Pilates ve ah bu bacaklar :( yardım

yvonne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
4
0
Herkese merhabalar :)
Forumda baktım baya inceledim ama o kadar çok konu açılıp, cevap verilmişki takip etmekte zorlandığımdan aynı dertlerden biride olsa tekrardan sormaya karar verdim. Boyum 1,62 kilomda 52 burda bir sorunum yok belimde gayet ince fakat bu bacaklar ah bacaklar biraz daha dolgun olunca vücudumda bir uyumsuzluk yaratıyor. Ne yaptım ne ettimse gitmedi, duydum ki pilates çok etkiliymiş. Haftaiçileri dersim olduğundan takip edemiyorum Ebru Şallı'yı o yüzden dvd1i indirdim, pilates topu ve bandıda satın aldım fakat dvd1 çoğunlukla karın egzersizi bacak çok az :s , tv8e baktım ama yığınla video bantlıda bir sürü vardı tam çözemedim daha önce izlemediğim için.
Şimdi sormak istiyorum sizlere hangi videoları, egzersizleri yapsam etkili olur? Günde kaç saat yapmalıyım ? Yapanlar bana yardımcı olabilir mi? Lütfen lütfen
Sevgiyle kalın..

tatlım ben beden eğitimi mezunu bi bayanım,sana yardımcı olmak isterim ama burdan hareketleri nasıl göstercem bilemiyorum kiiiiiöncelikle erken kalkcan düzenli bi hayatın olcak..erken yatıp erken kalkcaksın..sporunu hergün yapcaksın..öyle 1 haftada 2 haftada mucize bekleme zamanla istediğin forma girceksin..yaşın kaç.bi rahatsızlığın yoksa hareketlerini başlangıçta adaptasyon için 1 ,2 hafta aynı set ve tekrarlarda yapman gerek daha sonra tekrar sayılarında oynama yapılır...başlangıçta hamlık olacağı için 1 saat iyi olabilir..buna ısınma ve soğumayı katmıyorummm..kolay gelsin canımm

Çok teşekkür ederim :) 20 yaşındayım, hamlık sorunu pek yaşamadım açıkcası biraz enerjik bir olduğumdan olsa gerek. Tamam hergün devam madem çok sağol

Bende 20 yasindayim 163 boyunda 55-56 kilodayim 2 haftadır pilates yapıyorum ve faydalarını çok gördüm.. Ama benim durumum seninkinden farklı çünkü benim kilolarım yağlarım heryere yapışmış orantılı incelmek istiyorum ve açıkcası sunu söylüyeyim bu iki haftadır basenden 1,5 cm göbek 1,5 cm bacaktan 1 cm inceldim (buda sislik olduğu halde çünkü reglim var).. Sana şiddetle tavsiye ediyorum pilatesi bacım.. Ben Ebru Şallinin 2. dvdsini ve tv8deki videolarına bakıp yapıyorum.. Bi sabah bide aksam yapıyorum ve 24 saat kendimi çok iyi hissediyorum.. Ruhunada iyi gelir stresten arınırsın

Canım ideal kilonu hesapladım ve 3 kilo fazlalığın var..ilk önce 3 kilo hedefin olsun ...ebru şallinin videoları da iyi canımm yola devam kolay gelsin

Canım ideal kilonu hesapladım ve 3 kilo fazlalığın var..ilk önce 3 kilo hedefin olsun ...ebru şallinin videoları da iyi canımm yola devam kolay gelsin

biliyorum canim zaten 60 kilodan 55e düstüm simdi hedefim bi kac daha vermek .. leslie ile yürü ve incel programini uyguluyorum ve ardindan pilatesimi yapiyorum insallah hedefime ulasirim canim.. spor acidan cok hirsliyim 2 saat yorulmadan yaparim cok zevkli ama agzimi tutsam inanki veririm ama tutamiyorum

tatlım spor yaptıkça iştah açılır.sonuçta enerji harcıyorsun..aç kalırsan,yeterli miktarda enerji alamazsan da bünyen zayıf düşer ve sporuna devam edemezsin...bölgesel zayıflayamaz direk yüzden çökersin..yağsız makarna yiyebilirsin hem iyi enerji verir hemde karnın doymuş olur....sakın aç kalma bitanem , benzinsiz araba yol alamaz..onun için yiyeceksin ki bedenine enerji yüklensin..tabi 3 beyazdan uzak durarak...sık sık ama az yiyerek.abur cuburdan uzak kalarak.yemek tabağını küçültüp salata tabağını büyüterek.tw karşısında yemek yemekten vaz geçerek vb.....sporu seviyosan her şekilde ideal kilona kavuşursun...şuda var senin zaten pek bi fazlalığın yok....3 kilo da rahatça verilir...bunu sabit kılmak önemliii.....hadi azimli bayannnnnn görelim seni 52 kiloda:)

canim ben gün boyu cok saglikli besleniyorum ac kalmadan ama tek derdim cikolata.. ben cikolata yedimmi birakamiyorum yedikten sonra pisman oluyorum ama is isten geciyor bi kere.. annem kendisi yedigi icin masada duruyo ve bende baktigimda bi tane atiyorum agzima.. sonra 2 oluyor 3 oluyo 4 oluyor.. yanlis bisey ama birakamiyorum iste

