PETRA Satış Temsilcileri ve Temsilci Olmayı Düşünenlerin Bilgi Paylaşım Konusu

Katre83

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
2.700
165
41
PETRA Nedir??

Sağlıklı, Temiz, Kaliteli ve Modern yaşamın anahtarı… PETRA

Petra’nın başarılarla dolu marka geçmişi 25 yıl öncesine dayanıyor. Türkiye'de doğrudan pazarlama sektörünün ilk temsilcilerinden olan Petra, 1980’li yılların başında VMS adı altında faaliyete başladı. Sektöründeki standartların oluşmasında belirleyici rol üstlenen firma, 1993 yılında üretim ve pazarlama faaliyetlerini Petra markası altında yeniden tanımladı.

Petra bugün, temizlik malzemelerinden mutfak malzemelerine, pişirme gereçlerinden biyoenerji ürünlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede nitelikli ürünler sunmaktadır.

Doğaya saygılı, yenilikçi ürünler geliştirerek insan sağlığına ve yaşamına katkıda bulunmak,
Doğrudan pazarlama modeliyle ekonomik değer yaratan ve bu değeri ekibiyle paylaşan, sosyal yönü güçlü bir marka kültürünün Türkiye’deki en önemli temsilcisi haline gelmek.

Türkiye’nin dört bir yanında doğrudan satış modeliyle 35.000’den fazla satış temsilcisi bulunan Petra, kendi alanında faaliyet gösteren şirketler arasında güçlü ve prestijli bir konuma sahip.

Petra pazarlama alanındaki başarısını büyük ölçüde kendi satış modeline borçludur. Şirket bu model vasıtasıyla, bir yandan insanlara daha fazla kazanç fırsatı sunmakta, diğer yandan tüketicileri kaliteli ürünlerle buluşturmaktadır. Petra satış temsilcileri hem sattıkları ürünlerin üzerinden, hem de kendileriyle çalışan diğer satış temsilcileriyle ortaklıklarından gelir elde etmektedirler. Bu şekilde çifte kazanç sağlayan Petra temsilcileri; reklam ve satış mecraları gibi giderler oluşmadan müşterilerine çifte ekonomi sağlamaktadırlar.

Petra, nitelikli ürünlerinin yanı sıra; İstanbul’da bulunan Merkez Ofisi ve Petra Hizmet Noktaları ile mükemmel bir iş modeli sunmaktadır. Satış temsilcileri, Türkiye´nin her noktasında internet, telefon veya faksla 7 gün 24 saat sipariş verebilmektedirler. Petra, ürün ve satış teknikleri ile ilgili Türkiye genelinde seminer, konferans ve eğitim toplantıları düzenlemektedir. Bu organizasyonlarda uzmanlar eşliğinde ürünlerin kullanımı gösterilmektedir. Böylece katılımcılara ürün özellikleri, ürün kullanımı ve ürün satışına ilişkin pek çok konuda en güncel bilgiler aktarılmaktadır.

Perla, Ecolinn, VMS, Chef’n, VIP Domotec, Smart, Urmoor, Gorodal, Makura, Biorichi gibi markalar ile giderek daha fazla tüketici grubuna hitap eden Petra, bu ürünlerin yüksek kalite standartları, estetik tasarımları ve çok yönlü fonksiyonel kullanım alanlarıyla önemli bir satış performansına ulaşmıştır.

VMS ile başladığı pişirme ürünleri grubuna kısa zamanda temizlik, yaşam ve sağlık kategorilerini de katarak faaliyet alanını genişleten Petra, özellikle temizlik ürünlerindeki güçlü konumunu Perla, Ecolinn, Smart markaları ile daha da sağlamlaştırdı. Kendi markaları olan Perla Nanosilver mikrofiber temizlik bezleri ve Ecolinn biyoçözünür temizlik serisi ile sektördeki farklılığını daha da vurguladı. Çığır açan bu yenilikler, Petra’nın girişimci ve yenilikçi vizyonunu vurgulamaktadır. Değerli temsilcilerinin de önerileriyle, yaşam kalitesini arttıran ürünlerini zenginleştirerek, az rastlanır bir gelişmeye imza attı.

