pil yutmus olabilir mi?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
konuyu cocuk sahligina actim ama kimse gormedi. MuneMune hesabı doğrulanmış üye. banlamayin ne olur, icim icimi kemiriyor zaten.

kizlar dunden beri kafayi yemek uzereyim.

oglumun bir kumbarasi var, kopek seklinde ve kopegin mama tasina bozuk para attiginda kopek onu yiyor sozde, bu kumbarayi hep benim gozetimimde kullanir birlikte kopegi besleriz ve ulasamayacagi bir yere kaldiririz.

bu kumbara ayakkabiligimjzin uzrrknde duruyordu oglum oraya erisemez normalde. dun tuvaletteyken sesini duydum bozuk paralarin, ciktigimda anne bak havhav mama yiyo dedi,kumbarayi acmis icindeki bozuk paralari tekrar kopege yediriyor baktim. tamam annecim hadi toplayalim dedim toplarken bir yane de pil buldum icinde, su bozuk para gibi olan pillerden capi 2 cm kadar.

o pil oraya nasil geldi ne zaman geldi bilmiyorum, bir tane miydi onu da bilmiuorum, pil konusunda o kadar dikkatliyim ki pillerimiz bir kutuda benim bile ulasmakta zorluk cektigim bir yerde durur. pillerin ne kadar tehlikeli kldugu bildigim icin dikkat ediyorum ama yeteri kadar edememisim demekki o bozuk paralarin icine pil karismis.

acaba bir tane miydi? iki taneydi de birini oglum yutmus olabilir mi diye panikledim. ama gecen hafta ayagini burktugu icin 5 farkli acidan rontgen cekildi, yutmamistir diye dusunerek tekrar rontgen cektirmeyelim gozlemleyelim diye dusunduk.

suan uzerinden 30 saat gecti, cocugumda hicbir gariplik yok, beslenmesi normal, nefes alisi normal, atesi yok gibi (elimde derece surekli olcuyorum bazen cok sicsk geliyor bazen degil piskopat oldum) keyfi gayet yerinde, ama aklima takiliyor bu saate kadar belirti verir miydi bir aksilik olsaydi diyorum.

zehir hattini aradim. yutmadigina emin degilseniz yutmus gibi degerlendirmek gerekir dediler.

oglum normalde agzina bisey koymaz, koydugunda da bana anne bak diye gosterir, su bile icse anne bak su ictim bak agzim bos filan gosterir hep. ahzina alsa soylerdi diye dusunuyorum. acikcasi cok cok cok yuksek ihtimalle yutmadi diye dusunuyorum ama, ya yaniloyorsam kaygisi beni mahvediyor.

gecen hafta rontgen cekildi zaten. bugun de esim isten gelince goturup cektirsek mi diye dusunuyorum. bir yandan da yutmadi sirf ben icimi rahatlatayim diye cocuga radyasyon yuklemek istemiyorum...

bir fikir verin ne olur

bence yutmuş olsa vücudu bir tepki verirdi şimdiye kadar ama doktora götürün onaylasın başka türlü içiniz rahat etmez

Benim oglum da kalem pilleri isirdiginda resmen olecek gibi oldum. Cok iyi anliyorum seni. Zehir hattini, aile hekimini ve uc ayri hemsire arkadasimi aradim. Uzerinden iki saat gecene kadar eger bir anormallik yoksa sorun olmayacagini soylediler. Tam isiramadigi icin zehirli maddeye ulaşamamıştı cok sukur. Sizin de uzerinden 30 saat gecmis. Yutmus olsa elbet bir isaret verirdi bence.

bence yutmuş olsa vücudu bir tepki verirdi şimdiye kadar ama doktora götürün onaylasın başka türlü içiniz rahat etmez
aksam esim isten geldiginde konusacagim gotururum muhtemelen, cok yuksek ihtimalle de hirsey cikmayacak, ve ben cocuga radyasyon yukledigim icin vicdan azabindan olucem! sirf icim rahatlsin diye rontgen cektiricem

ben olsam röntgen çektirirdim
içim diğer türlü rahat etmezdi
evet radyasyon, gerçekten gereksizde olabilir ki inşallah öyledir ama diğer türlü ateş ölçer ile olacak iş değil