Bayanlar size bir tavsiyede buluncam ilk önce fazla yağlarından kurtulun yoksa kas-yağ-kas sıkışması olabilirmiş yağ üzeri kas oalabilrimiş o yüzden platese yağlarınızdan kurtulduktan sonra başlayın.

benim tavsiyem bol bol merdiven kullan... yürüme bandında dağ yürüyüşü pozisyonu getir... bacakların incelir
bol makarna yiyen birisin sanırım makarna ve nişastalı ürünler bacak ve basen yapıyor bulgur ve ekşili yemeklerde göbek

Son düzenleme:
Makarnalar Ve Sporcu Beslenmesi
Makarnalar sporcular tarafından bilhassa karbonhidrat (seker ve nişasta) deposu oldukları için çok tutuluyorlar. Zâten bu özellikleri onları spor esnasında bir numaralı enerji kaynaklarından biri yapmaya yetiyor. Karbonhidratlar kaslar tarafından yağlara oranla 4 kat daha hızlı kullanıldıkları için âcilen enerjiye ihtiyaç duyulan anlarda çok önemliler.
Makarna kalori açısından oldukça sağlıklı bir besin. Pişirilmeden tartılacak şekilde 100g makarna yaklaşık 350kCal içeriyor. Yağ oranı sadece %3 iken karbonhidrat oranı %70 civarında. Proteinler makarnanın %10’unu oluşturuyorlar. Bunlara ek olarak demir, magnezyum, kalyum ve B ile E vitaminleri de makarnalarda olan maddeler.

Makarna Şişmanlatır mı?
Son yıllarda karbonhidrat düşmanlığı diyet endüstrisinin olmazsa olmazlarından oldu. Dolayısıyla hangi kadın dergisini açsanız, hangi gazetenin hafta sonu ekini karıştırsanız “karbonhidratları azaltın, makarna yemeyin” türünden bir tavsiye ile karşı karşıyasınız. Halbuki yukarıda verdiğimiz besin değerlerine bakınca aslında makarnanın hiç de şişmanlatıcı bir etkisi olmadığı aşikâr. Peki nereden geliyor bu rivâyet? Elbette soslardan. Genel olarak makarnalara konulan soslardaki yağ oranı oldukça yüksek ve bu soslar makarnanın kalori karnesini birden yukarı doğru zıplatabiliyorlar. Dolayısıyla bir perhiz esnâsında makarna yemenin sakıncası yok, lâkin üzerine ne koyduğunuzun (sadece salça mı yoksa tam teşekküllü bir sos mu?) çok önemi var.

Peki bacaklarımın incelmesini nasıl sağlarım?

Bunu yapmanın en kolay ve tesirli yolu, yüksek miktarlarda karbonhidrat ve az miktarda yağ içeren bir diyet programı uygulamaktadır.
Günlük aldığınız yağ miktarını günde 25 gram civarına düşürün.
En 25 gramın en fazla 10 gramını doymuş yağ olarak tüketin.
Yemeden önce kırmızı etlerde, beyaz etlerde bulunan yağları iyice ayıklayın öyle tüketin. Çünkü onlarda yağ . Miktarı geçmemiz için.
Bol Bol meyveler yeşil sebzeler tüketin.
Kepekli ekmek, makarna, pilav, bulgur pilavı, fasülye, tahıl gibi karmaşık karbonhidratları tüketmeye gayret edin.
Egzersiz sağlıklıdır. Fakat abartılmaz. İstediğinizin tam tersi bir Etki yaratacaktır.
Örnek veriyorum Günde 1 setten 10 kere şınav çekiyorsak karın kaslarımız için . günde 3 set 10 kere yapıp.
Ertesi gün yapmamalıyız kaslarımızı dinlendirmeliyiz veya başka bir egzersiz hareketi mutlaka ama mutlaka 1 gün ara verip dinlendirilmelidir. Unutmayın: Bacaklarınızı inceltebilirsiniz. Daha düzgün bacaklara sahip olmanın yolu, iyi bir diyet ve klasik egzersizlerden geçiyor, Bunu başarmakta başarmamak ta Sizin elinizde

Bu hareket; Bacakları ve kalçayı güçlendirir. Önemli miktarda kalori harcamaya yardımcı olur.

