Arkadaşlar herkese selamlar öncelikle.Golden Retriever cinsi 4 yaşında Lady isimli bir kızım var.Yaklaşık 2 hafta kadar önce Lady'nin aşırı kaşındığını, kendisini ısırarak kaşıdığını fark ettim.Tüylerinin arasına baktığımda ise siyah birşeyin yürüdüğünü ve kaşıdığı yerleri yara yaptığını fark ettim.Günlerden pazardı,veterinerimiz kapalı olduğundan, pet shoptan ense damlası aldım. (Bu arada en son ne zaman ense damlası yapılmış diye de karnesine baktım 3 ay olmak üzereydi).Ense damlasını yaptım 48 saat içinde etkili olur dediler bekledim değişiklik yok.Veterinerimiz petshoptan alınan ense damlasının ucuz olduğunu söyleyip her zaman kullandığımız ense damlasından verdi.Ayrıca bir de kenaz diye bir zehir verdi.Eve geldim, önce kenazı sulandırıp Lady'i ısladım üstünde beklettim ve sonra güzelce yıkadım.Kuruduktan sonra tekrar ense damlası yaptım.Sonuç; maalesef pireler hala üzerindeydi.Bu sefer son çare, o güzelim tüylerini traş ettirmek zorunda kaldım.Traş esnasında üstünden bir sürü pire döküldü.Eve gelip yıkadık tekrar ve veterinerimizin verdiği spreyi sıktık.Sonuç mu ? maalesef, tüyleri 3 numara olduğu için ve dip tüyleri açık renk olduğu için pireleri gözle görür olduk, her akşam iş dönüşü üstünden en az 10 tane pire topladım.Baktım olmuyor bir ilaçlama şirketini aradım ve her ihtimale karşı evi ilaçlattım.Lady' nin boynuna pire tasması aldım.Bu arada evimizin yan tarafında kedi doğum yapmıştı, sonra büyüyüp gittiler, ilaçlama şirketine söyledim o boş yeride ilaçladır.Yaklaşık bir haftadır rahattık, ama dün gece Lady'i dışarı çıkardım geldim, ayaklarını temizlerken bir baktım resmen üstünde dolaşıyorlar.Öyle tüylerinin dibinde değil,bariz üzerinde ve belki 30 tane,delirdim adeta.Tekrar yıkadım,varsa üstünde sudan kaçarlar deyip,saatlerce suyun altında tuttum adeta.Bu sabahta işe gelmeden, bir bakayım dedim tam bu pire tasmasının dibinde bir tane yakaladım.Artık deliricem.Yok mu bunun başka bir çaresi??? yok ense damlası, yok ilaç artık kullanmak istemiyorum.Çünkü sonuçta kimyasal ve kızıma zarar veriyor fazladan kullandığım her ilaç.Var mı bir çaresiiiii nolurr yardım edinnnnnnn