kızlar merhaba,
Bu ara nasıl bir sınavla sınanıyorum bilmiyorum . Yaklaşık 7 yıl önce kendi isteğimle kapandım. Okuduğum okullar da vs başörtümü açamamaya gayret gösterdim. Kariyer olarak çok iyi yerlere geldim çok şükür. Son olarak dil bilgime güvenerek öğrenci pilotluk için sınava girdim ve geçtim.
Şuan öyle bir ikilem içerisindeyim ki pilot olsam başörtümü göreve başlayıp bitene kadar açmam gerekecek. Çünkü çalışacağım özel bir havayolu şirketi.
Siz olsaydınız yerimde ne yapardınız ?
Hayallerinizin peşinden herşeye rağmen gidermiydiniz?
E sınavlara girerken nasıl oldu size söylemişlerdir başörtü kullanabilirsiniz ya da kullanamazsınız diye. Buna göre hazırlanmadınız mı en başta ben anlamadım. Yeni duymuş gibi davranıyorsunuz da.
o zaman sizi basortunuzle kabul edecek hava yolu sirketinde calismanin bir yolunu bulun.
yil oldu 2017. hala konustugumuz konulara bak...
Güvenlik açısından bir sıkıntı yaratır mı emin değilim ama ben olsam devam etmezdim, gerçi sonunda açacağımı bilerek de başlamazdım zaten.. hayat tarzıma uygun bir meslek seçerdim..
Sınavlara girerken bilgim vardı tabiki. Şuan sadece yolun sonundayım bir seçim yapmam gerekiyor.
Ne saçma cinsiyetçi bi yaklaşım bu ya saç mı sürecekmiş uçağı madem saç lazım olacak kel erkekler de pilot olmasın arkadaş hala aşamadı bu ülke başörtüsü meselesini.
(Basim açık kimeneyse işte söyleyim de ben)
Bana kalırsa sen o uçağı sür ve açık açık peruk tak hani alttan başörtüsü görünen cinsten onlar utansın. Ay ne iğrenç bi dönemdi o öyle universitelerde çok şükür bitti herkes özgür.
En başta yapmanız gerekiyordu bu seçimi ama üzgünüm. Yani ben tesettürlü olsaydım ve bunun şartlarını tesettürden dolayı sağlayamıyor olsaydım en baştan başvurmazdım. Ki yeni dönem şartlarında böyle bir koşul arandığını hiç sanmıyorum askeriyede bile türbanlı askerler var artık. Neyse doğru olduğunu kabul ederek açıklama yapayım, zaten dini içerikli olduğundan konu banlanacak ama eğer inancınız ağır basıyorsa çalışmazsınız yok meslek aşkı ağır basıyorsa perukla falan görevinizi yaparsınız yani bu kadar basit.
Maalesef Türkiye şartlarında bu şekilde eğitim verecek havayolu şirketi yok. Yurtdışı için de benim imkanım yok.
+1Ne saçma cinsiyetçi bi yaklaşım bu ya saç mı sürecekmiş uçağı madem saç lazım olacak kel erkekler de pilot olmasın arkadaş hala aşamadı bu ülke başörtüsü meselesini.
(Basim açık kimeneyse işte söyleyim de ben)
Bana kalırsa sen o uçağı sür ve açık açık peruk tak hani alttan başörtüsü görünen cinsten onlar utansın. Ay ne iğrenç bi dönemdi o öyle universitelerde çok şükür bitti herkes özgür.
Çok güzel bir fırsat yakalamışsın. Vazgeçme.kızlar merhaba,
Bu ara nasıl bir sınavla sınanıyorum bilmiyorum . Yaklaşık 7 yıl önce kendi isteğimle kapandım. Okuduğum okullar da vs başörtümü açamamaya gayret gösterdim. Kariyer olarak çok iyi yerlere geldim çok şükür. Son olarak dil bilgime güvenerek öğrenci pilotluk için sınava girdim ve geçtim.
Şuan öyle bir ikilem içerisindeyim ki pilot olsam başörtümü göreve başlayıp bitene kadar açmam gerekecek. Çünkü çalışacağım özel bir havayolu şirketi.
Siz olsaydınız yerimde ne yapardınız ?
Hayallerinizin peşinden herşeye rağmen gidermiydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?