Uygulama: Ayakta dik durun. Bacaklarınızı yana doğru açın. Kalçanızı mümkün olduğunca geriye doğru atarak dizlerinizi bükün.

Egzersizi yaparken:
- uzağınızdaki bir sandalyeye oturmaya çalıştığınızı hayal edin,
- kalçanızı diz hizasına kadar getirmeye çalışın,
- dizlerinizi öne doğru çıkarmayın,
- harekete başlarken soluk alın, bitirirken verin.

Faydası: Bacakların ön kısmını güçlendirir.

Uygulama: Ayakta dik durun. Bir bacağınızı öne alın. Arkadaki bacağınızı dizinizi bükerek kalça hizasına kadar öne doğru kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- öndeki bacağınızı hafifçe bükülü tutun,
- dizinizi kalça hizasından daha yukarı kaldırmaya çalışmayın.

Faydası: Bacakların ön kısmını güçlendirir.

Uygulama: Ayakta dik durun. Bir bacağınızı, hafifçe tekme atar gibi öne doğru uzatın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- havadaki bacağınızı yere paralel ve kalça hizasında tutun,
- seriyi tamamlamadan ayağınızı yere koymayın,
- arkaya doğru eğilmeyin.

Faydası: Bacakların arka kısmını güçlendirir.

Uygulama: Ayakta dik durun. Vücudunuzu hafifçe öne doğru eğin. Bir bacağınızı dizden bükerek arkaya, kalça hizasına dek kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- hareket sonrası ayağınızı yere koyarken parmak uçlarınıza basın,
- bacağınızı kalçanıza değecekmiş gibi çekin,
- omurlara binen yükü hafifletmek için ellerinizi bir duvara dayayarak destek alabilirsiniz.

Faydası: Bacakların iç kısmını güçlendirir.

Uygulama: Yanlamasına uzanın. Üstte kalan bacağınızı bükün, altta kalanı yukarı doğru kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- sırtınızı dik tutun,
- bacağınızı çok yukarı kaldırmaya çalışmayın,

Not: Tüm bu hareketleri 3 x 10 set olarak yapabilirsiniz

pilates topuyla;

1)Ayak bileklerinizi kalça genişliğinde açın ve lastik bant ile bağlayın.
- Pilates topunun üzerine yüzüstü uzanın.
- Bacaklarınızı kalça genişliğinde tutun
- Sırtınız düz olsun
- Kollarınızla omuzlarınız aynı doğrultuda olacak biçimde avuçlarınızla yerden destek alın.
- Vücudunuzu düz tutmaya çalışın ve bacaklarınızı yanlara doğru açın.
- Daha sonra dizlerinizi bükün, ayaklarınızı kalçarınıza doğru getirin ve geri itin
- Hareketi 10 kez tekrarlayın.

2)Ayakta durun ayaklarınızı kalça genişliğinde açın ve lastik bandı elinize alın ayaklarınızın altına ortalayarak yerleştirin.
- Her iki elinize dumbbell alın kollarınız yanlarda olsun ve üzerine bastığınız lastik bandın uçlarını dumbellerla birlikte tutun
- Lastik bandı kendinize doğru çekerek ayağa kalkın.
- Hareketi 10 defa tekrarlayın

3)- Ayaklarınızı kalça genişlğinde açın, kollarınız yanda olsun, her iki elinize birer dambıl alın,sağ ayağınızın altına bir disk ( yada bir havlu) alarak üzerine basın ve ayakta durun.
- Sol dizinizi bükün ve kalçanızı resimdeki gibi geriye iterek hafifçe eğilin.
- Sağ ayağınızı diskle birlikte yana doğru genişçe açarak sağa doğru bir hamle yapın.
- Yavaşça sağ ayağınızı tekrar ilk konumuna getirin ve ilk pozisyonunuza geri dönün
- Hareketi 10 defa tekrarlayın ve sol bacağınız için de aynı adımları takip edin.

5)Bir pilates bandını veya esnek bir lastik bandı ortalayın her iki ayağınızla iki noktadan üzerine basın.
- Bandın uçlarını çapraz olarak her iki elinizle tutun.Sağ elinin sağ kalçanız hizasında, sol elinizde sol kalçanız hizasında olsun ve lastik band "X" şeklinde olsun.
- Dik durun sırtınız dik, dizleriniz düz ve ayaklarınız birbirine paralel olsun.
- Sağ ayağınızla sağa doğru küçük bir adım atın ve sol ayağınızla da bir adım atın pozisyonunuzu koruyun.
- Sağ yönde 10 adım atarak hareketi tamamladıktan sonra aynı adımları sola doğru tekrarlayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…