Piruze - Sinan Akyüz

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
583
Puanlar
723
Yer
Eskişehir
07022011183305.jpg

Piruze Alfa Yayınları’ndan çıktı. Şam’da Bir Türk Gelin alt başlığıyla okurla buluşan kitapta gerçek bir drama dönüşen yaşam öyküsü.

Mutlu olma hayaliyle kurulan evliliğin hapishaneye dönüşmesini ve Piruze’nin üç çocuğuyla bu hapishanenin demirleri arasından çıkış yolunu ararken uğradığı eziyeti konu alan kitapta Piruze ile dayak yiyecek, çocuklardan ayrı kalan bu yüreğin acısıyla kıvranacak ve tesadüflerin ikinci bir hayatın harcı olduğuna ortak olacaksınız.

"Erkeklere 'Bu evde eksik oları sensin' dediğimizde, adamların yüzleri asılıyor. Biz kadınları, çok film izlemekle suçluyorlar. Keşke evlendikten sonra da ellerimizi tutabilselerdi. Başımızı dizlerinin üzerine yatırıp saçlarımızı okşasalardı. Erkekler evlendikten sonra bunları neden yapmıyorlar? Sahi, bunlar hep filmlerde mi yaşanıyor?"

Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çare ile zincirlidir ötekine.

Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye'ye kaçan genç bir kadının oğullarına kavuşmak için verdiği mücadelenin hüzün dolu hikâyesi, hafızalarınızdan kolay kolay silinmeyeceğe benziyor.

İki Kişilik Yalnzılık, Sevmek Zorunda Değilsin Beni, Yatağımdaki Yabancı gibi çok okunan kitapalrın yazarı Sinan Akyüz'ün kaleminden genç yaşta Şam'da gelin olan Piruze'nin gerçek yaşamöyküsünü soluk soluğa okuyacaksınız..

Piruze - Şamda Bir Türk Gelin

bende aldım bu kitabı yeni başladım daha çok güzel bi kitap ben çok beğendim elimden bırakmak istemiyorum vaktim olsa bi kerede okuyup rahatlıycam :97::97:

Benim çok hoşuma giden bir kitap oldu 1 günde bitirdim elimden bırakamadım...
Ağlayarak okuduğum yerler oldu..
Kısacası beni etkileyen bir kitaptı...

bende aldım bu kitabı yeni başladım daha çok güzel bi kitap ben çok beğendim elimden bırakmak istemiyorum vaktim olsa bi kerede okuyup rahatlıycam :97::97:

aynen benimde bir solukta okuyuversim var :9:

merak ettim bende okuyayım

:29: :34:

Benim çok hoşuma giden bir kitap oldu 1 günde bitirdim elimden bırakamadım...
Ağlayarak okuduğum yerler oldu..
Kısacası beni etkileyen bir kitaptı...

sabah bir başladım baktım ki 200 sayfa okumusum işlerim olmasa benimde 1 günde bitecekti sanırım :9:

mükemmel bir kitap,kimi yerlerde çok ağladım,ama en son sayfa beni gözyaşlarıma boğuldum desem yeridir..
kesinlikle tavsiye ediyorummm herkeslere

iyi okualar

şimdi bitirdim kitabı :43::43::43:gerçek müthiş bi kitap ama son sayfaları öldürdü beni ağlamaktan bihal oldum yaa :14::14::14:
Rabbim kimseyi evladından ayırmasın ya:14::14::14:

şimdi bitirdim kitabı :43::43::43:gerçek müthiş bi kitap ama son sayfaları öldürdü beni ağlamaktan bihal oldum yaa :14::14::14:
Rabbim kimseyi evladından ayırmasın ya:14::14::14:

en çokta yazdığı mektup çok ağlattı adamın vicdansızlığıı beni çileden çıkarttı..

amin amin.

müthiş ibretlik bir kitap bana göre, insanların nasıl değişebildiğine, nasıl acımasız olabildiğine ve bir annenin çekebileceği en büyük acıya dair çok büyük bir örnek..

Tavsiye için teşekkürler..Elimdekiler bitince ilk alacağım kitap.

gerçekten cok güzel bir kitap bende daha yeni okudum hem akıcı hem konusu guzel hem güzel bir dille anlatılmış herkese tavsiye ederim ;)

şuan okuyorum çok güzel bi kitap btür kitaplar hep ilgimi çekmiştir

daha dün bitirdim bu kitabı ve 2 günde okudum.o kadar akıcı anlatılmış ki elimden bırakamadım resmen herkese tavsiye ederim

bende şimdi bitirdm yorumları okudum geneli akıcı demş bende katılyrm. birgünde bitti. dili yormuyr insanı.kocasındn tek kelimyle nefret ettm :))

çok güzel bi kitap,yaşam öyküsü sevenlere tavsiyedir:D
1 günde bitirdim elimden bırakamadım*-*

Süper kesinlikle 2 günde bitirdim benden sonra annem de beğenerek okudu dili çok akıcı konusu mükemmel, gerçek yaşam öyküsü olması ayrı bir etkileyici. Bu kitap Sinan Akyüz'ün okuduğum ilk romanı başka hangi romanlarını tavsiye edersiniz? Kesinlikle Piruze'nin ikincisi çıkmalı çok ağladım ve devamı da olmalı.

Sinan Akyüz'ün İki Kişilik Yalnızlık kitabınıda okumuştum onada diyecek tek söz yok muhteşemdi.
Aynı şekilde Piruze de öyle, 1 günde okudum beni çok etkiledi hatta ağlattı..

Back