*** Pırıl Pırıl Cildin ve Hızlı Kilo Vermenin Yolu Sudan Geçiyor Tek Yol Su! ***

Loreanne

La dame aux camelias
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
75
5
36
İzmir
Merhaba arkadaşlar bugün aldığım gazetenin pazar ekindeki yazı dizisini sizinle paylaşmaya geldim.

Tertemiz bir cilde kavuşmak ve hızlı zayıflamak için bol bol su içmememiz gerekiyor.
Toksinleri atmanın en iyi yolu Su.
İdrardaki üreyi atmanın en iyi yolu Su.
Sivilcelerden arınmanın en iyi yolu Su.
Böbrek Taşı riskini azaltmanın en iyi yolu Su.
Açlık hissini bastırmanın en iyi yolu Su.
Su su su.
Peki nedir bu suyun diğer yararları?

İşte şöyle;
1 - İnsan vücudunun %70i su olduğu için kişi ve kiloya bağlı olarak günde 2-3litre sıvı alınması gerekiyor. Ama aklınızdan çıkmasın ki nasıl çay ile çamaşır yıkanmaz ise suyun şifalı etkisi de diğer sıvılardan elde edilemez.
2 - Su vücudumuzun ph dengesini korumak içinde dikkat edilmesi gereken bir unsur. Yediğimiz et süt sirke karbonhidrat gazlı içeceklerin neredeyse hepsi asit. Vücut ph dengesi yerinde olunca daha hızlı sindirim yapabiliyor. Dolayısıyla özellikle detoks perspektifinde ph'ı yüksek su içmek önemli. Suyun arkasındaki etiketten ph oranına bakabilirsiniz. 7.4'ün üzerinde rakamlar görürseniz bu, ph'ın yüksek olduğu anlamına gelir. Tadı da gittikçe sertleşecektir. ph değeri 10 olan zemzem suyunu tadanlar sudaki bu sertlik oranını anlayabilirler.
3 - Hep aynı marka su içmemek gerekiyor. Her suyun içerisinde farklı değerler olduğundan bunların toplamı kıymetli. O yüzden zaman zaman suyunuzu değiştirmeniz önemli.

* * KÜÇÜK BİR İPUCU * *

Su içmekte zorlananlardansanız suyu biraz tatlandırmak için eski bir tariften önerimiz var. Su şerbeti diye adlandırabileceğimiz,
Suya bir parça salatalık, biraz nane, ve limon kabuğu ekleyebilirsiniz. Son derece taze bir lezzet elde etmiş olacaksınız.

Yazar = Refika Birgül / Hürriyet

Son düzenleme:
sıvı derken sadece su tüketimini kastetmiyor, içtiğiniz diğer sıvılarda sıvı tüketimine giriyor. yeşil çay, meyve çayları, sodalar, meyve suları ve yediğiniz besinlerdeki sular hepsi dahil. ona göre tüketeceğiniz su miktarını ayarlamanız gerekiyor. çok fazla su tüketimi de zarar oluşturabiliyor. her şeyi kararında tüketmek gerekiyor.

suların ph değerininde doğru yazıldığına inanmıyorum!!

İki haftadır günde en az 2 lt su içiyorum ve kesinlikle cildimdeki sivilceler kurudu ve eskisi gibi fazla sivilce çıkmıyor. Demekki bu yüzdenmiş.

su gercekten cok onemli, yanlis bilmiyorsam 3 haftada bir ictigimiz suyla vucudumuzdaki su yer degistiriyormus. ben aklima geldikce icmeye calisiyorum, cildime gercekten faydasi oldugunu da dusunuorum.

Hayır maalesef, sıvı derken sıvı tüketimini kast ediyor fakat yararlı olacak olan su tüketimine dem vuruyor. Yani içtiğimiz o yeşil çayların vs. su kadar faydası yok vücudumuza. Faydalı olan saf su içmek, diğer karışımlarla suyun mineral değerini zedelememek. Bana kalırsa günde 3 bardak yeşil çay içmektense 2 litre su içmeye gayret ederim.

İki haftadır günde en az 2 lt su içiyorum ve kesinlikle cildimdeki sivilceler kurudu ve eskisi gibi fazla sivilce çıkmıyor. Demekki bu yüzdenmiş.

Benimde öyle lise döneminde çok büyük sivilceler çıkardı sırtımda yüzümde sonra cilt doktoruna gidince bol sıvı ve bol mevsim meyvesi tüketmemi söyledi dediğini yaptım hem kilolardan kurtuldum hem sivilcelerden. Şimdi sadece ufak ufak pütürler çıkıyor stresten sıkıntıdan. Onları da peelinglerle hallediyorum

bana da doktorum günde 1.5 litre su içmemi önerdi, böbrek kisti için... su çoğu hastalığa deva zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…