Pişmanlık...

Womanella

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2022
26
3
Merhaba anne adayları. ileride birinin benim yaşadığım pişmanlıklari yaşamaması için bu yaziyi yaziyiruum. Dogum yapalı neredeyse 5 ay oluyor ve bu pişmanlığım her gun beni yiyip bitiriyor. Düşünmemeye çalışsam da içimde bir utke kaldı. Keskesiz günlerim gezmez oldu. Cok normal sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Ne mide bulantısı, ne ağrısı ne sancılar.. her şey çok güzel geçti ta ki 36 . Haftaya kadar. O hafta var olan ama bana sıkıntı cikarmaan hemoroidlerim kocaman olup şişmiş ağrımaya başlamıştı. Oturup kalkamıyor uyuyamiyordum. Cok acı çekiyordum. Bir hafta sonra 37. Haftada dr muanesine gittim doktor da bana hemoroidlerin normal dogumda daha kotu olabileceğini söyledi ve ben de o an feci bir hata yaptım kendi canımı düşündüm ve sezeryan a karar verdik .(oysa ben bebegim ocin en saglikli ve dogal olan yolla bebegimi dunyaya getirmek istiyordum o zamana kadar ) Pazartesi gel alalım dedi . Pazartesi 38 artı 3 tu ve bnc e erkendi . Cok erken degil mi dedim bari 39 u bekleseydik hayır o zamn salı gel dedi 38 artı 4 . Ben de salak gibi kabul ettim acelem neyse. Neyse o gün geldi . Bebegim cok sukur sag saglim geldi dunyaya fakat 1 saat içinde kuvoze aldilar solunum sikintisi sebebiyle. Ertesi gün çıkar dediler ama çıkmadı solunumu 3 gün de iyileşti bu sefer de enfeksyon var dediler ve bebegim bu sefer de onun için yatmaya başladı. Salı günü doğan bebegimi cumartesi günü anca kollarıma alabilmstim. Benim bencilliğim yüzünden bebegim o sıcacık o en güvenli anne karni yerie kuvozde kalmıştı. Sonradan ogrendim ki sezeryanla dunyaya gelen bebeklerde bu durum görülen bir şeymiş . Ne kadar geç alınırsa o kadar bu durumun görülme olasılığı düşüyormuş.en azından 39 u bekleyebilirdik ya da kendi sancilarimj.. Benim suyumda bir problem yok bebekte de neden erken alıyorsun doktor hanım ? Diye sormadığın için kendime o kadar çok kızıyorum ki . Siz siz olun normal doguma teşvik eden bir doktor edinin kendinize. Şuan nerede bir normal doğum görsem içim ci z ediyor. Ben bebeğime o eşsiz anı yaşatamadim. Tabi bi de seseryanla doğan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyormuş haberlerini falan görünce kendimi asla affedemiyorum . O benim en sevdiğimi oysa neden önce Kendimi düşündüm ki. Onun dunyaya gelmek için hazır olduğu an i neden beklemedim ki. Düşünsenize gerçek bir dogum tarihi Bike yok doktorun belirlediği Benim itira z etmediğim bir tarih. Su anki aklım olsa sonuna kadar normal dogumu denerdim. Keskesiz bir doğumla bebegimi dunyaya getirmek isterdim. Eğer hayatı bir mesele değilse sezeryan dan uzak durun normal doogumlariniza sahip çıkın. Sezeryan ağrılı acılı olduğu için demiyorum inanın bebegim kuvozdeyken hiçbirini hissetmedim yatmadım doğru düzgün. Kmlerlerce yürüyüp kosabilirdim o kadar iyidim ama psikolojik olarak mahvediyor keşkelerle kalakaliyosunuz..

