peyzaj mimarları

Definil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2015
5
3
Öncelikle hepinize merhaba. Ben buraya daha yeni katıldım. Umarım forumda doğru yere yazıyorumdur konumu. Ben peyzaj mimarlığı okuyanlardan ve mezun olanlardan bölüm hakkında bilgi almak ve staj yapanların, mezun olanların tam olarak nasıl bir iş yaptıklarını eğer özel olmayacaksa öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

canım face gruplarından daha iyi bilgi alabilirsin
benim gördüğüm bürolarda şu ; bir mimari proje için peyzaj mimarı ile anlaşılıyor belli ücret karşılığında yapının çevre düzenlemesi (kaldırım çiçekler ağaçlar bitkilendirmesi vs ) yapıyorlar

Face gruplarına da baktım fakat kayda değer bir bilgi pek bulamadım. Aslında bayağı bir araştırma yaptım. Yapabileceğime kesin inandığım bir meslek dalı. Sadece bazı soru işaretlerim var o kadar. Yardımınız için teşekkür ederim.

okulların tanıtım günleri var hep bu aralar. gidip bire bir bilgi alabilirsin. bölümü gezip hocalarıyla konuşabilirsin. daha net fikir verir.

Soru işaretlerin ne mesela??

bence imkanın varsa bir sene daha hazırlan, ama peyzaj mimarlığı yazma. çok iyi bir üniverstede mimarlık bitirdim, piyasa çok kötü, 1000 tl haftasonu dahil çalıştırıyorlar peyzaj mimarlarını. iş bulmak da zor ve okumak yıpratıcı. sen bilirsin yine de ama bölüm birincisi olup, çalıştığı yerden para dahi alamayan bbir arkadaşım var.iki ayda bir iş arıyor, üzücü gerçekten, emeğinin karşılığını asla alamayacağın bir meslek.yol yakınken vazgeç.çok iyi bildiğimden yazdım bu kadar net.yine de senin kararın, hayırlısı olsun

Soru işaretlerin ne mesela??
Bu bölümün tek sıkıntısı araştırmalarıma göre mezun olduktan sonra iş bulma problemi. Çoğu kişi bundan yakınıyor. Fakat güzel bir işte çalışanlar ve çok memnun olduğunu söyleyenler de var. Böyle olunca ben de ikilemde kalıyorum.

Öncelikle tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Tekrar hazırlanmayı düşünmüyorum. Aslında hedefim iç mimarlıktı fakat hiçbir şey hayal ettiğim gibi olmadı. Ben el becerisi olan, yaratıcı, tasarımı seven bir insanım ve bu yönde bir tercih yapmak istiyorum. Bana en yakın gelen peyzaj mimarlığı. Bir yandan da ktü yü tercih edip çift anadalla iç mimarlık okuma gibi bir hayalim var. Fakat bunun için de çok zorlu geçeceğini söylüyorlar ki bu çok normal. Çift anadal için cesaretim var ama kendime fazla güvenim yok. Yani ne yapacağımı cidden bilmiyorum.

bende bir peyzaj mimarıyım yeğenim de bu yıl ünv. tercihi yapacak yazmak istedi yazdırmadım. sen de yazma derim. peyzaj mimarları öyle hayal ettiğin işleri yapmıyorlar. yapan da vardır ama sayı çok az. benim sınıf arkadaşlarımın büyük çoğunluğu mesleğini yapmıyor. kariyer nete gir en çok hangi sektörde eleman aranıyorsa o bölümü yaz derim.
birde şöyle bir durum var. mesleğin ne olursa olsun senin gayretin seni bir yerlere getiriyor. ama peyzaj mimarlığı buna değmiyor okuması da zor projeler uykusuz geceler masraflar... bir bayan için hiç uygun çalışma koşulları da yok ayrıca sürekli şantiye toz toprak

Yorumunuz için teşekkürler. Ben artık ne yapacağımı şaşırdım. Ama okumak istediğim bir bölüm. Başarılı olacağıma da inanıyorum. Sizin de dediğiniz gibi beni tek endişelendiren iş bulma sorunu. Çok yüksek bir puan alamadığım için de fazla bir seçeneğim de yok. Tekrar hazırlanmak da istemiyorum çünkü zaten ara verdiğim için 2 yıl kaybım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…