Pierre Dukan lisansını kaybetti !!!

GULSEN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
14
0
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba

ben bu diyeti daha önce yaptım ve tekrar yapmayı düşünürken haberlerde bu haberi gördüm görünce dedim bide netten bakayım doğruymuş açıkcası şimdi yapmaya korkuyorum sizler ne düşünüyosunuz

"Sağlıklı kiloya inen çocuklara okulda daha yüksek not verilsin" sözleriyle tepki çeken dünyaca ünlü diyetisyen Pierre Dukan'ı mesleğinden oldu. Dukan doktorluk lisansını kaybetti.

Cambridge Düşesi Kate Middleton'dan, Latin yıldız Jennifer Lopez'e kadar pekçok ünlüyü zayıflatan Dukan doktorluk lisansını kaybetti.

Dukan'ın sağlıklı çocukların not cinsinden ödüllendirilmesi tavsiyesi, Fransız Hekimler Birliği'nin tepkisine neden olmuş, birlik ünlü diyetisyen hakkında mesleki ilkeyi ihlal ettiği gerekçesiyle şikayette bulunmuştu.

Altı ay içinde duruşmaya çıkması beklenen Dukan, savunma yapmayacağını söyleyerek doktorluk lisansının elinden alınmasını kabul ettiğini iletti.

Bunun üzerine ünlü uzmanın Fransa'da doktorluk yapmaktan men edildiği açıklandı.

Karbonhidrat yerine protein içeren gıdaların tüketilmesini öneren Dukan'ın diyet tavsiyeleri, bazı hekimlerce eleştirilmiş, Dukan diyetinin kalp krizi ve göğüs kanserini tetikleyebileceği uyarısı yapılmıştı.

dukan sagliklimi degilmi tartisilir ama lisansinin elinden alinmasinin bu diyetle bir ilgisi yok ayrica dukan diyetisyen degilki diyetisyen yetkisi elinden alinmadi,doktorluk yisansi elinden alinmis ,kitabini okumustum ne doktoru oldugunu hatilamiyorum simdi ama diyetisyen olomadigini biliyorum,canan karatay gibi

kesinlikle tavsiye etmiyorum kizlar bir kere deneyeyim dedim bayilacak gibi oldum.birden rengim bembeyaz oldu kalbim hizla atmaya basladi midem bulandi ölüyorum sandim! Sakin kimse denemeye bile kalkmasin cok sagliksiz,herseyden azar azar yiyip sporla desteklendigi vakit verilemeyecek kilo yoktur yani saglikli beslenmek en dogrusu,herseyin basi saglik unutmayin kizlar...!

X