Fazla duygusal geldiniz bana. Sonuçta hiçbir bebek o anı hatırlamıyor zaten. Ha 2 gün önce ha 2 gün sonra doğacaktı yine. Doktor sizi düşünmüş. Bu sefer neden sezaryen olmadım derdiniz.Benim oğlum 37+2de doğdu ne küvez nede herhangi sağlık sorunu yaşamadık. Her bebekte oacak diye birşey yok. Lohusalık duygusallığınız geçince ruh halinz düzelir merak etmeyin. Asıl şuanki güzel anlara odaklanın. Neden oldu niye oldu sonuçta sağlıcakla kucaklayıp eve çıkardınız. Hayırlı olsun.

Keşke demek Allah'a isyan gibi algılanır demek ki sizin için hayırlısı buymuş ki bu oldu bence böyle düşünmeyin benim hiç normal doğum yapma ihtimalim yok sezaryen doğum yapmam gerekiyor o zaman bende böyle düşünüp iyice psikolojimi bozayim bence çok yanlış bir düşünce çok duygusal olarak yaklaşıyorsunuz bebeğiniz sizinle, sağlıklı bence bunları düşünüp kendinizi rahatlatın çok şükür ikimizde de bir sıkıntı yok şuan 🤲

Konunuzu okurken bir an bebeğinizi kaybettiniz sandım. Bence psikolojik desteğe ihtiyacınız var.

Doktorunuz ıkınırken hemoroidinizde kanamanız olmasın diye sizin için en uygun doğum yöntemini seçmiş.

Her doğum eşsizdir. Sezaryen veya doğal olması bunu değiştirmez.

Düşünsenize gerçek bir dogum tarihi Bike yok doktorun belirlediği Benim itira z etmediğim bir tarih.
Kusura bakmayın ama çok saçma. Ne demek gerçek bir doğum tarihi bile yok? 🤦🏻‍♀️ Bu kadar dramatize etmeseniz mi?
Tabi bi de seseryanla doğan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyormuş haberlerini falan görünce kendimi asla affedemiyorum
İnternette fazlasıyla bilgi kirliliği varken her okuduğunuza inanmayın. Mutlaka psikoloğa gidin.

çok şükür bebeğiniz sağlığına kavuşmuş ve sizinle siz bebeğinize bu eşsiz günlerinize odaklanın lütfen geçmişi unutun gitsin ona takılmayın sezeryanla doğum yapan binlerce insan var onun da bu şekilde doğması gerekiyormuş kendinizi suçlamayın aylardır beklediğiniz bu zamanların tadını çıkarın bebeğinizle:KK200::KK200::KK200::anne:

Bu tür yazılar annelere artı bir vicdan yükü yüklemekten başka bir işe yaramıyor. Zaten anneler olarak sorumlu olduğumuz çok şey var bir de bunlara vicdan azabı eklemeyelim lütfen. Çocuğunuz şükür ki sağlıklı ve kucağınızda, geçmiş için dövünmek neden? Normal doğum da olsa çocuk kuvöze girebilirdi Allah korusun. Doğumun kendisi zaten mucizevi bir şey canınızı sıkmaya, vicdan azabı çekmenize gerek yok.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün, İnterneti de kafaya çok takmayın. Ortalık "süper anneler"den geçilmiyor. Bu bloglara göre hicbirimiz iyi anne değiliz, toplama kampına falan alınmamız lazım 😅

Kusura bakmayin ama dramatize ediyorsunuz. Kendinizi suclamak yerine destek alin. Oncelikle hicbir dogum cinsinin digerine ustunlugu olmadigi gibi digerini daha "anne" yapmaz. Bagirsak kanamasi ile yasayacaginiz sikintilar goz onune alinmis ve bu oneride bulunulmustur, herhalde jinekologdan iyi bilemeyiz degil mi???
Diger yandan "sezeryanda boyle oluyormus" soyleminiz de gebeleri germekten baska bir ise yaramaz. Her gebelik essizdir, bunun dogrusu yoktur yasar ve goruruz. Sezeryan ile dogdum (yasim neredeyse 40) kardesim dogdu, ben dogurdum, ailemde sayisiz sezeryan var, biz hicbir komplikasyon yasamadik. Ama genelleme yapamam tabi. Ikize gebeyim durumum geregi erken dogum, dusuk kiloda dogum, solunum destegi ve dolayisi ile kuvoz gorebiliz. Yasayip saglikli olmalari onemli, gerisi bos.
Premature dogup 7-8 hafta kuvozde kalan bebekler var, aramizdaki anneleri ellerine almayi birakin hic gormeden aylarca bekliyorlar, her gun sut tasiyorlar. Hamd olsun evladiniz iyi eve gelmis, demek ki ciger gelisimi ile ilgili bir durum varmis dogumda ek bakim gerekmis. Uzulmeyi birakin, zaman sevinmek zamani....

