• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peynir ekmek yiyerek zayıflanır mı?

mavi_ask

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
18
0
36
İstanbul
arkadaslar ben tam bir peynir - ekmek ikilisi hastasiyim. ne zaman karnim aciksa sadece ekmek peynir canim istiyor. yemek türü cok sevmedigimden sanirim. yemek yesem bile cok tok hissetmedigimden biraz ekmem peynir yiyorum cogu ogunde.

Benim size sorum su: 1 dilim Uno light ekmek + 1 kk kadar light beyaz peynir, bir de ben light recel yiyiyorum az. sizce bu sekilde aciktikca gunde 5-6 kere yesek -biliyorum ki saglikli olmayacaktir, kisa süreli olmak kosuluyla- sizce kilo verilebilir mi? Eger bir donem boyle yapmazsam hep diyetimi bozar durumda oluyorum. Ya da sizce ekmek-peynir agirlikli nasil bir menu ile zayiflanabilir?
eger bir fikriniz varsa, ya da bir deneyiminiz benimle paylasir misiniz? bir de boyle denesem mi bir süre diyorum ama karar veremedim...

Evet canım dediğin gibi çok sağlıksız ama böyle bir diyet var.
3 gün sadece günde 9-10 dilim ekmek yiyorsun. Peynir yok. Sadece çok az yağ sürebiliyorsun. 3 günü geçirmemek gerekiyor.
Yine de sağlıklı beslenerek kilo vermek en iyisi.
Kolaylıklar diliyorumvereliniortak

Evet canım dediğin gibi çok sağlıksız ama böyle bir diyet var.
3 gün sadece günde 9-10 dilim ekmek yiyorsun. Peynir yok. Sadece çok az yağ sürebiliyorsun. 3 günü geçirmemek gerekiyor.
Yine de sağlıklı beslenerek kilo vermek en iyisi.
Kolaylıklar diliyorumvereliniortak

canim fikir verdigin icin cok tesekkur ederim. bahsettigin diyeti duydum ama saniyorum o sekilde yapamam. benim istedigim light ekmek, peynir, hatta ara sira light recelle denemek. senin dedigin gibi 3 gun olacak sekilde. sagliksiz olacaginin farkindayim, ama diyetimi bozmaktan da sıkıldım. sadece benim düsündügüm sekilde yaparsam kilo vermeme yardimci olur mu aslinda bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum ??

kızlar bana da ilginç geldi bu diyet bence de başlangıçta kilo vardirebilir bunun sebebi de kalorisi değil (çünkü nerden baksanız bir dilim kepekli ekmeğin kalorisi 50 civarında olsa 10 dilim 500 kalori olur peynir de ki istediğiniz kadar light olsun oda eder 500 kalori toplam da 1000 kalori zaten aşağı yukarı hangi diyeti uygulasanız bu civarda bir kalori içerecektir)yediklerinizle metabolizma hızınızı değiştirmekle kilo verirsiz ki bence bu da sağlıklı olmaz çünkü giden kilolar yağlardan değil su vitamin mineral ve kas kaybıdır kendinizi yorgun ve bitkin hissedersiniz bu benim görüşüm tabii kilo vermek bir yana peynir protein olduğundan ekmek de karbonhidrat olduğundan kilo alırsınız nedeni de şudur vücut önce karbonhidrat tüketir yani yediğiniz ekmeği sonra da proteini yani aldığınız peyniri bu ileride işime yayar diye yağ olarak depolar bu da basen ve kalçaya eklenir ya işte böyle kızlar ama mademki penir ve ekmeği seviyorsunuz ki sormuşsun bu menü ağırlıklı nasıl diyet yapılır benim önerim sabah kahvaltısında bu menü uygulanmalı ve vitamin kaybı olmaması açısından sebze(domates salatalık marul maydanoz vb.)desteklenmeli inşallah hepimiz istediğimiz kilolara ulaşırız diyetinizde başarılar azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz sağlıklı ve mutlu günler:hulya:

zayıflanmaz ahh keşke zayıflansa peynire hayır diyemem hiç

arkadaslar ben tam bir peynir - ekmek ikilisi hastasiyim. ne zaman karnim aciksa sadece ekmek peynir canim istiyor. yemek türü cok sevmedigimden sanirim. yemek yesem bile cok tok hissetmedigimden biraz ekmem peynir yiyorum cogu ogunde.

