Bebek Beslenmesi Pişik derdı.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Seda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
142
61
28
Arkadaslar yardım edın. Kızım 14 aylık, uzun bi süredir kızımın altı kıpkırmızı. Neyapsam geçmiyor kackere doktora götürdük ama bırturlü gecmıyor. Bana yardımcı olun lütfen :KK43:

Sudokrem kullan canım saf zeytinyağı varsa ikisini karıştır sur diş çıkarma dönemindedir bebeğin o dönemde çok olup çünkü

Saf zeytinyağı, yumurta akı ve vazelin.
Biz bunlarla geçirmiştik yeğeniminkini. Kuru kalmasına da dikkat etmeniz gerekir.
Birde sürekli ılık suyla yıkayıp, hava almasını sağlayın bez ile temas edince de oluyor doğal olarak.

Arkadaslar yardım edın. Kızım 14 aylık, uzun bi süredir kızımın altı kıpkırmızı. Neyapsam geçmiyor kackere doktora götürdük ama bırturlü gecmıyor. Bana yardımcı olun lütfen :KK43:
Yediği birşey pişik yapıyor olabilir.

Alerji gibi. Domates, mandalina vs gibi.

Ben çocuğumu kaka yaptı mı hemen banyoda poposunu yıkarım. Her gün yıkayıp kurulayın

Pişiğin sebebi yediği gıdanın alerjisi de olabilir. Ne kadar süredir var? Hangi gıdaları tüketiyor ? Gözden geçirin derim
Ayrıca konu yanlış yerde Mune Mune

Islak mendile vs alerjisi olabilir benim de öyleymiş annem hiç mendil kullanmamış ya da silmemiş hep ılık suyla yıkamış bi de öyle dene istersen.

Ilık suyla yıka tatlım Zeytinyağıda sür
Birde altı ıslakken krem yağ falan sürme kurut öyle sür

Kakasını yaptıysa bebek her defasında yikanmali. Islak mendil, yediği yemekler, süt alerjisi v.s sebep olabiliyor buna.

Lansolin krem var göğüs ucu çatlağı için, bu kerede oldukça etkili.

Devamlı olarak sabunsuz yıkayın , kurulayın ve krem sürün.

Yok arkadaslar ıslak mendılde kullanmıyorum.rahatsız edecek bıseyde yemiyor aslında. Nettende baktım bepanthol pisık merhemini onerıyor. Bugünden itibaren kullanıyorum inş geçer. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederım. Yorumlarınızı degerlendıregım. Çok sağolun

Eğer alerjiden değilse küçük tüplerde satılan arko klasik kremler varya yeşil renkli olan onu tavsiye ederim. Ben ilk çocuğumun hiçbir doktorun hiçbir kremin iyileştiremediği haftalarca süren pişiğini onunla iyileştirmiştim. Önce saç kurutma makinesiyle altını kurutup sonra arko kremi sürüyordum. Şimdi 1,5 aylık bi kızım daha var, bunda pişik olmadan önlem almaya çalışıyorum. Sık sık bezini değiştirip altını biraz havalandırdıktan sonra yeni bez bağlıyorum. Pişik kremini de çok kullanınca cilt hassaslaşıyormuş bu yüzden sadece gece uykusundan önce mustelanın pişik önleyici kremini kullanıyorum.

Kızlar bnm bebegim de genital bölgesi sivilce sivilce oldu.pışık böyle mi oluyorbepantol krem ve dalın sensocrem kullanıyorum. Öneriniz var mı

Diş cikaracaksa da pisik olabilir cnm,yada antiviyotik falan kullandoysa...arkonun yesil olanida iyi geliyor pisige...kaka yaptiginda islak mendille silme yika hemen baglama altini hava alsin biraz.

Kaplanın içindeki mikroplar pişik yapma bedeninde 1. Sırada.
Her kaka yaptığında popoyu köpükle yıka.s sonra saç kurutma makinesi ile iyice kurula.Pisik kremi sürün.bezini kapat.Sonra bana dua et.
Not:popoyu yıkandıktan sonra altını iyice kurulacak çok mühim.:KK24:

Canım benim bebeğim inde 1bucuk ay sürdü pisigi.doktorun önerisi üzerine her kakadan sonra dove sabunla yıkadık. Havluyla kuruladıktan sonra hametan kullandık.birde sabah ve akşamları hametana trosyd karıştırıp sürdük o şekilde kurtulduk çok zor iyilesti. Trosyd de kortizon içerdiği için 5gun kullanıp 3gun ara verdik

Ilık su ve pamukla sil yada yıkayarak temizledi havalandırarak çokça. Benim kızında da pisik çok oldu daha geçen hafta. Ne denediysem kar etmedi. En son bir yerde okumuştum yeşil tüp arko krem geçiriyor diye. Üçüncü surmemde tamamen geçti şükür.

Back
X