Makarnalar Pesto Soslu Makarna - Kristal Zeytinyağı Sponsorluğunda

labellevie

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Haziran 2010
8.221
15.222
448
Diğer
Merhabalar, makarna etabıyla ikinci kez yemek yarışmasına katılıyorum. Çok kolay bir tarif ve inanılmaz lezzetli. Mutlaka denemeniz lazım. Yanına köfte yada sebze yemeği çok iyi gider, bir de salata. Fazla uzatmadan tarife geçiyorum.

Malzemeler;
1 paket makarna
1,5 litre su
2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Pesto Sosu
Taze fesleğen
1 büyük çay bardağı zeytinyağ
4 diş sarımsak
3 kaşık cheddar yada eski kaşar peyniri rendelenmiş
Biraz Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

IMG_7329.webp

Makarna Tarifi; herkesin bildiği gibi tencereye suyumuzu koyuyoruz kaynayınca makarnamızı ilave ediyoruz. Ben 1 paket makarna için 1,5 litre civarında su kullandım, yapışmaması için içine çay bardağının çeyreği kadar zeytinyağ koyup karıştırdım. 15 dakika pişirdim, tuzunu içindeki iyot gitmesin diye en son attım. İçindeki su tam yetti, süzmedim eğer siz pişmediğini ve suyunun azaldığını düşünürseniz çok az kaynar su ekleyebilirsiniz böylece biraz daha pişirebilirsiniz.
IMG_7336.webp

IMG_7337.webp

IMG_7340.webp

Pesto sos tarifi: bir blender yada robotun içine yıkanmış taze fesleğen, 1 çay bardağı zeytinyağ, 4 diş sarımsak, 3 kaşık ben eski kaşar peyniri kullandım, biraz antep fıstığı (benim fıstık biraz açılmayanlar vardı o yüzden fazla koyamadım, yarım su bardağı koyulabilir), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip robottan geçirelim. Zeytinyağ bana çok geldi daha az hatta yarım çay bardağı yeterli olurdu. Pişen makarnaların üzerine sosumuzu ilave edip, karıştıralım. Umarım beğenirsiniz, deneyenlere afiyet olsun.
IMG_7342.webp

IMG_7345.webp

IMG_7355.webp

IMG_7346.webp

IMG_7351.webp

IMG_7364.webp

IMG_7351.webp

IMG_7359.webp

IMG_20250424_202724.webp

Merhabalar, makarna etabıyla ikinci kez yemek yarışmasına katılıyorum. Çok kolay bir tarif ve inanılmaz lezzetli. Mutlaka denemeniz lazım. Yanına köfte yada sebze yemeği çok iyi gider, bir de salata. Fazla uzatmadan tarife geçiyorum.

Malzemeler;
1 paket makarna
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz

Pesto Sosu
Taze fesleğen
4 diş sarımsak
Biraz Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Eki Görüntüle 3581650

Makarna Tarifi; herkesin bildiği gibi tencereye suyumuzu koyuyoruz kaynayınca makarnamızı ilave ediyoruz. Ben 1 paket makarna için 1,5 litre civarında su kullandım, yapışmaması için içine çay bardağının çeyreği kadar zeytinyağ koyup karıştırdım. 15 dakika pişirdim, tuzunu içindeki iyot gitmesin diye en son attım. İçindeki su tam yetti, süzmedim eğer siz pişmediğini ve suyunun azaldığını düşünürseniz çok az kaynar su ekleyebilirsiniz böylece biraz daha pişirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 3581669
Eki Görüntüle 3581670

Eki Görüntüle 3581671

Pesto sos tarifi: bir blender yada robotun içine yıkanmış taze fesleğen, 1 çay bardağı zeytinyağ, 4 diş sarımsak, 3 kaşık ben eski kaşar peyniri kullandım, biraz antep fıstığı (benim fıstık biraz açılmayanlar vardı o yüzden fazla koyamadım, yarım su bardağı koyulabilir), 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip robottan geçirelim. Zeytinyağ bana çok geldi daha az hatta yarım çay bardağı yeterli olurdu. Pişen makarnaların üzerine sosumuzu ilave edip, karıştıralım. Umarım beğenirsiniz, deneyenlere afiyet olsun.
Eki Görüntüle 3581674

Eki Görüntüle 3581675

Eki Görüntüle 3581676
Eki Görüntüle 3581677
Eki Görüntüle 3581679
Eki Görüntüle 3581681
Eki Görüntüle 3581682
Eki Görüntüle 3581684
Ellerinize sağlık, güzell görünüyor :) yarışmada başarılar dilerim <3

Çok güzel görünüyor yaaa en sevdiğim birde
Bol bol şanslar diliyorum sana canım 🙏🌸😘
Ayrıca servis tabakların çokkk güzel 😍

Malzemeler;
1 paket makarna
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı tuz

Pesto Sosu
Taze fesleğen
4 diş sarımsak
Biraz Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Eki Görüntüle 3581650

Eki Görüntüle 3581669
Eki Görüntüle 3581670

Eki Görüntüle 3581671

Eki Görüntüle 3581674

Eki Görüntüle 3581675

Eki Görüntüle 3581676
Eki Görüntüle 3581677
Eki Görüntüle 3581679
Eki Görüntüle 3581681
Eki Görüntüle 3581682
Eki Görüntüle 3581684
Eki Görüntüle 3582005
harika 😍

Back
X