Lütfen bu başlık altında Petra ürünleri ile ilgili fikirlerimizi paylaşalım.
Asla satış ve üye yapmaya çalışmayalım.
Kurallar çerçevesinde paylaşımlarda bulunalım.

Petra'ya 3 senedir üyeyim mikrofiber bezlerinden, temizlik ürünlerinden çok memnunum temizlik ürünlerinin altını çiziyorum çünkü firma asla deterjan demiyor tamamen doğal temizlik ürünleri üretiyor.
En önemlisi temizlik ürünlerinin Türkiye'de üretiliyor olması ve içeriğinde kansorejen madde içermemesi.
Hatta temizlik ürünlerini kullanıp bittikten sonra ambalajını toprağa atın 3 hafta içerisinde doğaya karışacaktır.
Temizlik sıvılarının yanı sıra mikrofiber bezleri şahane 5 ila 7 sene kullanım garantisi var ben özellikle makyaj temizleme bezi ve yüz temizleme bezinden çok memnunum 3 senedir makyajımı asla kimyasal içeren temizleyicilerle temizliyorum cildimde tahriş olmuyor.
Ve Petra ailesine kısa zaman önce katılan Biorichi ürünleride çok güzel özellikle yüz peelingi, yüz maskesini çok beğendim.
Saç Bakım Maskesini çok beğendim 3 aylık bir kullanım sonucunda saç dökülmesini bitiriyor hatta yeni saçlar çıkartıyor.
Uzun lafın kısası Petra üyesi olan arkadaşlarıda burada görmek güzel olacak...

Petra'ya 3 senedir üyeyim mikrofiber bezlerinden, temizlik ürünlerinden çok memnunum temizlik ürünlerinin altını çiziyorum çünkü firma asla deterjan demiyor tamamen doğal temizlik ürünleri üretiyor.
En önemlisi temizlik ürünlerinin Türkiye'de üretiliyor olması ve içeriğinde kansorejen madde içermemesi.
Hatta temizlik ürünlerini kullanıp bittikten sonra ambalajını toprağa atın 3 hafta içerisinde doğaya karışacaktır.
Temizlik sıvılarının yanı sıra mikrofiber bezleri şahane 5 ila 7 sene kullanım garantisi var ben özellikle makyaj temizleme bezi ve yüz temizleme bezinden çok memnunum 3 senedir makyajımı asla kimyasal içeren temizleyicilerle temizliyorum cildimde tahriş olmuyor.
Ve Petra ailesine kısa zaman önce katılan Biorichi ürünleride çok güzel özellikle yüz peelingi, yüz maskesini çok beğendim.
Saç Bakım Maskesini çok beğendim 3 aylık bir kullanım sonucunda saç dökülmesini bitiriyor hatta yeni saçlar çıkartıyor.
Uzun lafın kısası Petra üyesi olan arkadaşlarıda burada görmek güzel olacak...

fiyatlar nasıl aaba mesela ben pratik baharatlığı (3367) çok beğendim nedir fiyatı :44:

Merhaba..

Arkadaşlar sık sık bu uyarımızı bu tür temsilcilik içeren konulara yazıyoruz ama ne yazık ki dikkate alınmıyor..

Bu firmalara üye olacaklar ürünlerin kendi sitelerine, üye toplayacak olanlar ise lütfen eşine,dostuna,etrafına yönelsin..Sitemizin kuralları vardır ama bu tür konularda mesaj yazarken hiçbir üyemiz ne forum kurallarına göz atıyor ne de konu içine yazdığımız uyarıları dikkate alıyor..

Aşağıda belirteceğim noktaları iyi anlayalım, bilmeden yazanlara da anlatalım lütfen..

