormussun… Benden sana tavsiye ne olur ne olmaz sende bir git bu bolume kan ver ve özellikle brucella testinede baktırmak istiyorum diye belirt ben belirtmemistim bilmedigim icin adini bile ilk kez orda duydum zaten sadece orda verdigin testte cikiyormus bu hastalik o yüzden sen belirt mutlaka umarim cikmaz ama bilmekte fayda var ne olur ne olmaz cunku bu hastaligin gec tanisinin sonuclari gerçekten cok korkunc su anda bana 6 haftalık bir ilaç tedavisi verildi..

Son düzenleme:
Evet vardi canim elim kolum dökülüyordu resmen inanilmaz bir bas agrim vardi ve en sonda belim kalcamin hemen ustu kuyruk sokumu oluyor herhalde yanilmiyorsam cok fena agridi iki büklüm gezdim iki hafta boyunca artik agrisina dayanamiyodum kac defa acile gidip dikloren agri kesici yaptırdım cok kotuydu butun ağrılarımın sebebi buymus meger ama Gül hastalığı ile bir baglantisi varmi ona net birsey diyemem ayni zamana denkmi geldi ya da bu hastalik yuzundenmi cikti bilemiyorum.. Yarin devlette cildiye randevum var onu bekliyordum gunlerdir onada gidecegim bakalim ne diyecek. Ben ozelde gitmistim cildiyeye devlette hemen randevu bulamadigim icin simdi ilk kez gidecegim devletin cildiyesine bakalim o ne diyecek

Evet vardi canim elim kolum dökülüyordu resmen inanilmaz bir bas agrim vardi ve en sonda belim kalcamin hemen ustu kuyruk sokumu oluyor herhalde yanilmiyorsam cok fena agridi iki büklüm gezdim iki hafta boyunca artik agrisina dayanamiyodum kac defa acile gidip dikloren agri kesici yaptırdım cok kotuydu butun ağrılarımın sebebi buymus meger ama Gül hastalığı ile bir baglantisi varmi ona net birsey diyemem ayni zamana denkmi geldi ya da bu hastalik yuzundenmi cikti bilemiyorum.. Yarin devlette cildiye randevum var onu bekliyordum gunlerdir onada gidecegim bakalim ne diyecek. Ben ozelde gitmistim cildiyeye devlette hemen randevu bulamadigim icin simdi ilk kez gidecegim devletin cildiyesine bakalim o ne diyecek
Banada sonucu yazarmısın canım cildiye ne diyecek sorarmısın ilgisi varmı diye peki köyden gelen peynirimi
Yedin

Banada sonucu yazarmısın canım cildiye ne diyecek sorarmısın ilgisi varmı diye peki köyden gelen peynirimi
Yedin
Evet canim taze peynir et sut urunlerini cok yedim ozelliklede son zamanlarda.birde 4 aydir baska bir yere tasindim burasi kucuk bir yer hayvancılık felan da cok yapılıyor burda bilemiyorum ki nereden nasıl bulaştı ama bunlardandir yani aklima baska bisey gelmiyor

Bu gibi belirtiler varsa yorgunluk halsizlik kas krampları agrilar vb. Gibi şeyler..depresyon hali bile yaparmis duygu durum bozuklugu ve daha bircok sey resmen vucudun DNA siyla oynuyor bu hastalık anladigim kadariyla butun organlara hasar verebiliyor kalp beyin de basta olmak uzere iltihap yapiyormus bütün organlarda ve hucre icine yeresir orada yasarmis o yuzden tedavi süreci uzun ve ilaclari cok agir

Arkadaşlar hickinsenin basina gelmedimi bu yahu iki cift bisey yazin kizzz
Merhabalar 10 yil once bende de cikmisti butun vucudumda verilen losyonlari surdum en buyuk sebebi stres terapi almanizi oneririm 1 yil icinde izi bile kalmadi ve bidaha cikmadi hic endiselenmeyin

X