- 30 Nisan 2016
- 3.708
- 4.664
- 133
- Konu Sahibi kirmizigitar
-
röntgen radyasyonunda hiçbir şey yok, elinizdeki telefon bile kat be kat daha fazla radyasyon saçıyor.götürün gösterin.konuyu cocuk sahligina actim ama kimse gormedi. @Mune banlamayin ne olur, icim icimi kemiriyor zaten.
kizlar dunden beri kafayi yemek uzereyim.
oglumun bir kumbarasi var, kopek seklinde ve kopegin mama tasina bozuk para attiginda kopek onu yiyor sozde, bu kumbarayi hep benim gozetimimde kullanir birlikte kopegi besleriz ve ulasamayacagi bir yere kaldiririz.
bu kumbara ayakkabiligimjzin uzrrknde duruyordu oglum oraya erisemez normalde. dun tuvaletteyken sesini duydum bozuk paralarin, ciktigimda anne bak havhav mama yiyo dedi,kumbarayi acmis icindeki bozuk paralari tekrar kopege yediriyor baktim. tamam annecim hadi toplayalim dedim toplarken bir yane de pil buldum icinde, su bozuk para gibi olan pillerden capi 2 cm kadar.
o pil oraya nasil geldi ne zaman geldi bilmiyorum, bir tane miydi onu da bilmiuorum, pil konusunda o kadar dikkatliyim ki pillerimiz bir kutuda benim bile ulasmakta zorluk cektigim bir yerde durur. pillerin ne kadar tehlikeli kldugu bildigim icin dikkat ediyorum ama yeteri kadar edememisim demekki o bozuk paralarin icine pil karismis.
acaba bir tane miydi? iki taneydi de birini oglum yutmus olabilir mi diye panikledim. ama gecen hafta ayagini burktugu icin 5 farkli acidan rontgen cekildi, yutmamistir diye dusunerek tekrar rontgen cektirmeyelim gozlemleyelim diye dusunduk.
suan uzerinden 30 saat gecti, cocugumda hicbir gariplik yok, beslenmesi normal, nefes alisi normal, atesi yok gibi (elimde derece surekli olcuyorum bazen cok sicsk geliyor bazen degil piskopat oldum) keyfi gayet yerinde, ama aklima takiliyor bu saate kadar belirti verir miydi bir aksilik olsaydi diyorum.
zehir hattini aradim. yutmadigina emin degilseniz yutmus gibi degerlendirmek gerekir dediler.
oglum normalde agzina bisey koymaz, koydugunda da bana anne bak diye gosterir, su bile icse anne bak su ictim bak agzim bos filan gosterir hep. ahzina alsa soylerdi diye dusunuyorum. acikcasi cok cok cok yuksek ihtimalle yutmadi diye dusunuyorum ama, ya yaniloyorsam kaygisi beni mahvediyor.
gecen hafta rontgen cekildi zaten. bugun de esim isten gelince goturup cektirsek mi diye dusunuyorum. bir yandan da yutmadi sirf ben icimi rahatlatayim diye cocuga radyasyon yuklemek istemiyorum...
bir fikir verin ne olur
okudugum makalelerdeki vakalarda genellikle ertesi gun ates oldugu fark edolmis. hatta nerdeyse hepsi soguk alginligi tedavisi uygulanmis gecmeyince ileri tetkiklerde cikmis.hemen belırtı vermıyor dıye bılıyorum.
suan sokaga cikip bi sekilde ana ypla yuruyup taksi bulabilirim belki, ama bunun sonrasinda cocugu hasta etmem kacinilmaz yeni dus aldi be disarisi cok fena firtina halinde, 3 saat sonra esim gelecek, o geldikten sonra hastaneye ulasmamiz 15 dk surmez, ben gitmeye kalksam 1 aaati bulur. yani tek gitmek mantikli degil gibi cok kazanacagim 1-2 saatten fazla degilKeşke çok beklemeden götürseniz doktora. Çok külfet değilse sizin için, attığınız riske değer mi. Bir şey için geç kalmışlık hissi çok kötü. İnşallah da bir şey yoktur, ama bundan emin olmak başka güzel
ay denedim yutmadim anne korkma diyecek seviyede degil:) yurtunmu annecim diyoeum yuttum diyo, yutmadin mi diyorum yutmadim diyo. onun sozune guvenilmez kiBelirtisini bilemem ama cocugunuzun algisi gayet iyi yani sizinle konuşuyor size cevap veriyor. Bisey yutup yutmadigini ona sorarsaniz cevap verecektir bence
Anladım. Biraz zor şartlarda gideceksiniz yani. Eşiniz geldiğinde götürün madem. İnşallah hiç is bir şey yoktur yutmamıştır. Ama şunu da belirtmek isterim. Etkisini görüp görmemek değil benim kaygım, toksik maddeye maruz kalma ihtimali. Varsa midesinde çıkarırlar tabi. Uzman değilim ama benim çocuğumun yutma ihtimali olsa, aklıma bu gelirdi. Sizi korkutmak değil amacım. Geçmiş olsunsuan sokaga cikip bi sekilde ana ypla yuruyup taksi bulabilirim belki, ama bunun sonrasinda cocugu hasta etmem kacinilmaz yeni dus aldi be disarisi cok fena firtina halinde, 3 saat sonra esim gelecek, o geldikten sonra hastaneye ulasmamiz 15 dk surmez, ben gitmeye kalksam 1 aaati bulur. yani tek gitmek mantikli degil gibi cok kazanacagim 1-2 saatten fazla degil
Anladım. Biraz zor şartlarda gideceksiniz yani. Eşiniz geldiğinde götürün madem. İnşallah hiç is bir şey yoktur yutmamıştır. Ama şunu da belirtmek isterim. Etkisini görüp görmemek değil benim kaygım, toksik maddeye maruz kalma ihtimali. Varsa midesinde çıkarırlar tabi. Uzman değilim ama benim çocuğumun yutma ihtimali olsa, aklıma bu gelirdi. Sizi korkutmak değil amacım. Geçmiş olsunsuan sokaga cikip bi sekilde ana ypla yuruyup taksi bulabilirim belki, ama bunun sonrasinda cocugu hasta etmem kacinilmaz yeni dus aldi be disarisi cok fena firtina halinde, 3 saat sonra esim gelecek, o geldikten sonra hastaneye ulasmamiz 15 dk surmez, ben gitmeye kalksam 1 aaati bulur. yani tek gitmek mantikli degil gibi cok kazanacagim 1-2 saatten fazla degil
pil yutulmasi cok tehlikeli cunku. para ya da baska birsey gibindegilEvham yapmissiniz bahsettiginiz piller metal yuvarlak olanlar degilmi.1 tane gordugunuz icin korktunuz galiba ama o piller cogu seyde tekli kullaniliyor zaten parayi yutmasindan korkmuyosunuz pilden niye bu kadar korktunuz.
