Pırlanta yüzük normal kuyumcudan mı Zen den mi tercih etmeliyim?

Zen forevermark mı ? benimki forevermark ve dünyadaki pırlantaların %1 bu markaya ait. baya ünlü bir marka. nereye gidersen git pırlantaya pırlanta denilecek bir marka. Kalite bence daha önemli. sertifikası olması önemli.

Merhaba,
Arkadaşlar eğer kuyumcu önceden iyi bildiğiniz ve pırlantayı sertifikasıyla satan bir yerse güvenin. Fiyatta da ona göre anlaşırsınız. Ama markalı, AVM'lerdeki mücevherat mağazaları inanın bana üzerine kendi isim haklarından başka birşey içermeyen bir fiyat ekliyorlar ve daha uygun fiyata alabileceğiniz bir yüzük daha pahalıya geliyor. Zamanında dolaştık oradan biliyorum. :) Benim pırlanta yüzüğüm eşimin ailesinin yıllardır bildiği kuyumcusundan alınma. Sertifikası da var. Sertifikasında karatı, renk tonunu belirten (örneğin G,H,I.. gibi) detaylar yer almalı. bir de o kuyumcu bana demişti ki sıfırdan alınan bir pırlanta yüzüğün ölçüsü 14 veya 15 filan olur. Yani bir kadın parmağı için bayağı geniş. Eğer bir yerde tam parmağına göre ölçüsü olan yüzüğe denk gelirsen bil ki kullanılmış ve satılmış bir yüzüktür demişti. Zaten sonra ayarlatmıştık benimkini de. Bu da aklınızda olsun. Bir de önemli olan taşın ne kadar kocaman olduğu değil arkadaşlar. gösterişli olsun diye büyük birşey seçerseniz ya maddi durumunuzun çok iyi olması lazım ya da size pırlanta efektli ama çakma başka birşey satarlar, onun da öyle olduğu dışarıdan belli olacağı için gerek yok böyle şeylere. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…