pilates yapıp faydasını görenler?

Sema altungan

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
74
1
Merhaba kızlar bir iştah ile pilates seti aldım ve pılates basladım bu 2. günüm ebru sallı'nın dvd si var zaten sureklı yuruyus yapan biriyim ama bacaklarım kalın :KK43: ve biraz bel bölgemde yağlanma var dısarıdan bakanlar ne var ki zayıfsın diyor ama ben rahatız ediyor sonucta bluz altından belımız gözükmüyor.Benım sorum su pilates yapıp guzel sonuclara ulasan var mı?
2 gundur feci kas ağrım var işe yarayacak gibi ama emin olamadım :/

Pilatesi yaşamınızın bi parçası haline getirmeyi unutmayın :) O kas ağrıları 1 hafta sonra gidecek cnm merak etme..

merhaba kızlar :KK3:
ben de yeni pilatesçilerdenim. geçen pazar başladım. şu an Ebru Şallı nın ilk dvdsiyle devam ediyorum. bunu 21 gün yapıp bir sonrakine geçmeyi düşünüyorum.

ilk dvdde zaten sadece büyük top , çember ve lastiğe ihtiyaç var. sanırım ikincide de öyle. ben sabırsızlanıp hemen tüm malzemeleri aldım :KK1:

açıkçası ben malzemelerini alıp yapmadım bölgesel hareket yaptım ve epey faydasını gördüm diğer türlü de çok iyi sonuç alanları biliyorum..yalnız söylemem gereken şey şu ki ben karın bölgesi için hareket yaptım ve göbeğim gitti o bölge kaslandı ama daha sonrasında o bölge hassaslaştı ve küçücük göbüşüm kaldı anladım ki bırakmamak lazım yoksa kasın yerini gene yağ alıyor..

Son düzenleme:
açıkçası ben malzemelerini alıp yapmadım bölgesel hareket yaptım ve epey faydasını gördüm diğer türlü de çok iyi sonuç alanları biliyorum..yalnız söylemem gereken şey şu ki ben karın bölgesi için hareket yaptım ve göbeğim gitti o bölge kaslandı ama daha sonrasında o bölge hassaslaştı ve küçücük göbüşüm kaldı anladım ki bırakmamak lazım yoksa kasın yerini gene yağ alıyor..

bu bence tüm sporlar için geçerli. mesela ben sürekli yürürüm. 10 gün ara versem vücudumda bir gevşeme olur, bacaklarım bıngıl bıngıl olur.
ya da bana öyle geliyor bilmiyorum :KK9:

Son düzenleme:
merhaba, ben salona gidiyorum pazartesi-çarşamba-cuma günleri. sağlık sorunlarımdan dolayı fitness benzeri sporlar yapamıyorum. amacım kilo vermek değil sıkılaşmak. bugün 7. seansım olacak ama sitelerde yazıldığı gibi esneklik hissetme,fark hissetme vs. olmadı bende nedense. ki gittiğim yer bulunduğum şehirdeki en güzel yer diyebilirim. neden acaba???

merhaba, ben salona gidiyorum pazartesi-çarşamba-cuma günleri. sağlık sorunlarımdan dolayı fitness benzeri sporlar yapamıyorum. amacım kilo vermek değil sıkılaşmak. bugün 7. seansım olacak ama sitelerde yazıldığı gibi esneklik hissetme,fark hissetme vs. olmadı bende nedense. ki gittiğim yer bulunduğum şehirdeki en güzel yer diyebilirim. neden acaba???