Bence şansa bırakmayın mutlaka doktora götürün derim. Telafisi olmayan bir şey olur Allah korusun.

konunu hatirliyorum, hatta okudugumda gidip pilleri kontrol etmistim yerinde duruyor degil mi diye... zehir hattini aradim bende bunca saat sonra belirti verirdi demelerini bekledim ama 5 yil sonra bile verebilir yutmadigindan emin dehilseniz yutmus gibi kontrol edilmeli dedi...

pillerin dış koruyucuları uzun sürede midede yada barsakta açılır ve dokuya zarar verir. toksik etkisi de vardır. bence röntgen çektirin. alacağı radyasyon göreceği hasardan daha az etkiler. sadece bir batın grafisi çekerler. hem içiniz rahatlamış olur. çocuk cerrahisi hemşiresi olarak bize böyle vakalar geliyo. çocuklara güven olmaz neler yutup geliyorlar bir bilseniz.

Bu saate kadar belirti verirdi heralde. Ama yinede götürün çünkü emin değilsiniz. Ya yuttuysa pil röntgenden daha çok zarar verir Allah korusun. Görevlinin dediği gibi emin değilseninz de yutmus gibi degerlendirilsin içiniz rahat etsin. Bu çocuklar ömür törpüsü vallahi. İnşallah bişey çıkmaz

iste bu ihtimaller icimi kemirip duruyor. yutmadi ama ya yuttuysa diyorum... peki bu aksam goturdugumde uzerinden nerdeyse 35 saat gecmis olacak, cok gec kalmis olur muyum?

hava cok feci aracim yok taksi bulamadim durakta cikip sokakta aramam lzim kahretsin ki yikadim cocugu da yeni. aksam esim isten gelsin goturelim diye dusundum ama beklememeli miyim acaba

30 saat geçmiş üzerinden yutmamış demek ki yutsaydı kesin bi belirtisi olurdu çocukta ama isterseniz yinede içinizin rahat etmesi için doktora getirin birde o gözlemlesin çocuğu.

Bu durumda bi goturun bence. Tedbirli olmakta fayda var

Eşin gelsin hemen götürün. Cocuk aklı nereden emin olacaksınız ki. Hemen acil götürüp anlatın durumu

Eşinize sordunuz mu o mu atmış. O piller tek kullanılır, kalem pil olsa bir tane daha vardır derdim.
Yutmuş olsa bile 30 saat geçmiş üzerinden şimdiye kadar çıkartırdı. Bu arada kaç aylık?

tek başına panik olma bence. eşini bekle onla git. eğer çok geç gelmeyecekse. 2 3 saat o kadar da bişey değiştirmez bence.

Aksam esinizle goturursunuz. Cektirin. Vicdan azabi cekmenize gerek yok. Bu bir önlem cunku. Bisey varsa da keske cektirseydim demekten iyidir. Hergun o dusunceyle yasanir mi.

Allah yardimcin olsun cok korkuncc lutfen daha dikkatli olun ben evde ne kadar pilli oyuncak varsa attim cok cook cooook tehlikeliiiii lutfennn lutttfeennnnnnnn extraa dikkat edelim Hanimlarrrr bi rontgen cektirin alacagi radyasyon pilden zararli degill belki bunyesi saglamdir tv de 2 gun sonra vucut tepki veren cocuklar varrr mutlaka mutlaka goturun

Eşinize sordunuz mu o mu atmış. O piller tek kullanılır, kalem pil olsa bir tane daha vardır derdim.
Yutmuş olsa bile 30 saat geçmiş üzerinden şimdiye kadar çıkartırdı. Bu arada kaç aylık?
27 aylik, esim de bende cok dikkatliyizdir yani tahminimce gecmis zamanda degistirdik bitmis pili de cope atmadik (cope bile atmiypruz gorur alir filan diye) ayakkabiligin uzerine koyduk sarip atariz diye, orda da bozuk paralar vardi muhtemelen toplarken onlari icine karisti benim tahminim. o yuzden bir tane olma ihtimali daha yuksek. ama bu bizimmvarsayimimizdan ibaret sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…