Pin Up Sanatı

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.226
112
Pin Up Nedir?

Pin-up, çekici ve güzel bir kadının nasıl olması gerektiğini anlatan kadın fotoğrafları olarak ortaya çıktı.
Aynı zamanda bu tür fotoğrafların resmedilmiş çizimlerine, illüstrasyonlarına da verilen isim haline geldi.
Pin-up fotoğraflarında, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Rita Hayworth, Ava Gardner, Brigitte Bardot, Bettie Page, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Sophia Loren, Marilyn Monroe ve Elizabeth Taylor gibi güzelliğin ve dişiliğin sembolü olan,kendi dönemlerinin ünlü aktristleri yer alıyordu.

Pin-up terimi İngilizce’ye 1941 ylında girmiş olmasına rağmen kökeni 1890’lara kadar uzanıyor.
Türkçe’deki birebir karşılığı iğnelemek ya da raptiyelemek olan pin up’a ait fotoğraflar da, çoğunlukla duvar takvimlerinde kullanılıyordu.
Pop kültürü olarak kabul edilmiş olan mankenlere de daha sonraları Pin-up kızı ya da Pin-up modeli denmeye başlandı.

Alıntıdır.

Pin Up Resimleri,Pin Up Modelleri

1196~Pin-Up-Girl-with-Towel-Posters%5B1%5D.jpg

pin_up_48.jpg

10100541apin-up-girl-with-inkstains-posters.jpg

pinup_girls_2.jpg

Cos_028_Gil_Elvgren_The_Wrong_Nail.jpg

estilo-pin-up-fotos-roupas4.jpg

pin-up-girl-army-air-force.jpg

ballantyne-joyce-pin-up-girl-with-towel.jpg

pin-up-playing-cards12.jpg

1093964.jpg

1068967030_bba1d0ea5a.jpg

Elvgren4.jpg

misc-pin-up-beautiful-women.jpg

Son düzenleme:
Bayılıyorum ben bu stile.
Ben en çok 50 ile 60'lı yılların stilini seviyorum. Eyelinerler, topuzlar. Mad Men dizisinden fırlamışçasına :KK70:
Betty Page gibi olacağım diye saçımı koyu renge boyamış insanım.
Ben şahsen hala giyimimde stilimde pin up'ı yansıtırım. Puantiyeler, saç bantları gözlükler falan.
Şuan günümüzün pin up kadını Dita Von Teese'e ise hastayım.

Son düzenleme:
Bayılıyorum ben bu stile.
Ben en çok 50 ile 60'lı yılların stilini seviyorum. Eyelinerler, topuzlar. Mad Men dizisinden fırlamışçasına :KK70:
Betty Page gibi olacağım diye saçımı koyu renge boyamış insanım.
Ben şahsen hala giyimimde stilimde pin up'ı yansıtırım. Puantiyeler, saç bantları gözlükler falan.
Şuan günümüzün pin up kadını Dita Von Teese'e ise hastayım.

Ne varsa eskide var dimi :KK69:
Ben tarz olarak çok sever ve beğenirim fakat benim tarzıma göre fazla şirin kaçtıkları için tarzıma yansıtmıyorum
Ama resimlere bakınca bambaşka bi dünyada gibi hissediyorum
Keşke o dönemlerde yaşayabilseydim:KK31:

Pin-up tarzını yeniden günümüzde yansıtmak çok moda oldu. Ve inanın pek çok bayanda gerçekten hoş duruyor.
Eyeliner ve saç modelleri en dikkat çekici noktaları.
Günümüze taşıyanlara da RETRO diyorlar.
Yeni dönemde kaybettiğimiz Amy Winehouse günümüz pin-up ın en güzel seslerinden birisiydi.

X