cunku piller diger yutulan yabanci cisimler kadar masumca barsaktan cikmiyor, kimyasal oldugu icin cocugun organlarina yapisip o organi curutyup olume bile sebep olabiliyor. ay neler yazdiriyorsunuz bana icim urperdiEvham yapmissiniz bahsettiginiz piller metal yuvarlak olanlar degilmi.1 tane gordugunuz icin korktunuz galiba ama o piller cogu seyde tekli kullaniliyor zaten parayi yutmasindan korkmuyosunuz pilden niye bu kadar korktunuz.
Anladım. Biraz zor şartlarda gideceksiniz yani. Eşiniz geldiğinde götürün madem. İnşallah hiç is bir şey yoktur yutmamıştır. Ama şunu da belirtmek isterim. Etkisini görüp görmemek değil benim kaygım, toksik maddeye maruz kalma ihtimali. Varsa midesinde çıkarırlar tabi. Uzman değilim ama benim çocuğum tutsa aklıma bu gelirdi. Sizi korkutmak değil amacım, ama Ama Geçmiş olsunsuan sokaga cikip bi sekilde ana ypla yuruyup taksi bulabilirim belki, ama bunun sonrasinda cocugu hasta etmem kacinilmaz yeni dus aldi be disarisi cok fena firtina halinde, 3 saat sonra esim gelecek, o geldikten sonra hastaneye ulasmamiz 15 dk surmez, ben gitmeye kalksam 1 aaati bulur. yani tek gitmek mantikli degil gibi cok kazanacagim 1-2 saatten fazla degil
pil yutulmasi cok tehlikeli cunku. para ya da baska birsey gibindegilEvham yapmissiniz bahsettiginiz piller metal yuvarlak olanlar degilmi.1 tane gordugunuz icin korktunuz galiba ama o piller cogu seyde tekli kullaniliyor zaten parayi yutmasindan korkmuyosunuz pilden niye bu kadar korktunuz.
agzina bisey atma huyu yok ta daha cok kemirme huyu var, kitap filan kemirir arabalarinin lastiklerini kemirir, sulugunu kemirir, ama kemirdiginde kucucuk bi parca bile kopsa anne bak diye bana gosterir sonra cope tukurur.Daha önce ağzına yabancı bir sey alıp yemeye çalıştığınızı gördünüz mu ? Ben de bi kere para yuttu diye şüphe etmistim kafayı yiyecektim hangi para olduğunu biliyorum arıyorum yok .sonra kıyafetinin bi yerinden cikmisti.bana yutmuş gibi gelmedi ama yinede götürün isterseniz.çünkü hangileri yemek hangileri yemek değil artik biliyorlar ağzına alsa bile tükürür.hem yutmaya kalksa boğazına takılır öksürür felan anlarsiniz mutlaka küçük boncuk kadar birsey değil ki hop diye yutsun.
sizin iciniz bi nebze rahat etsin diye yazdim.bende bu konulara cok takintiliyim kizim bebekken pili bulamayinca butun evi kaldirmisligim var sizi anliyorum ama pil zaten kutudaymis ve bu piller genelde tekli kullaniliyor.pil yutulmasi cok tehlikeli cunku. para ya da baska birsey gibindegil
cunku piller diger yutulan yabanci cisimler kadar masumca barsaktan cikmiyor, kimyasal oldugu icin cocugun organlarina yapisip o organi curutyup olume bile sebep olabiliyor. ay neler yazdiriyorsunuz bana icim urperdi
2.5 yaşında bir cocuk pil yutmuş sizinki gibi ...1 ay sonra ortaya cikmis..ama 1 ay içinde kati gıda yiyemiyormus boğazı açıyormuş felan belirti veriyormus mutlaka geçen gün tv de gostermislerdi....pil yutulmasi cok tehlikeli cunku. para ya da baska birsey gibindegil
agzina bisey atma huyu yok ta daha cok kemirme huyu var, kitap filan kemirir arabalarinin lastiklerini kemirir, sulugunu kemirir, ama kemirdiginde kucucuk bi parca bile kopsa anne bak diye bana gosterir sonra cope tukurur.
o surecte banyonun kapisi aralikti, oksurmedi yutkunmadi seslerini dinledim cunku bozuk paralarla oynadigini anlayinca,yutmaya calissa fark edersim gibi geliyor. ama iste guvenemiyorum cocuk nihayetinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?