- 13 Aralık 2023
- 693
- 471
- 31
-
- Konu Sahibi Anneolmayolundayim
Sorunuza yanıt değil ama sormak istediğim bi konu. Pıhtılaşma olduğunu nasıl anladınız acaba hangi değerinize bakılıp pıhtılaşma olduğu söylendi bilgi rica edebilir miyim bende coraspin kullanıyorumdaMerhabalar. Daha önceki transferlerimde aspirin ve oksapar kullandım böyle bir sorunla karşılaşmadım. Negatif sonuç aldım ama kanamam olmadı. Üçüncüye hazırlanırken ikidir aspirinle bile kanamam başlıyor. Adetim biteli kaç gün oldu aspirine başladım doktor önerisiyle. Gene kanama yaptı. Gebe kalsam bilepıhtılaşmam olduğu için 9 ay oksapar kullanmak zorundayım kanama yaparsa kullanamam kullansam kanama yapıyor kullanmasam bebek düşer. Napıcam
Tıbbi genetikte kan verip 6 lı trombofoli panel testi baktırdım. 4 tanesinde pıhtılaşma çıktı.Sorunuza yanıt değil ama sormak istediğim bi konu. Pıhtılaşma olduğunu nasıl anladınız acaba hangi değerinize bakılıp pıhtılaşma olduğu söylendi bilgi rica edebilir miyim bende coraspin kullanıyorumda
Peki genetiksiz verilen bormal kan testlerinizde plt değeriniz ve apt değerleriniz yüksek geldiği için mi genetikten baktırdınızTıbbi genetikte kan verip 6 lı trombofoli panel testi baktırdım. 4 tanesinde pıhtılaşma çıktı.
Şimdiye kadar hiç yüksek gelmedi ama bir kez enfeksiyon sebepli hastalandım ve dr nedense d dimer diye bir test için kan aldı benden. Emboli riskine baktı ve çok yüksek çıktı. O an şüphelenip baktırdım fakat sonradan iyileşince o değerim düştü. Yine de şüphelenmeme sebep oldu evetPeki genetiksiz verilen bormal kan testlerinizde plt değeriniz ve apt değerleriniz yüksek geldiği için mi genetikten baktırdınız
Maşallah Allah bağışlasın , teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba, bende de pıhtılaşma vardı ve 38 hafta boyunca oksapar iğne yaptım. Gebeliğin başında 8.haftaya kadar kanamam olmustu. Bir kaç gün kan sulandiriciya ara verdik sonra yine devam. Şuan bebeğim 9 aylık oldu. Endişelenmeyin:)