• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pireyle Mücadele Ve Pire İlaçlama Nasıl Yapılır?

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
898
Pire bir parazit çeşididir ve tüylü hayvanlarda yuva yaparak bunların kanlarını emer. Bu şekilde de taşıdığı mikrobu hayvanlara bulaştırır. Eğer evde kedi köpek ya da kuş besliyorsak bu hayvanlar aracılığıyla evimize pire bulaşması olasıdır. Bununla birlikte pireler çok büyük bir zıplama potansiyeline sahiptir ve çevreden insana zıplayarak evlerimize kadar gelirler.

Böyle durumlarda eğer evde hayvanımız varsa , öncelikle bu hayvanı bir veterinere götürerek pireden arınmasını sağlamamız gerekir. Ancak çok hızlı üreyen ve zıplayan bu hayvanları evden defetmek de oldukça zahmet ki bir iştir. Tozla çok kolay taşınabilen pirelere ilk mücadelemiz evi ve evdeki her şeyi çok dikkatlice temizlememiz ve süpürmemizdir. Ancak ne yazık ki çoğu kez ilaçlama yapmadan kurtulmamız zor olmaktadır.

Peki evde pire ilaçlaması nasıl yapılmalı?
Pirelere karşı kokulu ya da kokusuz ilaçlama yapılabilir ancak en etkilisi kokulu ilaçlamadır. Pireler son derece dirençli hayvanlar olduğundan kokulu ilaçlama tercih edilmelidir. İlaçlama esnasında larvalarının yok edilmesi en önemli husustur. Bu nedenle , kullanılacak kimyasala mutlaka böcek üremesini kontrol eden bileşikler katılmalıdır.

Kokulu ilaçlama yapıldıktan sonra kapısı kapatılmalı ve 3 saat kadar beklenmelidir. Sonrasında yine 3-4 saat o bölgeye girilmeden havalandırma ve arkasından da çok iyi bir temizlik yapılmalıdır.

Kokusuz temizlik daha az etkin olmakla birlikte , çok büyük çapta bir temizlik gerektirmez. Fakat ilaçlama yapılan yerdeki tüm yiyecekler kesinlikle kaldırılmalıdır.

Not: Bu makaleye "bahçe bakımı ve onemli ipuclari ilaclamasi" gibi terimler aranarak ulaşılmıştır.
ipuclarim.com
 
Back