Merhaba anne adayları. ileride birinin benim yaşadığım pişmanlıklari yaşamaması için bu yaziyi yaziyiruum. Dogum yapalı neredeyse 5 ay oluyor ve bu pişmanlığım her gun beni yiyip bitiriyor. Düşünmemeye çalışsam da içimde bir utke kaldı. Keskesiz günlerim gezmez oldu. Cok normal sorunsuz bir hamilelik geçirdim. Ne mide bulantısı, ne ağrısı ne sancılar.. her şey çok güzel geçti ta ki 36 . Haftaya kadar. O hafta var olan ama bana sıkıntı cikarmaan hemoroidlerim kocaman olup şişmiş ağrımaya başlamıştı. Oturup kalkamıyor uyuyamiyordum. Cok acı çekiyordum. Bir hafta sonra 37. Haftada dr muanesine gittim doktor da bana hemoroidlerin normal dogumda daha kotu olabileceğini söyledi ve ben de o an feci bir hata yaptım kendi canımı düşündüm ve sezeryan a karar verdik .(oysa ben bebegim ocin en saglikli ve dogal olan yolla bebegimi dunyaya getirmek istiyordum o zamana kadar ) Pazartesi gel alalım dedi . Pazartesi 38 artı 3 tu ve bnc e erkendi . Cok erken degil mi dedim bari 39 u bekleseydik hayır o zamn salı gel dedi 38 artı 4 . Ben de salak gibi kabul ettim acelem neyse. Neyse o gün geldi . Bebegim cok sukur sag saglim geldi dunyaya fakat 1 saat içinde kuvoze aldilar solunum sikintisi sebebiyle. Ertesi gün çıkar dediler ama çıkmadı solunumu 3 gün de iyileşti bu sefer de enfeksyon var dediler ve bebegim bu sefer de onun için yatmaya başladı. Salı günü doğan bebegimi cumartesi günü anca kollarıma alabilmstim. Benim bencilliğim yüzünden bebegim o sıcacık o en güvenli anne karni yerie kuvozde kalmıştı. Sonradan ogrendim ki sezeryanla dunyaya gelen bebeklerde bu durum görülen bir şeymiş . Ne kadar geç alınırsa o kadar bu durumun görülme olasılığı düşüyormuş.en azından 39 u bekleyebilirdik ya da kendi sancilarimj.. Benim suyumda bir problem yok bebekte de neden erken alıyorsun doktor hanım ? Diye sormadığın için kendime o kadar çok kızıyorum ki . Siz siz olun normal doguma teşvik eden bir doktor edinin kendinize. Şuan nerede bir normal doğum görsem içim ci z ediyor. Ben bebeğime o eşsiz anı yaşatamadim. Tabi bi de seseryanla doğan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyormuş haberlerini falan görünce kendimi asla affedemiyorum . O benim en sevdiğimi oysa neden önce Kendimi düşündüm ki. Onun dunyaya gelmek için hazır olduğu an i neden beklemedim ki. Düşünsenize gerçek bir dogum tarihi Bike yok doktorun belirlediği Benim itira z etmediğim bir tarih. Su anki aklım olsa sonuna kadar normal dogumu denerdim. Keskesiz bir doğumla bebegimi dunyaya getirmek isterdim. Eğer hayatı bir mesele değilse sezeryan dan uzak durun normal doogumlariniza sahip çıkın. Sezeryan ağrılı acılı olduğu için demiyorum inanın bebegim kuvozdeyken hiçbirini hissetmedim yatmadım doğru düzgün. Kmlerlerce yürüyüp kosabilirdim o kadar iyidim ama psikolojik olarak mahvediyor keşkelerle kalakaliyosunuz..
Ayni durumda ve düşüncedeyim ben de.. Hangi doktor acaba aynı mi doktorlarımız diye düşündüm bi an