Başlık, soru ve sorunlarınızı paylaşmanız için açılmıştır..Birbirinize çalışma konusunda faydalı bilgiler verebilir(ödeme,iade,faturalandırma vs.vs.),ürünler hakkında olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi belirtebilir,fiyatı hakkında yardımcı olabilirsiniz.

Sadece paylaşım dışına çıkılıp,konuyu paylaşımdan uzağa çekip,işi ticarete çevirmek,üyelik yapmak gibi faaliyetlerde bulunmak yasaktır..

Ürünün site adresini verip yönlendirme yapmak,üye yapayım,özel mesajlardan yardımcı olayım teklifleri ve rütbelerinize takım öncüsü yazmak,ürünleri işaret etmek yasaktır..

Üyelik yapmak kadar üye olmak isteyenlerin de mesajları silinip, forum kuralları gereğince uyarı alacaktır.. Bu durum forum içinde olduğu kadar özel mesajlar için de geçerlidir ve özel mesajlar da incelenmektedir..

Bunun dışında, paylaşım yapmanız da, bizler açısından sakıncası bulunmamaktadır..

Kolay gelsin

Kadınlar Kulübü

Bu şekilde paylaşım yapmayanlar siteden bir süre uzaklaştırma alacaktır..

Petra'da ne kadarlık astış yapınca kargo ücreti verilmiyor? Vede normalde kargo ücreti ne kadar?

NiluferY'cim petra'da kargo bedeli ödememek için en az 160 liralık sipariş vermen gerekli eğer 160 liranın altında kalırsan 7 lira kargo ücreti ödüyorsun.
Ayrıca ankara, istanbul ve izmir'de ki petra hizmet noktalarından da gidip siparişinizi alabiliyorsunuz tabii bu illerdeyseniz bir de bursa'da da alınıyor çünkü biz bursa'da üye olduyduk ve 160 liranın altında olan siparişlerimizi elden alabiliyorduk.

KATRE LÜTFEN YARDIM!!! MESAJIMA YANIT VERİRSEN SEVİNİRİM BEBEK VE SU ÇİÇEGİ HAKKINDA ...BU KONUNUN YERİ BURASI DEGİL AMA ZOR DURUMDAYIM

kimse bu acı olayla karsılasmadı sanırsam masallah diyelim Rabbim kimsenin basınada vermesin
durumunu ögrenme olasılıgım varmı???
bende 11+4 günlik hamileyim çok ciddi sekilde su çiçegi döktüm dr 2.düzeyde usg istedi ama ondanda görülmeyen yerler olabilir kürtaj haftamıda geçtim gebeliğimi dr lar onay verirlerse sonlanacak vermezlerse okuduklarım duyduklarım beni çok korkutuyor
lütfen bilgilendirsen beni sevinirim

Lütfen bu başlık altında Petra ürünleri ile ilgili fikirlerimizi paylaşalım.
Asla satış ve üye yapmaya çalışmayalım.
Kurallar çerçevesinde paylaşımlarda bulunalım.

Ürünlerini inceliyorum aslında üyede olmak istiyorum.
Öncelikle ürünler için doğal deniyor,denemek istiyorum temizlik ürünlerini ve bezlerini, merak ettiğim şey temizlik ürünleri ne tür testlerden geçiyor,hayvanlar üzerinde deney yapılıyor mu ve hammaddeleri nerelerden temin ediyorlar.
Bilgi verebilirsen çok sevinirim.Teşekkürler.

nurlum bende bu hayvanlar üzerinde deney olayını merak ettiğimden bir süre önce firmaya mail atmıştım.
Ecolinn ürünleri Türkiye'de üretiliyor yani yerli malı Biorichi ise alman malı her ikisinide sordum ve şöyle bir cevap aldım.

