Merhaba anne adayları. ileride birinin benim yaşadığım pişmanlıklari yaşamaması için bu yaziyi yaziyiruum. Dogum yapalı neredeyse 5 ay oluyor ve bu pişmanlığım her gun beni yiyip bitiriyor. Düşünmemeye çalışsam da içimde bir utke kaldı. Keskesiz günlerim gezmez oldu. Cok normal sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Ne mide bulantısı, ne ağrısı ne sancılar.. her şey çok güzel geçti ta ki 36 . Haftaya kadar. O hafta var olan ama bana sıkıntı cikarmaan hemoroidlerim kocaman olup şişmiş ağrımaya başlamıştı. Oturup kalkamıyor uyuyamiyordum. Cok acı çekiyordum. Bir hafta sonra 37. Haftada dr muanesine gittim doktor da bana hemoroidlerin normal dogumda daha kotu olabileceğini söyledi ve ben de o an feci bir hata yaptım kendi canımı düşündüm ve sezeryan a karar verdik .(oysa ben bebegim ocin en saglikli ve dogal olan yolla bebegimi dunyaya getirmek istiyordum o zamana kadar ) Pazartesi gel alalım dedi . Pazartesi 38 artı 3 tu ve bnc e erkendi . Cok erken degil mi dedim bari 39 u bekleseydik hayır o zamn salı gel dedi 38 artı 4 . Ben de salak gibi kabul ettim acelem neyse. Neyse o gün geldi . Bebegim cok sukur sag saglim geldi dunyaya fakat 1 saat içinde kuvoze aldilar solunum sikintisi sebebiyle. Ertesi gün çıkar dediler ama çıkmadı solunumu 3 gün de iyileşti bu sefer de enfeksyon var dediler ve bebegim bu sefer de onun için yatmaya başladı. Salı günü doğan bebegimi cumartesi günü anca kollarıma alabilmstim. Benim bencilliğim yüzünden bebegim o sıcacık o en güvenli anne karni yerie kuvozde kalmıştı. Sonradan ogrendim ki sezeryanla dunyaya gelen bebeklerde bu durum görülen bir şeymiş . Ne kadar geç alınırsa o kadar bu durumun görülme olasılığı düşüyormuş.en azından 39 u bekleyebilirdik ya da kendi sancilarimj.. Benim suyumda bir problem yok bebekte de neden erken alıyorsun doktor hanım ? Diye sormadığın için kendime o kadar çok kızıyorum ki . Siz siz olun normal doguma teşvik eden bir doktor edinin kendinize. Şuan nerede bir normal doğum görsem içim ci z ediyor. Ben bebeğime o eşsiz anı yaşatamadim. Tabi bi de seseryanla doğan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyormuş haberlerini falan görünce kendimi asla affedemiyorum . O benim en sevdiğimi oysa neden önce Kendimi düşündüm ki. Onun dunyaya gelmek için hazır olduğu an i neden beklemedim ki. Düşünsenize gerçek bir dogum tarihi Bike yok doktorun belirlediği Benim itira z etmediğim bir tarih. Su anki aklım olsa sonuna kadar normal dogumu denerdim. Keskesiz bir doğumla bebegimi dunyaya getirmek isterdim. Eğer hayatı bir mesele değilse sezeryan dan uzak durun normal doogumlariniza sahip çıkın. Sezeryan ağrılı acılı olduğu için demiyorum inanın bebegim kuvozdeyken hiçbirini hissetmedim yatmadım doğru düzgün. Kmlerlerce yürüyüp kosabilirdim o kadar iyidim ama psikolojik olarak mahvediyor keşkelerle kalakaliyosunuz..