Pıhtılaşma bozukluğu ve Estrofem

karakulli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
1.277
562
123
41
Merhaba arkadaşlar, aranızda pıhtılaşma bozukluğu olup estrofem kullanan var mı acaba?

Coraspin kullanıyorum zaten, aradım doktoru coraspin kıllanıyorsun zaten estrofem de içebilirsin dedi

Bunlar nedir benle eşimde heterezikot çıktı şu an gebeyim bebeğime test yapılacak eğer homozigot çıkarsa hastalıklı bir bebek dogacak
Hangi genlerde heterozigot çıktı? Heterozigot genelde %20-%30 pıhtılaşma geliştirme riski taşırken homozigotlar ise %70lere kadar çıkabiliyormuş. Pıhtılaşma gelişirse gebelik kayıpları hyaşanabiliyor. Bu yüzden önlem amaçlı kan sulandırıcı iğne ve ilaçlar reçete edilir. Ama sizin dediğiniz gibi hastalıklı bir bebek doğması duğması durumunu duymadım

Hangi genlerde heterozigot çıktı? Heterozigot genelde %20-%30 pıhtılaşma geliştirme riski taşırken homozigotlar ise %70lere kadar çıkabiliyormuş. Pıhtılaşma gelişirse gebelik kayıpları hyaşanabiliyor. Bu yüzden önlem amaçlı kan sulandırıcı iğne ve ilaçlar reçete edilir. Ama sizin dediğiniz gibi hastalıklı bir bebek doğması duğması durumunu duymadım
Benim ilk gebelik öyleydi çünkü sonlandırıldi ve kardeşim engeli zihinsel onun genetik testi homozigot çıktı benle eşimde taşıyıcılık heterezikot çıktı

Bunlar nedir benle eşimde heterezikot çıktı şu an gebeyim bebeğime test yapılacak eğer homozigot çıkarsa hastalıklı bir bebek dogacak
Pıhtılaşma testinde (kardiyovasküler Risk Paneli) sizin pıhtılaşma yatkınlığınız test edilir. Yani herhangi bir homozigot mutasyon sizin bebeğinizle ilgili değil sizin kanınızla ilgilidir. Sizin dediğiniz FETAL DNA testi olmasın?

Pıhtılaşma testinde (kardiyovasküler Risk Paneli) sizin pıhtılaşma yatkınlığınız test edilir. Yani herhangi bir homozigot mutasyon sizin bebeğinizle ilgili değil sizin kanınızla ilgilidir. Sizin dediğiniz FETAL DNA testi olmasın?
Bilmiyorum bak sayfama paylaşım yaptım ben
İlk gebelğim bebeğimde gelişim geriliği oldu kafasında genetik testi elimde yoktu ozmanlar ben bilmiyordum Dr didiki ailede varmı böyle bir hastalık var Didim kardesim zihinsel ve kafası küçük Didi genetik testini yapalım Didi yaptılar onda yüksek homozigot hastalık çıktı Dr Didi eğer gebe kalırsan cvs testi ile kardeşinin bu hastalığı bebekte varmı diye bakacaz Didi benle eşimde test yaptı ikimizde heterezikot çıktı şimdi cvs testi yapılacak eğer bebek homozigot taşiyclik varsa hastalıklı oluyor heterezikot çıkarsa taşıyıcı oluyor

Back
X