Pisirmeden once 3 - 4 saat tuzlu sicak suda bekletirim.Bilim insanları: Pilav yaparken pirinci ıslatmadan haşlamayın
Eki Görüntüle 1952363
- 8 Şubat 2017
Bilim insanları, pirinç pilavını yaparken pirinci ıslatmadan haşlamanın sağlığa zararlı olabileceği uyarısında bulundu.
Son deneylere göre yaygın bir yöntem olan pirinci tencerede suyu çekene kadar pişirmek kalp hastalıklarına, diyabete, hatta kansere neden olabilir.
Belfast'ta Queens Üniversitesi'nde biyolojik bilimler profesörü Andy Meharg, BBC'de katıldığı bir programda sağlıklı pilav pişirme yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.
Deneylere göre yetişirken pirinçte endüstriyel zehirler ve böcek ilaçlarından ötürü arsenik izlerine rastlanıyor.
Pirinci pişirince bu zehirlerin atıldığı sanılıyordu.
Ancak bilim insanları pirinç ancak bir gece önceden suda bekletilirse zehirlerinden arınabileceğini söylüyor.
Pirinci bir gece önceden ıslatmak faydalı
Profesör Meharg yaygın pilav yapma yöntemini kullanarak yani bir ölçek pirince, iki ölçek su koyarak pirinci haşladı.
Bu yöntemin sonunda Meharg arseniğin çoğunun pirinçte kaldığını gördüğünü belirtti.
Ancak bir ölçek pirince beş ölçek su konduktan sonra pişirilen pirinçte arsenik oranının yarılandığını gördü.
Son yönteme göreyse bir gece önceden ıslatılan pirinç pişirildiğinde zehrin yüzde 80 oranında azaldığı ortaya çıktı.
Meharg'a göre en güvenli pilav yapma yöntemi pirinci bir gece önceden ıslatmak, ertesi gün iyice yıkamak ve durulamak ardından bir ölçek pirinci beş ölçek suda pişirmek.
http://www.bbc.com/turkce/haberler-38904997
valla mantıklı ben sadece yıkıyordum o da üstün körü ama kim bilir ne kimyasallar var, gerçi onlarda içine siniyodur aslında, ne yicez ya
Ac gezicez acNe yecez bende bilmiyorum . .
Sebze hormonlu, tavuk ilaçlı, et ne eti . .
Ben aç duramam kiAc gezicez ac
Onu yeme bunu yeme. Zaten hersey pahali nolacak boyle bakalim. Bir suru hastaliklar cikti. Hep bu hormonlar katki maddeleri yuzunden.Ben aç duramam ki
Onu yeme bunu yeme. Zaten hersey pahali nolacak boyle bakalim. Bir suru hastaliklar cikti. Hep bu hormonlar katki maddeleri yuzunden.
Meharg'a göre en güvenli pilav yapma yöntemi pirinci bir gece önceden ıslatmak, ertesi gün iyice yıkamak ve durulamak ardından bir ölçek pirinci beş ölçek suda pişirmek.
http://www.bbc.com/turkce/haberler-38904997
Bir ölçeğe beş ölçekten pilav değil yayla çorbası olur anca. Ayrıca yıkayıp durulamak ne yaa, deterjan mı kullancaz yıkarkenhasta etmeyin adamı len.
Önce her gıdayı bozdular , zehirlediler ,sonra organik çıkardılar . Şimdi de işin içinden çıkamiyorlar.
Kimseyi dinlemiyorum ben ya , bıktım artık bu tur gıda haberlerinden.
Aynen, bir ara kuş gribi dediler tüm tavukları imha ettiler, aman tavuk yemeyin yumurta tüketmeyin dediler, yumurta kolestrol yapar diyenler dahi çıktı, sonra tavuk ve yumurta aklandı yiyin dediler, kırmızı ette şarbon, sebzelerde hormon, kuru bakliyatta ilaç kalıntıları var dediler, yahu benim dedem nenem topraktan topladığını yıkamadan yermiş eskiden, dedem 90 yıl gayet sağlıklı yaşadı, ne kanser, ne kolestrol ne kalp hastası olmadı, gıdalara hastalığı, hormonu, hormonlu gübre, ağır ilaçları yükleyenler bunlar, yemeyin içmeyin diyen yine bunlar.
Kesinlikle mune. Hatta bir ara balığa da yuklenmislerdi. Neyin satışı olsun istiyorlarsa karşısındakini akarte etmeye çalışıyorlar.
Pirinç için ıslatmadan yiyin diyeceklerine , bu zehir yapanlara karşı savaş açsınlar.
"Zehir koymak normal , ıslatmadan yemeyin yeter " demek istemekten öteye geçmiyor bu haber. Algilarla oynuyorlar.
ya aslında bu yabancı kaynaklı bir haber... gerçi öyle olmasa bile gıda endüstrisine karşı bişeyler kazanmak imkansız gibi bişey, dönen paralar büyük olunca
ülkemizden bi örnek vermek gerekirse, trakyada mıydı marmarada mıydı tam hatırlamayamadım, bizim pirinçlerler ilgi bi akademisyen haberlere çıkmıştı bu nehir kirli, çevre fabrikalar atıklarını nehire dökür, bu pirinçler zehirli diye, kadın üniversiteden kovuldu... haberlerini de açmıştım belki hatırlarsın, adım pirinçciye çıktıydı o zaman
yani gıda sanayine karşı çelik gibi sağlam kamuoyu olmalı ki bişeyler yapılsın bizim ülkede bu biraz zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?