• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peşinatsız konut kredisi

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
369
681
103
Ailem bir ev alma niyetinde ancak peşinatları Yok. Baska evleri var ancak bunları satmak istemiyorlar. İnternetten baktığımda baska bir eve, yeni alınacak evle birlikte ipotek koydurarak peşinatsız konut kredisinin mümkün olduğunu gordum. Aylık toplam 11bin gelirleri var ve iki kişiler. Maaşları düzenli, memurlar artı bi de kira gelirleri var. Ödemede sıkıntıları olmaz ama banka verir mi merak ettim.

Sizce mümkün mü? Düşündükleri ev 260 bin falan ama masraf cart curt tapu harcı taşınma masrafı derken 280bin çekmeyi düşünüyorlar.

Bankacı arkadaşlar ya da bu konuda bilgisi olan varsa cevabınızı rica ediyorum.

Ben olsam acil durum olmadığı için biraz biriktirir sonra alırdım. Çünkü ne kadar para çekerseniz o kadar fazla faiz ödeyeceksiniz. 10 ayda 60-70 bin biriktirebilirler. Evin değeri banka faizinden daha fazla değerlenmez bence. Bu konuda uzman değilim öylesin atlamış oldum konuya :)

Ben olsam acil durum olmadığı için biraz biriktirir sonra alırdım. Çünkü ne kadar para çekerseniz o kadar fazla faiz ödeyeceksiniz. 10 ayda 60-70 bin biriktirebilirler. Evin değeri banka faizinden daha fazla değerlenmez bence. Bu konuda uzman değilim öylesin atlamış oldum konuya :)

Tesekkur ederim. Bence de öylesi mantıklı ama Biriktirebilecek yapıda değiller malesef, nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde harcanıyor paraları. Bari bi ev borcuna girelim diye düşünüyorlar.

konut kredisi ile ilgili yasal düzenleme peşinatı zorunlu kılıyor. biri adına ihtiyaç kredisi çekip onu peşinat gösterip kalanı için konut kredisi çekebilirler.

Ailem bir ev alma niyetinde ancak peşinatları Yok. Baska evleri var ancak bunları satmak istemiyorlar. İnternetten baktığımda baska bir eve, yeni alınacak evle birlikte ipotek koydurarak peşinatsız konut kredisinin mümkün olduğunu gordum. Aylık toplam 11bin gelirleri var ve iki kişiler. Maaşları düzenli, memurlar artı bi de kira gelirleri var. Ödemede sıkıntıları olmaz ama banka verir mi merak ettim.

Sizce mümkün mü? Düşündükleri ev 260 bin falan ama masraf cart curt tapu harcı taşınma masrafı derken 280bin çekmeyi düşünüyorlar.

Bankacı arkadaşlar ya da bu konuda bilgisi olan varsa cevabınızı rica ediyorum.
Emekli oldukları için dahada avantajlılar maşşallah maaşları iyi emekli maaşlarını bankadan daha rahat çekerler hayırlısıyla alırlar inşallah

280 çekseler 10 yılda 450 civarı öderler..4000-5000civarı aylık ödeme yapabilirler o zaman..maalesef yüksek faiz ..yine de karar sizin

Back