Bebek Beslenmesi peynir karmaşası yardım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi akans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

akans

tek kanatlı bir kuşum...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
2.223
858
83
merhaba anneler..kızım 5 aylık kahvaltı veriyorum bir süredir sütüm yok çünkü.iki gün önce ebe labne peyniri verme tuzu alınmış peynir ver dedi.ne demek istediğini anlamadım normal paket beyaz peynirmi yoksa köy peyniri gibi bişiymi almalıyım.kahvaltı karışımım iki bisküvi bir bıldırcın yumurtası sarısı kayısı püresi labne peyniri çavdarlı mısırlı kahvaltı maması.bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum

Son düzenleme:
Normal beyaz peyniri suda bekletin (arada suyu değiştirin), tadına bakıp tuzu çıkınca kullanırsınız.Ya da daha iyisi geceden ertesi sabah yiyeceği kadar bir parçayı korsunuz suya, ilk suyu yatmadan değiştirin, sabaha kadar dursun (buz dolabınada dursun o sulu haliyle, dışarıda bırakmayın bence).

Çok yumuşak bir beyaz peynir olmasın ki, su da iyice dağılmasın.

çok teşekkür ederim.marka yada ne peyniri olduğu hakkında bilginiz varmı acaba .örneğin keçi mi inek mi tam yağlımı yağsızmı sadece yiyeceği kadarını ıslatıyoruz kalan paketinde duruyor değilmi

Ben inek peyniri kullanmıştım. Yağlı olabilir, rahat ezilsin diye. Labne zaten ağırlıklı olarak krema bildiğim kadarıyla, yani yağlı bir peynir.

Marka olarak Sütaş Klasik Beyaz Peynir (Yeşil kapaklı kutu) kullanıyorum ben, biraz pahalı ama güzel bir peynir. Şu an bebek yok evde, oğlum ufakken ne kullandığımı hatırlamıyorum açıkçası.

Az miktarda ıslatın demekten kastım, tuzu gidince peynir çabuk bozulmasın diye idi. Kalan peyniri ben altı ızgara/süzgeç gibi olan saklama kaplarına koyuyorum (markası üçsan benimkinin).Peynirin kendi kutusunda ne kadar dayanır bilemiyorum. Bu bahsettiğim sütaş kutular 600-650 gram kadar. Kendi kabında saklanacaksa belki daha düşük gramajda bir peynir almak iyi olur.

bence hazır peynir vermeyin.çökelek yapıp verebilirsiniz.isteyen olursa tarif edebilirim.görümcem diyetisyen.1 yaşından önce kesinlikle hazır peynir önermiyor.onun yerine çökelek öneriyor.kendim yapıyorum süzülen suyu da çorbalarına,yemeklerine kullanıyorum kızımın.çok iyi kalsiyum kaynağı..

Back