Turşular Pişirilen Cinbiber Turşusu (Resimli)

acigul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
679
7
bu turşu daha çok kahvaltıda yenilecek bir turşu ve ekmek batırarak yemek:kayris: harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.. en azından azcık bi kavanoz deneyip sonra istediğiniz kadar yapabilirsiniz... ben öyle yapmıştımda :)

ne kadar domates kullandım bilmiyorum bahçemizin domatesi olduğu için ama 25-30 adet domates vardı ve kullandığım ölçülerle yazıyorum hemen...

domatesleri rendeliyoruz. biberlerin varsa uzun saplarını kısaltıp tüm şekilde hazırlıyoruz. sarmısakların birazını doğradım birazını dövdüm daha iyi aroma versin diye.rondodanda geçirebilirsiniz.

25-30 adet iri domates

cin biberi (onuda sevdiğiniz acı miktarına göre koyabilirsiniz ben birazda marketlerde minik biber turşuları satılıyor komşu satıyordu o biberdende koydum)

2-3 baş sarımsak
2 yemek k. sıvıyağ
1 veya 1,5 su b. sirke ve tuz
1 yemek k. şeker (tadının daha güzel olmasını sağlıyor)
2-3 tane limon tuzu

tursu.jpg

yağı tencereye alıyoruz domatesi ekliyoruz domates çok suluysa bir müddet kaynatıp (sulu değilse 1-2 dk kaynadıktan sonra) biberleri ekliyoruz.sarmısaklarıda ekleyip biberlerin rengi değişene kadar pişiriyoruz (bizim domatesler çok suluydu ben suyunu biraz daha çekene kadar pişirdim)
pişince sırasıyla şekeri tuzu,limon tuzunu ve sirkeyi ekleyip altını kapatıyoruz. (şekeri tadarak koyunki şeker oranı çok olmasın. tencerede ılıyınca kavanoz veya sığacak bir turşu bidonuna alıyoruz... buzdolabında saklanması önerilir.. afiyet olsun

tadı nası oluyor acaba
degısk geldı bana
tadi çok hoş oluyor. keşke ikram etme imkanım olsaydı. kahvaltılarda ekmek banarak yemek çok güzel oluyo. az bir miktar yapıp deneyebilirsin. göz karari koyarsın malzemeyi..a.s.

çok acıı sevmiyom bendee

bende pek yiyemem acıyı. çok fazla biber koymadım oyüzden. ama biberler kesinlikle delinmeden tüm konulduğu için çok acısı olmadı benimkinin..a.s.

ne kadar bekledikten sonra yenecek

soğuduktan sonra yemeye başlayabilirsin canım.a.s.

X