Sayın Temsilcimiz

Kimyasal bir buluş öncelikle hayvanlar üzerinde test edilir. Örneğin ilaçlar çünkü işe yararlılığı önce kobay üzerinde testedilir. Bizim ürünlerimiz bitki bazlı ürünler olduğu ve canlılar üzerinde test yapmayı gerektirmeyen çalışmalar olduğu için hayvanlar üzerinde test edilmemektedir.

Saygılarımızla

Yani gönül rahatlığıyla petra bünyesindeki ürünleri kullanabilirsiniz özellikle cruelty free deterjan bulmak zordur ben 5 senedir üyeyim ver her ürününden çok memnunum belki piyasadaki ürünlere göre fiyatları yüksek ama içeriğindeki kimyasalı az ve cruelty free

ben de petraya bir arkadaşım vesilesiyle üye oldum.
cam bezi,fırın için yağ çıkarıcı bez bir de bulaşık bezi aldım.tabi her birinden 3 er tane.yanında da ecolinn temizlik ürünü hediyeydi.yanılmıyorsam 1lt.
yağ bezi ilk kullanımdan sonra beklenen performansı göstermedi,hep buğu,leke bıraktı temizlenen yerde.
cam bezi -pembe olan- güya ayna,cam,kristal yüzeylerde toz bırakmıyor ama hiç öyle değil malesef.
bulaşık bezini daha kullanmadım bile çünkü sadece petra ürünleri ile kullanılır,yoksa antibakteriyel özelliği bozulur diye belirtmişler :)) bulaşık deterjanında amway den ötesini tanımam.zaten hediye olarak gönderilen ecolinn temizleyicide hiç birşey tamizlemiyor.verdiğim paraya acıdım,yazık oldu.ürünü geri gönderip para iadesi yapıyorlar ama ürünü tam anlamıyla anlamak zaten ancak sürüyor.
hmm bu arada diğer aldıgım 2 şer ürünlere ne mi oldu.hediye ettiklerim paketini bile açıp kullanmamış çünkü gereksiz görmüşler.
benimde petra deneyimlemem böyle.

petraya nasıl üye olunuyor, üyelik şartları nelerdir, biri bana bu bilgileri aktaran bir mesaj atabilir mi?

arkadaşlar icinde kimyasalı az olanı değil sağlığımız icin bitkisel ve organik olanları tercih etmeliyiz.

Merhaba temizlik seti kullanan arkadaşlar var mı, mobun sopası uzatılabiliyor mu? Ürünümüz sıkıştı açılmıyor, önceden açılabiliyor muydu hatırlamıyorum zarar vermek istemedim :s

petraya nasıl üye olunuyor, üyelik şartları nelerdir, biri bana bu bilgileri aktaran bir mesaj atabilir mi?

merhaba krizsavar arkadaşım, petra doğrudan satış sistemine üye olmak için ilk siparişlerinizde 120 TL lik ürün alman lazım.Bu siparişinizden sonra her alacağınız ürünü %20 ile %50 arasında ındırımlı ve hatta hediyeli alabilirsin. Bu ayki üyelik işlemlerinde 120 TL lik siparişinizde 129 TL değerinde mop hediyesi var .Üyelik düşmeniz yok, her ay mal çekmek veya kota doldurmak zorunluğun yok istersen 5 sen sonra dahı uye oldugun için sipariş verebilirsin.
Bu konuda yardımcı olabirim.