Bebek sağlıklı, siz sağlıklısınız, hersey yolunda.
O yüzden düşünecek ukte edilecek bir durum giremedim. Bu kadar dert etmeyin kendinize. İnsanlar neler neler yaşıyorlar

Bence yardım alın ve böyle yazılar paylaşmayın..normal doğumu herkes ister ve destekler ama sezaryende öcü değil kimse kusura bakmasın..aynı durumu normal dogurupta yaşayan insanlar da var sezaryen olup mis gibi çocuğunu kucağına alan da..Allah korusun evladınızi kaybettiniz sandım biraz kendinize gelin algı yaratmayın..sağlıkla büyüsün yavrunuz

Normal doğum yaptım.
2 gün baygın kaldım ne kadar kan verdiklerini hatırlamıyorum bile.
O arada ailem benimle uğraşırken bebeğe mama vermeye korkmuş emmezse diye.
Ben kendime geldim kızım 5 gün kuvezde kaldı.kucagima alamadim,emziremedim.
Şuan hamile kalsam şuan dogursam yine bunca şeye rağmen doktorum normal derse normal yok sezeryanla derse öyle doğum yaparım.
Kardeşim sezaryen doğum yaptı bebeği tam 2 ay kuvezde kaldı.
Ameliyattan çıktığı an dikişleri pahasına saatlerce kuvezi izledi dışarıdan.
Eee napalim bu durumda çocuğu içimizde mi tutalım.

Çok şükür ki sağlıklı çocuklarımız var.
Kızım 15 yaşına geldi yeğenim 2 yaşını bitirecek.
Sizi iyi görmedim destek alın,yardım alın.
Bu durumda çok şükür demeniz lazım.

38+4gayet normal bir süre sizin bebeginizde bir sorun gelişmiş ki kuvoze alınmış erken doğduğu için değil yani.Çünkü erken doğmamış.Cok şükür sağlıklı da.Simdi bunları dusuneceginize bebeğinizle odaklanin.Bin tane doğum yapsam normal yapmam bende.Normal dogum un komplikasyonları daha fazla aslında.Neyse.

Kusura bakmayin ama dramatize ediyorsunuz. Kendinizi suclamak yerine destek alin. Oncelikle hicbir dogum cinsinin digerine ustunlugu olmadigi gibi digerini daha "anne" yapmaz. Bagirsak kanamasi ile yasayacaginiz sikintilar goz onune alinmis ve bu oneride bulunulmustur, herhalde jinekologdan iyi bilemeyiz degil mi???
Diger yandan "sezeryanda boyle oluyormus" soyleminiz de gebeleri germekten baska bir ise yaramaz. Her gebelik essizdir, bunun dogrusu yoktur yasar ve goruruz. Sezeryan ile dogdum (yasim neredeyse 40) kardesim dogdu, ben dogurdum, ailemde sayisiz sezeryan var, biz hicbir komplikasyon yasamadik. Ama genelleme yapamam tabi. Ikize gebeyim durumum geregi erken dogum, dusuk kiloda dogum, solunum destegi ve dolayisi ile kuvoz gorebiliz. Yasayip saglikli olmalari onemli, gerisi bos.
Premature dogup 7-8 hafta kuvozde kalan bebekler var, aramizdaki anneleri ellerine almayi birakin hic gormeden aylarca bekliyorlar, her gun sut tasiyorlar. Hamd olsun evladiniz iyi eve gelmis, demek ki ciger gelisimi ile ilgili bir durum varmis dogumda ek bakim gerekmis. Uzulmeyi birakin, zaman sevinmek zamani....
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim . Tabi ki şükrediyorum . Fakat bence bircogunuz beni yanlış anladı. Ben keyfi durumlarda sezeryan tercih edilmemesi için yazdım bu yazıyı. Ve sezeryan hatasıyla ilgili doktorun konuşmasına denk geldim youtube da var . 37-38. Haftada alınan bebeklerde bu sorun cok görülüyormus. Eğer illa sezeryan istiyorsanız 39 u veya kendi sancılarınıizi bekleyin . Sezeryan bile olsa knd sancılarınizla geliyorsa bebek hazır demektir ve kovoze girme riski düşüktür. Eger ben mecburiyetten sezeryan olmuş olsaydım bu yaşadığım psikolojik durumu hiç yaşamazdm. Napayim kader derdim. Ama ben elimden gelenin en iyisini yapmadım bebegim için. Benim gibi bir çok anne var daha da olmasın amacli bu yazı sevgiler ....