Benim size sorum su: 1 dilim Uno light ekmek + 1 kk kadar light beyaz peynir, bir de ben light recel yiyiyorum az. sizce bu sekilde aciktikca gunde 5-6 kere yesek -biliyorum ki saglikli olmayacaktir, kisa süreli olmak kosuluyla- sizce kilo verilebilir mi? Eger bir donem boyle yapmazsam hep diyetimi bozar durumda oluyorum. Ya da sizce ekmek-peynir agirlikli nasil bir menu ile zayiflanabilir?
eger bir fikriniz varsa, ya da bir deneyiminiz benimle paylasir misiniz? bir de boyle denesem mi bir süre diyorum ama karar veremedim...

aynen bende peynir yemeden 1 günüm geçmez..

ben sabah peynir ekmek şekersiz çayla kahvaltı yapıyorum bende çok severim peynir ekmek çay yemeyi sürekli olmaz ama arada canım çok istediğinde menünü bununla değiştirirsin öğlen yemek yemez biraz peynir ekmek yersin olur niye olmasın ama sürekli böyle beslenmemelisin

işyerinde bir bir arkadaş var .. oda sürekli peynir ekmek yer... ama öyle böyle değil sabah akşam farketmiyor tüm öğünlerinde.. espri konusu oldu artık şirkette peynir yiye yie kurudun diyekaydirigubbakcemile3 artık hikmet peynirdemi yoksa bünyesindemi bilmem ama o oldukça zayıfsempatiksalakcinni

Son düzenleme:
sürekli tek yönlü beslenirsen bir hafta boyunca sadece hamburger yiyerek de kilo verirsin mavi_ask fakat senin de dediğin gibi bu hiç sağlıklı değil. bence sabah kahvaltına peynir ekmek ikilisini koyarak bir zayıflama yöntemi denesen iyi edersin yani güne başlarken peynir ekmekle başlayıp sonra farklı şeyler yemeyi deneyebilirsin..

Tavsiye edilmediğini biliyorum ama bu yöntemle 25 kilo verdim 2,5 yıl içinde.
Devamlı yapmadım.
5-6 ayda bir 1 ay kadar sadece peynir ekmek yedim, ayda 5-6 kilo gitti.
Şimdi son bir 5 kilo daha vermek için bir ay daha yapacağım. Dün başladım.
Bu arada sağlığım gayet yerinde. Kan tahlillerim şahane. Hiçbir ilaç kullanmıyorum. Başım bile ağrımıyor. Grip bile olmam.

Nasıl yapıyorum?
İHE'nin light tost ekmeği var. Her yerde satılıyor. Ucuzda... (diğer light ekmeklere kıyasla...)
Dilimi 52 kalori.
Günde 3 öğün 4-5 saat arayla 3'er dilim yiyorum. 9 x 52 = 468 kalori.
Üzerine piyasadaki en az kalorili labneden çok az sürüyorum. Birkaç markanınki daha düşük kalorili. 100 gramı 200 kalori olanlar var. 100 gramını 9 dilime paylaştırıyorum.
Yani 468 + 200 = 668 kalori.
Üzerine kekik, nane, pul biber, kimyon, keten tohumu, çörek otu, zerdeçal, zencefil gibi baharatlar serpiyorum, çok lezzetli oluyor. Hem çok sağlıklı da...
Yanına birer tane domates, birkaç yeşil acı sivri biber koyuyorum. Biraz maydanoz, dereotu... Yanında şekersiz çay.
Onlarında toplam kalorisi 60 olsun.

668 + 60 = 728 kalori. Günde.

Haftada 1,5 - 2 kilo gidiyor. Çok yürümüyorum. Günde yarım saat, en çok 1 saat.
Gayet tok kalıyorsunuz.
Ayrıca hem karbonhidrat hem protein hem de yeşillik yemiş oluyorsunuz.
Metabolizması daha hızlı olanlar, benden daha da hızlı kilo verebilir.
Çok lazımsa yanında her gün bir multivitaminde kullanabilirsiniz.
Bence bu yöntem sağlıksız değil. 1 ay yapacaksınız sonuçta...
Sonra 5 ay o kiloyu koruyun. Fazlanız varsa yine yapın.

Ben herkese tavsiye ediyorum.

Back
X