ben de petraya bir arkadaşım vesilesiyle üye oldum.
cam bezi,fırın için yağ çıkarıcı bez bir de bulaşık bezi aldım.tabi her birinden 3 er tane.yanında da ecolinn temizlik ürünü hediyeydi.yanılmıyorsam 1lt.
yağ bezi ilk kullanımdan sonra beklenen performansı göstermedi,hep buğu,leke bıraktı temizlenen yerde.
cam bezi -pembe olan- güya ayna,cam,kristal yüzeylerde toz bırakmıyor ama hiç öyle değil malesef.
bulaşık bezini daha kullanmadım bile çünkü sadece petra ürünleri ile kullanılır,yoksa antibakteriyel özelliği bozulur diye belirtmişler :)) bulaşık deterjanında amway den ötesini tanımam.zaten hediye olarak gönderilen ecolinn temizleyicide hiç birşey tamizlemiyor.verdiğim paraya acıdım,yazık oldu.ürünü geri gönderip para iadesi yapıyorlar ama ürünü tam anlamıyla anlamak zaten ancak sürüyor.
hmm bu arada diğer aldıgım 2 şer ürünlere ne mi oldu.hediye ettiklerim paketini bile açıp kullanmamış çünkü gereksiz görmüşler.
benimde petra deneyimlemem böyle.

sayın arkadaşım memnun olmadığın ürünü neden iade etmedinki, aynı rünleri bende kullanıyorum ayrıca bır cam bezini 7 yıldır kullanıyorum.
Kullanma talimatlarına uydunmu. Sadece petra ürünleri ile kullanacaksın diye bir zorunluluk yok, sadece bu ürünleri kullanırsanız daha ıyı olur der. Örneğin bioricki saç bakım kitinde derki bitkisel şampuanla kullanılması tavsiye edilir der.,aynı ürünleri ben 7 senedır kullanırken memnun kalırkan siz memnun kalmamışsınız.
Bende amway bulaşık deterjanından memnun kalmadım. hatta dhada ileri gidiyorum amway da kullanılan ambalaj malzemesinin yapısını incelendinmi :)
özelliğini biliyormusun :))

Merhaba
Bende petra ya 3 hafta falan once uye oldum daha hicbi urununu kullanmadim ama cambezini kullananlar cok memnun ben hollandada yasiyorum ayrica bezlerin antibakteriyel olusu cokguzel yoksa toz alsakta bakteriler kaliyor simdilik 3 tanede uyem var bu alanda yukselmek istiyorum ama bakalim allah yardimcim olsun

Ben de bir üyesi vasıtasıyla Petra'nın ürünlerini aldım. Amway'den, Ecolab'a kadar envai çeşit temizlik ürünü kullanmış biri olarak, bezleri güzel gerçekten zor kir, genel temizlik ve kristal cam ve lcd bezlerini kullanıyorum. Toz bırakmıyor değil bırakıyor fakat fiyat performans açısından migros vb. bir marketten alabileceğiniz nanoteknoloji bir bezin iki katı fiyatında aynı ozelliğe sahip. Kristal cam beziyle, Vileda'nın magical cam bezi aynı temizliği sağlıyor mesela. Zor kir bezi de kol kuvvetini bağlı. :)
Deterjanlarına gelirsem ben bir umutla yağ sökücü spreyini ve 4'lü 1000 ml'lik setiyle, genel hijyen deterjanini aldım. Yağ sökücüsünü kan yağı gibi zor bir yağda denemedim ama mutfak dolaplarında oluşan yemek buharı izinde bile Bim'in Güldal yağ sökücü ürünü bundan kat kat iyi sonuç verdi. Belki ocak gözü kapaklarında daha etkili olur, ahşap yüzeyde etkili değildir dedim ama orada da sirke+karbonat karışımı daha etkili oldu. Kısaca söylemem gerekirse, hiçbir işe yaramadı. Ultra hijyen banyo&wc temizleyicisi de öyle, sirkenin üzerine çıkamadı. :) Bir tek çok amaçlı temizleyicisini pratikliginden ötürü beğendim. Genel hijyen ürünü de şehirlerarası otobüslerde kullanılan oto parfümleri gibi kokuyor aynı. Velhasıl o kadar ücret ödemeye değmez. Sıkın sirkeyi kirece, pasa, yağa daha iyi iş görüyor. Üstelik neyle silerseniz silin toz da tutmuyor. Abarttıkları kadar ekolojik de değiller üstelik. Alacaksanız bir daha düşünün bence.

X