• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Persentil

Bebeği persentilde 75-90 arası çıkan var mı
Evet çok çıkan vardır diğer konunuzuda okudum benim bebegimin kilosu boyu 97 üstü çıkıyordu bir ara. iki aylıkken 7200 dü. Simdi 9 aylık zayıflıyor her geçen gün diş hastalık vs derken neden kafanıza takıyorsunuz bir çok kişi vardır bu persentilde olması kötü birsey değil ki Ne güzel önde işte boyu kilosu

Evet çok çıkan vardır diğer konunuzuda okudum benim bebegimin kilosu boyu 97 üstü çıkıyordu bir ara. iki aylıkken 7200 dü. Simdi 9 aylık zayıflıyor her geçen gün diş hastalık vs derken neden kafanıza takıyorsunuz bir çok kişi vardır bu persentilde olması kötü birsey değil ki Ne güzel önde işte boyu kilosu
Mama ile beslendiği için çok takıyorum. Takmaktan kızımla 3 ayın keyfini çıkaramadım. Herkes bisey diyor

Mama ile beslendiği için çok takıyorum. Takmaktan kızımla 3 ayın keyfini çıkaramadım. Herkes bisey diyor
Benimde ilk bebeğim sadece mamayla beslendi kat kattı kolları bacakları şimdi 2 bucuk yaşında normal persentilde dişler çıkınca emekleyince yürüyünce damak tatları oluşunca zayifliyorlar normal kiloya dönüyorlar ikinci bebegim sadece emiyor mama hiç almadı ama mama ile beslenen bebegimden çok daha kilolu takmayın bu kadar kiloya obez olma durumunu 2 yaşında fark edersiniz ona göre beslenme programını düzenlersiniz şimdilik takılmayın kilosuna

Vücut ağırlığı persentilinden bahsediyorsunuz diye anladım. Baş çevresi persentili de var mesela onda daha risklidir düşük-yüksek çıkması. Ama vücut ağırlığı olarak 75-90 arası gayet normal, hatta 50 persentil anneleri de çocuğum zayıf mı endişesine düşüyor genelde.

Vücut ağırlığı persentilinden bahsediyorsunuz diye anladım. Baş çevresi persentili de var mesela onda daha risklidir düşük-yüksek çıkması. Ama vücut ağırlığı olarak 75-90 arası gayet normal, hatta 50 persentil anneleri de çocuğum zayıf mı endişesine düşüyor genelde.
Baş çevresi persentili de şu şekilde riskli diyelim kilo boy 50 persentil de olur baş çevresi 97 olur o zaman riskli. Önemli olan kilo boy baş çevresinin orantılı olması benim bebegimin bas cevreside boyda kiloda hep en üst sınırda mesela doktorlar bir sıkıntı görmüyor

Back
X