pilsan dalgalı kaydıra 3,5 yaşından sonra

kpmys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
27
5
86
mrb. çocuğum 3,5 yaşında. hergün parka götüremiyorum, evdede canı sıkılıyo. hareketsiz evcilik oyunları oynamasını ve tv izlemesinide istemiyorum.
bu nedenle pilsan dalgalı kaydırak var satış sitelerinde, almak istiyorum ,1-3 yaş arası diyor, 35 kilo taşıma kapesitesi varmış,
ortalama 10 yaşındaki bi çocuk anca 35 kilo oluyo, 6 yaşına kadar oynasa yeter bnm içi, 6 dan sonra okula gidecek inş..
yani aranızda bu kaydırağı kullanıp memnun olanlar var mı? 3,5 yaşındaki çocuk sıkılırmı sizce??

canım bende almayı dusunuyorum anne bebek fuarında ınceledık benım oğlum28 aylık 18 kılo sorun yok al kullan derım bız aldık ama hıc acmadım kısa acacam paketımı ıle al derım
gönul rahatlıgı

bizim evde salıncak var. hiç öyle parktaki gibi oynamıyor. parkta salıncakları falan çok seviyor ama evde sıkılıyor boş yere 150 tl verdik

saolun cvp için. bende çok kararsızım tam ortadayım alıp almamak konusunda :)
bizim evdede salıncak var ama hızlı sallanmadığından pek binmiyo en fazla haftada 1 kez 15 dk.
ama kayak dahamı eğlenceli olurki diye düşünüyorum.
kullanan arkadaşlar vasa yardım lütfen..

merhaba bende de pilsan sincaplı kaykay var.salıncak,kaykay,basket potası birarada çok yönlü.salıncaktan çok kaykay ve pota eğlenceli gelmişti kızıma ve 6 yaşına kadar oynadı.düşünürseniz uygun fiyata gönderebilirim.sıfır ayarında....

konu sahibine selam..
eğer kaydırağı alıp eve 3 5 arkadaşını da çağıracaksanız kış günlerinde ideal olabilir.sosyalleşmesi açısından.yoksa evde yalnız başlarına sıkılırlar diye düşünüyorum.

evet bende aldım eve pilsan dalgalı kaydırak ilk başlarda bir iki kaydı çok mutlu oldu ama yalnız olunca istemiyor sıkılıyor bi arkadaşı geldimi yıkılıyor ev şaşırıyorlar o küçücük kaydırakta ne şekilde kayacaklarını yazlarıda ufak bi bahçem var oraya çıkartıyorum 2kardeş çok eğleniyorlar tabii ben kiracıyım yanlışlıkla küçük eve çıkarsak naparız bilmeeem

bizim hiç arkadaşımız yok :) o yüzden kendikendine oyalansın diye alıcam. ama dediğinizde haklısınız sanırım çünkü parka götürünce bile kimse yokken kum oynayıp salıncağa biniyo bikaç çocuk gelince kaydırağa biniyo.
ama işte evde kendibaşına oynasın istiyorum ben...( bu mümkün değil mi?)

Oyuncak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
• Oyuncak seçimindeki ilk ve en önemli unsur oyuncağın çocuğun yaşına, gelişimine, gereksinimlerine ve yeteneklerine uygun ve kullanışlı olmasıdır.

• Oyuncak alırken mutlaka üretici firmasına güvendiğiniz ve üzerinde güvenlik açıklamaları bulunanları tercih edin.

• Oyuncakların bebeğe veya çocuklara zarar vermeyecek yuvarlak, sivri ve keskin olmayan parçalardan oluşmasına özen gösterin.

• Çocuğun rahatlıkla tutabileceği oyuncakları seçin.

• Aldığınız oyuncağın sağlam, kolay temizlenebilir olmasına dikkat edin.

• Oyuncakların zehirsiz boya malzemeleri ile boyanmış olanlarını tercih edin.

• Oyuncak seçiminde çocuğun boğazından geçemeyecek kadar büyük olan oyuncaklar tercih edilmeli, oyuncakların çıkıntılı kısımları veya yapıştırılmış parçaları olmamalıdır.

• Uzun ipli, kordonlu, kurdeleli oyuncaklar da küçük çocuklar için tehlike oluşturabilirler.

• Oyuncakları elinize alıp iyice kontrol edin. Oyuncağın içinde yumuşak dolgu malzemeleri, metal parçacıklar, iğneler ve kıymıklar gibi herhangi bir sert veya sivri yabancı madde ihtiva etmemesine özen gösteriniz.

• Boya kalemleri alırken, küçük çocuklar için özel yapılmış olanları tercih edin.

• Oyuncak mağazaları dışındaki yerlerden satın alınacak oyuncaklarda dikkatli olun. Oyuncağın üreticisinin adını ya da markasını taşıyıp taşımadığı kontrol edin.

• Bebek yataklarına asılan oyuncaklara çok özen göstermeli ve bunların bebeğin üzerine düşmeyecek şekilde sağlam olarak monte edilmesine özen dikkat edilmeli ve iplerinin bebeğe zarar vermeyecek kadar kısa olmasına özen gösterin.

• Pilli oyuncaklarda pilin koyulduğu yerin vidalı, emniyetli olmasına dikkat edin.

• Oyuncaklara takılı olan etiket ve plastik kordonları çocukların yutma ihtimaline karşı koparın.

Dr. Hamza Yazgan, anne ve babaların oyuncakların kullanma talimatını okumalarının çok önemli olduğunu kaydetti. Bu yüzden kullanma talimatı Türkçe olan oyuncakları tercih etmenizde yarar var.

Ses çıkaran birçok oyuncak uzun süre kullanıldığında veya kulağa yakın tutulduğunda çocuklarda duyma kaybına yol açabiliyor. Bu nedenle de ses çıkaran oyuncakları çocuklardan uzak tutmalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…