Boş yere bu kadar üzüyorsunuz kendinizi,ilk doğum hep deneyimsizlikliklerle dolu.Olabilir bebeğiniz sağlıklı mi siz sağlıklı misiniz ona bakin.Sezeryanla yazdığınız yazilar hiç hoş değil.Ilk doğum yapacak anne adayı gelip yazınızı okuyacak sayenizde o da çöküş yasayacak belki de.

Ayrıca ne erkeni,hiç erken falan değil.Benim bebeğim 1 ay erken doğdu.35.haftadan sonra doğum haftası diyor doktorlar zaten.

Bence sacmalamissiniz normal doğum yapıp kuvozde kalanda var normal doğum yapıp bağışıklıgi dusuk olan da var oglum 36da sezeryan ile dogdu cok sukue kuvozde filan kalmadı 40.haftada doğup kuvozde kalanda var gereksiz olmuş bu post

Çok duygusal geldiniz bana.
Ha sezeryan ha normal doğum önemli olan suan bebeğiniz sağlıklı olması değil mi ?
Benim de vajinamda enfeksıyon oluşmuştu. 39.hafta kontrole gittiğimde doktorum normal doğum olmaması gerektiğini bu şekilde bebeğin mikrop kapma riskinin olacağını söylemişti ona rağmen bende normal doğum diye zorladım kendimi.
37de bebeğim doğum kanalına girmişti. 41+6 ya kadar bekledik. Ne sancım vardı ne bir şey en son ultrason muayenesine 38. hafta da girmiştim. Her şey normal görünüyordu ..

Ama ben o kdar sıkılmıştım ki artık 42 hafta boyunca 41+5 te doktoruma sezeryan istediğimi söyledim. ve 1gün sonrasında sezeryana alındım.
Normalde sırt poziyonu ile gelmesi gerekirken fındığım yüz üstü geldi yani pozisyon değişmiş.. O halde bende kendimi sorumlu tutmalıyım eğer normal olsaydı mikrop kapabilirdi ben bunu bile bile kabul edip bekledim.

İşin aslı şu, doğum durumunu maalesef ki bizler belirlemiyoruz bebek nasıl gelmek istiyor ise öyle geliyor bana bol yürüyü yap merdiven çık bilmem ne bir sürü şey dediler. 40 haftamda 6 kat inip çıkıyordum günde 2 defa o haftaya kadar sabah aksam yürüyüş yapıyordum o hafta evi full çömelerek siliyordum hiçbir şey değişmedi.

Merhabalar, sizi o kadar iyi anlıyorum ki. İnsanın bazen basireti bağlanıyor. Bende 38. Hafta da sezeryanla doğum yaptım ve aynı şekilde bebeğimi kuveze aldılar. Aslında bana göre bebeğim 38 haftalık değildi. Geç dollenme ile hamile kalmıştım. Ama o basiretin bağlanması yok mu. Bende kendimi çok sucladim. Ama yapacak bir şey yok. Bazı şeylere kader demek gerekiyor sanırım. Uzulmeyelim artık. Dua edelim birbirimize

X