Gebeliğe Hazırlık Pihtılaşma testi sonucu anlayan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elifkskl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2019
2.179
979
123
kızlar merhaba ben 3 düşük yaptım ve dr pıhtılaşma testi istedi henüz göstermedim dr anlayan var mı yorumlar mısınız lütfen

Merhaba
Benim de pıhtılaşma sorunum vardı. 3 düşük yaptım. 4.hamileliğim çok şükür sıkıntısız tamamlandı, bir oğlum oldu. Üzülmeyin pıhtılaşmanız var hangi genlerde olduğu çok önemli değil aslında kan sulandırıcı iğne kullanacaksınız hamileliğiniz boyumca hergün.Allah sağlıkla bebeğinize kavuşmayı size sen nasip etsin.

Amin inşallah teşekkür ederim inşallah bir daha aynı durumu yaşamayız

Ben iğneler kullanırken de bir düşük yaptım, ama sonraki gebeliğim yine iğnelerle olumlu sonuçlandı. Çok üzüldüm, iğnelere rağmen kürtaj oluncaya umudumu çok kaybetmiştim. Ama hep olumlu olmakta fayda var, pıhtılaşma çözümsüz değil. Dr a ben sen çok sordum nedir diye homozigotu ve hetero olanı var farklı genler var bunlar ne diye.sen onlara takılma, biri bile mutasyonlu çıksa iğne kullanacaksın demişti. Aklınıza takılan bişey olursa yardımcı olmak isterim. Geçmiş olsun:)

Teşekkür ederim sizin nasıl di sonucunuz

Evet o mutasyona uğramış bir gen oluyor sana bir sıkıntı yaratmıyor ama bebeği beslerken kanda pıhtılaşma oluyor ve bebek yeterince beslenemiyor. Kan sulandırıcı iğneler çözüyor genelden bu sorunu ama dediğim gibi ben iğne kullandığım halde bir düşük daha yaptım dr da genetik inceleme istedi bebek normal çıkınca yapacak bişey yok tekrar deneyeceksin dedi .

Anladım canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgi icin

Bende de faktör xIII ve 4g4g genleri heterozigot mutasyondu.
Bende de mthfr 1298ac heterozigot ve 4g/4g mevcut..40 yaşındayım ve doğal yolla çocuğum olmuyor. 2017'de ilk tüp bebek denememde kızıma hamile kaldım ve hidrosefaliden normal doğumla 22 haftalıkken tahliye edildi yavrum. 2.denemem başarısızdı. 3.denememde boş gebelik yaşayıp kürtaj oldum. Pıhtılaşma sorunum bundan sonra, yapılan testlerle belirlendi. 4.denemem de başarısızdı. Birkaç ay önceki 5.denemem de yine boş gebelik yaşayıp kürtaj oldum. (Bu süreçte Histereskopi, rahim filmi, rahim çizdirme, biyopsiler vb ne varsa geçirdim. ) Durmadım. Hematolojiye gittim. Genetik pıhtılaşma tetiklerimi de götürdüm. Yine birçok tekrarlayan gebelik kaybıyla ilgili testler yapıldı, o testler normal çıktı. Ancak doktor, kan pıhtılaşmasının mthfr bölgesinin, tekrarlayan kayıplarda masum olmadığını söyledi. Hatta, belki kızımın hidrosefalisi bile bu bölgedeki mutasyondan kaynaklanmış olabilir, düşünebiliyor musunuz? Kan sulandırıcı iğne ve coraspin dışında bir şansımız yok biz taşıyıcıların..

Evet öyle birazda şansımıza kalmış inşallah bu acıyı bir daha yaşamayız

Merhaba konunun üzerinden zaman gecmıs ama sonuclarınızı doktora gösterdnz mı ben mthfr 1298c heterezigot cıktı ama doktorum ıgne vermedi coraspın verdi ikinci bebegimi de bu sekılde kaybettim Baska doktorlara da görünecegm

Senin durumunda fazla bir şey yoksa ondan gerek duymamıştır 1 geninde mutasyon var galiba başka dr danışa bilirsin canm ben sonucları whatsapp üzerinden yolladim hamile kalınca iğne kullanacaksın dedi

Senin durumunda fazla bir şey yoksa ondan gerek duymamıştır 1 geninde mutasyon var galiba başka dr danışa bilirsin canm ben sonucları whatsapp üzerinden yolladim hamile kalınca iğne kullanacaksın dedi
Göstereceğim ınsallah perınatolog a da gidecegim

Su anda aspirin iciyor musunuz acaba?
Göstereceğim ınsallah perınatolog a da gidecegim
Bana da iğne önermediler gerek yok dediler

Su anda aspirin iciyor musunuz acaba?

Bana da iğne önermediler gerek yok dediler
Coraspin içiyorum..tüp bebek transferiyle de iğnelere başlıyorum genelde. Şu an yine o durumdayım örneğin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…