- 27 Haziran 2023
- 7
- 1
- 1
- Konu Sahibi afrodisias
Merhaba,bundan 4 ay kadar once Türkiye'nin en unlu ozel hastanelerinden birinde dogum yaptım.Yavrumun uzayan sariligi oldu ve 1 aylıkken bizden kan ve idrar tahlilleri istediler .Bu arada sarilik degeri 9 du,yani oyle çok yuksek fln degildi.Neyse kizima eziyet cektire cektire 9 unite kan aldılar.Zaten idrar tahlilinin kiz çocuklarinda ne kadar zor olacagini tahmin edersiniz soylemiyorum bile... Sonunda pirüvat kinaz die bir deger dusuk cikti.Cocuk doktorum daha bir sey netlesmeden bana gece yarisi whatsappdan "bununla yasayan cocuklar var " gibi bir ifadeyle donus yapti.Dusunun emziriyorum ve o halde sabahi zor ettim .Bir hematoloji uzmani bulduk floryada ki baska bir ozel hastanede ,degerlere bakıp boyle bir sey soylenmez kaldi ki bu öyle teşhisi kolay olan bir hastalık değil, genetik bir hastalık dedi.Tekrar kan istedi ama uyardi ,dedi ki "kani bastırarak almasinlar o sekilde alındığında enzimler hatalı cikiyor"dedi.Aynen de dedigi gibi oldu, bu seferki kan tahlilinde bu pirüvat kinaz degeri referans araliginda cikti.Zaten 40 i cikinca da sarilik degerimiz hemen dustu. Bunu neden mi anlattim benim gibi kimsenin cani yanmasin ,sıkılmasın diye .Baska bir prof ile gorustuk o da ,cok nadir bir rahatsizlik olduğunu ve teşhisinin çok zor oldugunu soyledi .Sonra bir kac yeni dogum yapmis anne ile görüştüm ayni malum ozel hastanede onlara da bu deger ile ilgili sorun var denilmis ,sonra hicbirinde cikmamis. Umarim her cocuk çok saglikli dogar ve buyur .Tanri herkesin cocugunu bagislasin ...