Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kaç karat ve fiyatını sorsam ayıp olmazsa? evet kuyumcular atasay ve altınbaş gayet iddialılar ve sertifikaları var.Evet tabikiiiii ben seçicem ben takıcam sonuçta :)Aynısı bende var. Kuyumcudaki pırlanta mı ? Gerçek mi ve sertifikası var mı? Önemli olanlar bunlar. Nişanlım kuyumcudan almamış güvenememiş. Kuyumcuların bazıları sahtekarlık yapabiliyor. Tanıdık varsa ciddi bir akraba vs anca öyle al derim kuyumcudan. Birde sen mi seçiyorsun pırlantayı :) nişanlın alıp gelseydi ya sana... Öyle daha süpriz olurdu sanki bilemedim
illa aldığınız yerde mi yaptırmak lazım bakımını? başka bir ilde yaşayacağız daGüvenilir bir kuyumcuysa ve pırlantadan anlıyorsanız olabilir.Bu tür markaların tercih edilme nedeni ve pahalı olması sertifikasından dolayıdır.Ben Zen pırlantadan aldım,her sene götürüp İstanbulda bakım yaptırıyorum mesela.Bunları göz önünde bulundurmak lazm.
bende çok beğendim aslında bunu ama işte etrafımda ki herkesin kocaman olunca bende arada kaldımbence bu boyut kibar duruyor, daha büyüğü sanki abartı olabilir
yine de siz bilirsiniz tabii
şimdi taşı büyük olanlar kızmasın ama o kadar büyük taş ta bana görgüsüzlük gibi geliyorbende çok beğendim aslında bunu ama işte etrafımda ki herkesin kocaman olunca bende arada kaldım![]()
fikrinin paylaştığınız için teşekkür ediyorumm çok mutlu oldumşimdi taşı büyük olanlar kızmasın ama o kadar büyük taş ta bana görgüsüzlük gibi geliyor
ne biliyim
küçük daha kibar
hatta bi arkadaşımda minicik vardı kalp gibiydi taşı
Allahımm dedim ne kadar kibar, nazik bi tektaş
şahsi fikrim tabii ki![]()
hayır herhangi bir şubesine gidebilirsiniz.illa aldığınız yerde mi yaptırmak lazım bakımını? başka bir ilde yaşayacağız da
Güvenilir bir kuyumcu tanıdığınız varsa ondan alın bence, Altınbaş, Atasay ve ariş haricindeki markalara pek güvenemiyorum ben. Pırlanta alırken kuyumcunun kendi sertifikasından öte sertifika üzerinde GİA yazmasına özen gösterin, bunun uluslararası geçerliliği vardır ve hile hurda yapamazlarTaşın büyüklüğü yani karatı ne kadar büyükse daha hoş olur bence
Ayrıca pırlanta çok zorlu koşullarda oluşan bir taştır ve güneş, çizme gibi hiçbir faktörden etkilenmez. Sadece günlük kullanımdaki krem, deterjan gibi kimyasallar taşın altında birikerek ışığın düzgün yansımamasına sebep olur ve parlaklığı azalır. Bunun için evde bulaşık yıkarken kullanmadığınız bir diş fırçası yardımıyla taşın altını temizleyip ışıl ışıl görünmesini sağlayabilirsiniz
Altın kısmının parlatılması için kuyumcuya gitmek şart tabi. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden güle güle takın, mutlulukla kullanın
![]()
Bu kaç karat bilemiyorum ama hemen hemen aynı büyüklükte olanını kullanıyorum. O kuyumculardan alınan yüzüklerle yan yana durduğunda o kadar parlak ki. Diğerleri büyük de olsa taşın donuk duruşu zaten rahatsız edici.Merabalar kızlar sizce elimizdeki bütçeye göre normal bir kuyumcudan büyük bir taş almak mı yoksa Zen den nerdeyse yarı büyüklüğünde bir yüzük almak mı mantıklıdır? sizin tercihleriniz ne yönde oldu? Zenden alıp ta memnun olan olmayan var mıdır ?
Bu 0.27 E color ve 3100 demişelerdiBu kaç karat bilemiyorum ama hemen hemen aynı büyüklükte olanını kullanıyorum. O kuyumculardan alınan yüzüklerle yan yana durduğunda o kadar parlak ki. Diğerleri büyük de olsa taşın donuk duruşu zaten rahatsız edici.
Bir de bu tarz meselesi. Ben günlük hayatta bundan daha büyük bir taş taşıyamam mesela parmağımda.
bunu hiç düşünmemiştim teşekkür ediyorum:)Bence Ariş,Zen Atasay dışındaki kuyumculardan da alabilirsiniz ama sertifikası olmalı bir de genelde pırlanta taşa çok çok büyük taş koymuyorlar çok büyük taş koydukları genelde Savarovski taş oluyor.Karat ne kadar +1 e yakınsa taş o kadar büyük oluyor.Bence günlük kullanık için 0.50 karat yeterlidir.hem de fiyatının makul olması açısından.Genelde kuyumculara gittiğimde büyük taşları beğenince hemen savarovskileri kakalamak istiyorlar buna kanmayın.Fiyatlar arasında çok çok büyük farklar yok normal kuyumcularla markalar arasında
Yani fiyat konusunda size bilgi veremeyeceğim.Bu 0.27 E color ve 3100 demişelerdi