Çocuk Hastalıkları persantil değeri 10-25 arası olan anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ddefne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
84
0
96
İstanbul
merhaba

kızım ekim 2009 doğumlu (7 aylık) bu ayki muayenesinde 7.050 gr. çıktı. persantil değerinde düşük kilolu çıkıyor. benim gibi anneler var mı???

nasıl beslenmeli daha???

canım benim kızım 8 mayıs doğumlu yani bir yaşına girdi 25 presentilde gitmesi gerekiyor normale göre 8.900 olması gerekirken 8.200 kilosu .son 2 aya kadar yemesi gayet iyiyken son 2 aydır hiçbirşey yemiyor sadece emmek istiyor diş çıkardı doktor buna bağladı.belki siizinkide böyle bir durumdur canım ben zorlamıyorum hergün başka şeyler tattırmaya çalışıyorum belki birisi hoşuna giderde yer diye yoğurtu seviyor genelde bebekler bazen yemekleri küçük parçalara bölüp yoğurtla karıştırıp yediriyorum bolca meyve yediriyorum umarım bebeğin normal kilosuna ulaşır canım:)

yalnız değilmişim üzülsem mi sevinsem mi oğlumda neredeyse 11 aylık kilosu 8250 doktorumuz soya çekim olabilir büyük ihtimalle dedi bana çekmiş :) ama sadece emiyo 1 kaşık bile bişey yediği yok 4,5 aylıktan beri diş çıkartıyo herşeyi denedik ama yemiyo artık ona bıraktık ne zaman isterse yiyecek inşallah

kızlar üzülmeyin yaa..şişko çocuk sağlıklı çocuk demek değildir..benim kızım 14 aylık 11 kilo ama çok daha zayıf duruyor..her gören kaç aylık diyor yürüdüğünü gören aaa yürüyor diyor..halbuki 3 aydır yürüyor..boyuda 81-82 cm falan..
bide bir arkadaşımın kızı 14 aylıkken 8 kiloymuş düşünün..şimdi 4 yaşında gayet sağlıklı ve boyuda kilosuda iyi..hiç takmayın ya..ben biraz zor oldu ama öğrendim takmamayı..yemek yemek istemezse zorlamıyorum iyice acıktırıp öyle yediriyorum..emmeyi yavaş yavaş bıraktıracağım..

Benim kızlarım ikiz.
Ve doğum kilosuna göre 3 persentildeydiler doğumdan sonra.
İkisi de iyi topladı .Ama diş sıkıntılarıyla iştahsız bir dönem başladı ve 22 aya kadar devam etti.
Persentilde 25 persentil civarındaydı.
Sürekli peşinde koşturuyordum.Hiç yemediği günler evde kıyametler kopuyordu.Çünkü yemediğinde üzüntümden eşime sarıyordum.

Sonuç büyüdüler ve okula başladılar.
Şükür rahatladık.
Büyüdükçe yedikleri şeyler arttığı için ,damak tadlarına göre yedirecek birşeyler bulunuyor mutlaka.
Ama yine de görüntüde zayıf bir çocuk.
Ama persentil öyle demiyor artık.

Büyüdükçe rahatlayacaksınız.
Ama bu dönemi zorlamadan ,atlatmak en doğrusu.
Bütün uzmanlar böyle diyordu o zamanda ama ,anne kalbi dinlemiyordu.

demek benim gibi dertli annelerde varmış.
inşallah dişe bağlıdır soya çekimdir ondan zayıftır. ama bu ay olan bişey değil hep zayıf gidiyordu. ama bu ay hepten kilo almadı. 50 gr. almış..
bir yandan diyorum kilolu çocuk sağlıklı anlamına gelmiyor diye ama içim içimi yiyo bir yanda da :)))

11 aylık 8.5 kilo....gerçi bu ölçümden sonra hastalandı diş çıarıyor sanırım biraz daha az..drum çağın haslatığı obezite...zyıf olması obez olmasından iyi diyor...zorlama açlıktan ölmedi hiçbir çocuk diyor...eşim ve ben de iştahsızmışız...şimdi normal kilodayız..zekamızda normal ...bize bişey olmadığına göre oğluma da olmaz diyorum .....bu yazıyı okuyan iştahlı çocuk anneleri varsa bilsinlerki çok şanslılar...çocuğun iştahsızlığı benim iş hayatımı(aklım evde kalıyor biliyorum ki bakıcı benim kadar uğraşmayacak ağzını açmayınca vazgeçecek hemen) sosyal hayatımı (kimseyle görüşemiyorum görenlerin yorumlarından bıktım aa şunu yap yer bunu dene yer açıksa yer falancanın çocuğu vs demelerinden) hatta evliliğimi( en yakınımda eşim var o bile pes edince iyice sinir olup kavga çıkarıyorum) bile olumsuz yönde etkiledi...yeni yeni üzülmemeyi öğreniyorum...üzülsem de bişey değiştiremiyorum

egelifatoş.. yazdıkların aynı benim düşüncelerim. bu durum işimi evliliğimi sosyal hayatımı inanilmaz etkiliyor. sanırım biz böyle üzülmekle kendimize ediyoruz değiştiriemiyoruz onların yememesini.

eminim size de aynısı söyleniyordur çevrenizden bir kez de ben tekrar ediyim :)) "sağlıklı olsunlar yeter"

doğru söylüyorar tabi "sağlıklı olsunla yeter" ama bi yandan da sağlıklı olmanın şartlarından biri de düzenli dengeli beslenmek...bu işahsızlık ileride sağlık problemlerine yok açmaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…