Yediklerine dikkat etmen gerek cnm. Kızartma, cips, kola asla yememelisin. Akşam 7den sonra (gerçi şimdi ramazan) mümkün olduğu kadar az tüketmelisin hatta sadece su! İstersen 10 saat spor yap yemene dikkat etmezsen sadece kilo almazsın ama sıklaşmassın da.. Spora gitmeden önce en son 2 saat önce yemek yemiş olmalısın. Yani karnın hem tok olacak hem miden dopdolu olmayacak. Nefes alıp vermek çok önemli. Yaptığın hareketlere göre sırası değişse de burundan alıp ağızdan ver. Hareketleri yaparken karnını hep içeri çek kaburgaların açılmasın. Kalçanı sık. Kısaca hareketi hisset.

kızlar selam,
ben 1 ay oldu bugün ahftada 3 gün salona pilatese gidiyorum,ben cok faydasını görüyorum ve yaşamım bi parçasi haline gelecek bundan sonra,
nefes alıp vermem düzenleşti,uzun boylu oldugum ıcın dik duramıyordum dik duruyorum.ayak parmaklarıma dokunabiliyorum,esnekleştirdi beni açıkcası,ve yediklerime dikkat ediyorum,yağlı yiyecekler,cips,kola (ki çok severim bu ikiliyi ):KK16:yemiyorum.görenler zayıflamışsın diyor.tek hatam başlarken tartılmadım o yüzden bilemiyorum kilo verdim mi vermedim mi,ama sıkılaştığım kesin. göbeğimin içi taş gibi sertleşti iyice,
süper bişey kesinlikle tavsiye ediyorum,farkı hissedeceksiniz :124:

kızlar selam,
ben 1 ay oldu bugün ahftada 3 gün salona pilatese gidiyorum,ben cok faydasını görüyorum ve yaşamım bi parçasi haline gelecek bundan sonra,
nefes alıp vermem düzenleşti,uzun boylu oldugum ıcın dik duramıyordum dik duruyorum.ayak parmaklarıma dokunabiliyorum,esnekleştirdi beni açıkcası,ve yediklerime dikkat ediyorum,yağlı yiyecekler,cips,kola (ki çok severim bu ikiliyi ):KK16:yemiyorum.görenler zayıflamışsın diyor.tek hatam başlarken tartılmadım o yüzden bilemiyorum kilo verdim mi vermedim mi,ama sıkılaştığım kesin. göbeğimin içi taş gibi sertleşti iyice,

pılares salonunuz ankaradamı

Merhaba, ben pilatesi düzenli olarak yapıyorum ve süper bence.
İlk hafta her yanım tutulmuştu benim de, oturup kalkarken hatta öksürürken bile kas ağrısı yaşadım bende.
Ama artık öyle kas ağrıları tutulmaları yaşamıyorum, sıkılaştım, diyet yapmadığım halde belim 2 kalçam 3 cm inceldi:KK55:
ama bence daha güzeli kendimi daha zinde hissediyorum, tavsiye ederim, pes edip bırakma sakın:KK9:

Merhaba kızlar bir iştah ile pilates seti aldım ve pılates basladım bu 2. günüm ebru sallı'nın dvd si var zaten sureklı yuruyus yapan biriyim ama bacaklarım kalın :KK43: ve biraz bel bölgemde yağlanma var dısarıdan bakanlar ne var ki zayıfsın diyor ama ben rahatız ediyor sonucta bluz altından belımız gözükmüyor.Benım sorum su pilates yapıp guzel sonuclara ulasan var mı?
2 gundur feci kas ağrım var işe yarayacak gibi ama emin olamadım :/
Faydasini gordun mu ?

merhabaaaa:) ben de yaklaşık bir haftadır pilates yapıyorum ara vermeden. ilk başta bacak ağırlıklı yaptım. ve incelmeyi ciddi anlamda hissettim bir haftada. ama acıdan gebersem de ertesi gun yine de bırakmadım :KK70:

bacak için faydasını görünce şimdi tüm vücut için yapmaya başladım. olumlu sonuçlar alıcam inşallah

kızlar selam,

o göbek ne kadar sürede gitti?

bende nerdeyse 4 hafta oldu plates yapali fark var ama ic bacak ve beldeki yaglar cok zor eriyo fikri olan varmi bu konuda

X